Kına ile saç nasıl boyanır? Kınayla saç boyama teknikleri

Kına Arabistan'da yaşayan bir ağacın yapraklarının kurutulmasıyla elde edilen bir tozdur. Genellikle kadınların kına gecelerinde gelenek haline getirdiği kına aynı zamanda doğal bir boya çeşididir. Siz de kınayla ister saçlarınızı isterseniz de kaşlarınızı boyayabilirsiniz. Hazırladığımız bu yazı kına ile saç boyamak isteyenlere rehber olacak..

Saçlarının beyazlarını kapatmak ya da saç renginde değişiklik yapmak isteyen kadınlar genelikle kimyasal içerikli saç boyalarını tercih ederler. Ancak kimyasal içerikli boyalar, hem saçlara zarar verir hem de yıpranarak dökülmesini sağlar. Zaman zaman yapılan hatalar nedeniyle de plastik görünümü oluşan kimyasal içerikli saç boyaları tercih etmek yerine ülkemizin doğal güzelliklerinden yararlanabilirsiniz. Örneğin bunlardan biri kınadır. Kına, ülkemizde yeni evlenen kızların kına gecelerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Boyadığı dokuya kızıl bir renk veren kına tozu. Siyah ve yeşil kına olmak üzere iki tipte bulunmaktadır. Yeşil kına gerçekte saf değil, boya karıştırılarak yapılmış bir üründür. Kına ile saçlarınızı boyamaya hazır mısınız? Gelin birlikte kına saç boyama işlemi nasıl yapılır öğrenelim...

kınayla saç boyama

kınayla saç boyama

Boyayı hazırlamak için metal bir tabak ayarladıktan sonra, süt veya ılık suya saçınızın uzunluğu ve kalınlığına göre kına ilave ederek karıştırın. Kınayı hazırlarken ellerinizde kına izi kalmaması için eldiven mutlaka kullanın. Oluşan karışımı yaklaşık 10 dakika boyunca karıştırın. Yüzeyine bir miktar su dökerek karışımı yaklaşık 8 ile 10 saat arasında bekletin. Bekleyen kına boya kıvamına gelmesinin ardından saçlara uygulanabilir.  Boya kıvamına gelen karışımı saç köklerinden başlayarak, uçlarına doğru güzelce sürüp yedirin. İstediğiniz bölgeye kınayı uyguladıktan sonra geriye sadece sarıp beklemek kalıyor.

NOT: Karışım elde etmenizin ardından bir miktar tuz ilave ederseniz, saçlarda oluşan rengi sabitler. Yaklaşık 2 ile 4 arasında bekleyerek kınanın tonunu ayarlayabilirsiniz.

Kınayla saç nasıl boyanır?

Kınayla saç nasıl boyanır?

KINAYLA BAKIR RENK NASIL YAPILIR?

Doğal kına ile farklı renk tonları elde etmek isteyenler için derlediğimiz bir kaç renk ve tarifi şu şekilde,

Yukarıda anlattığımız şekilde, hazırladığınız karışıma yaklaşık 1 su bardağı suda soğan kabuğu kaynatarak suyunu ilave edebilirsiniz. Ardından yapılacak uygulamalar aynı şekilde devam etmelisiniz. Soğan kabuğu ilave edilen karışım saçlarınızda bakır renk verecektir.

KINAYLA KIZIL RENK NASIL YAPILIR?

Aktarlardan aldığınız doğal kınayı yukarıda belirttiğimiz şekilde hazırlayarak, ekstra soğan kabuğu suyu yerine, bir miktar pancar suyu eklerseniz, saçlarınızda kına kızıl bir renk oluşturacaktır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 36

Öznur 1 yıl önce

hint kınası ile normal kına birleşirse bişey olur mu

Toplam 1 beğeni

Büşra 2 yıl önce

Ben şimdi yaktım ama iniallah olur olmaz diye çok korkuyorum 14 yaşındayım ona rağmen halen korkuyorum ya çok kötü olursa

Toplam 2 beğeni

sude 2 yıl önce

bende 14 yasindayim ve simdi yakicam nasıl olmuştu senin?

Toplam 0 Beğeni

Ceren 3 yıl önce

12 yaşındayım yaksam sorun olur mu

Toplam 1 beğeni

Feryal 2 yıl önce

Hayır

Toplam 0 Beğeni

Büşra 2 yıl önce

Neden olsun tatlım

Toplam 0 Beğeni

Şeyma 2 yıl önce

Bende 12 yaşındayım bir arkadaşım yakmış ama tutmamış ayrıca baş ağrısı falan da olmamış bende 10 dkya yapıyorum inşallah tutar ayrıca kızıl oluyor degilmi

Toplam 1 Beğeni

Meryem 3 yıl önce

Bende 12 yaşındayım inşallah olur çok seviyorum kınayı

Toplam 1 Beğeni

Ayşe 3 yıl önce

Annem yaklaşık 1 yaşından beri her yıl düzenli kına yakardı saçıma bakım için... hiç bir sakıncası yok. İçerisine besleyici yaglar eklemeni tabsiye eserim. Liseden sonra boyaya başladım mahvoldu saçlarım.

Toplam 1 Beğeni

Ecrin 3 yıl önce

Bakır renk edebilmek için kınaya oksijenli su katılırmı

Toplam 5 beğeni

Şeyma 3 yıl önce

Saçlarım siyah kınayla boyasam rengi tam olarak nasıl olur

Toplam 5 beğeni

Melek 3 yıl önce

Kınayla boyadıysanız saçınız rengi nasıl oldu

Toplam 3 Beğeni

Aslı 3 yıl önce

Yaptıysanız nasıl oldu ben de düşünüyorum da

Toplam 3 Beğeni

limon 3 yıl önce

zor bence bnm sacim kahve onda bile az belli oluyodu yinede dene

Toplam 3 Beğeni

Tatlı 3 yıl önce

Saçlarınız eğer doğal siyahsa yani boyalı değilse kına sürerseniz hafif kızıl olur.

Toplam 6 Beğeni

Hilal 3 yıl önce

Koyu kızıl oluyo ben yaptım

Toplam 4 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun