Siyah saç rengi nasıl açılır? Doğal yollarla saç rengi açmanın yolları

Siyah saç rengi genellikle yaz aylarında ton olarak açıldığında hem daha havalı hem de daha sağlıklı bir görünüme kavuşur. Siz de evinizde yapacağınız bazı yöntemlerle doğal bir şekilde saçlarınızın rengini açabilirsiniz. Peki doğal bir şekilde saç rengi nasıl açılır? Siyah saçı boyasız açmanın yolları nelerdir? Gelin birlikte öğrenelim...

Saçlarını siyah renge boyayan kişilerin en büyük sorunlarından biri doğal rengine kavuşturmak için açma işlemidir. Kolay kolay siyah saç rengini açamayan kişiler günümüzde bazı kadınların ve kuaförlerin kullandığı yöntemleri deneyebilir. Kendi ellerinizle saçlarınızın ton renginden bir kaç ton açık boya ile saçlarınızın rengini açmayı denediniz ve herhangi bir değişiklik ile karşılaşmadıysanız mutlaka hazırladığımız yöntemlere bir göz atmalısınız. Çünkü saçlarınıza uygulayacağınız her işlem daha fazla saçlarınızın zarar görmesine sebep olacaktır. Peki bu yöntemler nelerdir? Doğal yöntemlerle siyah saç renginde açılma nasıl yapılır? Öğrenmek isterseniz yazımızı inceleyebilirsiniz.

Papatya suyuyla saç rengi açılır mı? En etkili papatya suyuyla saç açma tekniğiİLİŞKİLİ HABERPapatya suyuyla saç rengi açılır mı? En etkili papatya suyuyla saç açma tekniği

PEROKSİK İLE SİYAH SAÇ RENGİ AÇMANIN YOLLARI

Sadece eczane ve bazı kozmetik dükkanlarında bulunan  Kolestol sıvı Peroksit ile siyah saç renginizi kolayca açabilirsiniz. Bu yöntem diğerlerine göre riskli olsa da sonucu birçok kişi memnun kalmıştır. Sarın aldığınız  kolestol sıvı peroksikini saçlarınıza uygulayacağınız zaman mutlaka bir uzman tarafından destek almalısınız. Fazla uyguladığınızda saçlarınızın yanarak kopmasına hatta daha kötü sonuçlarla karşılaşmasına neden olabilirsiniz. Eğer saç renginiz açık tonlarda ise %5 ile %6 civarında almalısınız. Saçlarınız oldukça koyu ve siyah bir renge sahipse, %8 ile %9 civarında bir peroksit kullanmanız gerekmektedir.

siyah saç rengi açmanın yolları

siyah saç rengi açmanın yolları

Ürünü bir kabın içerisine koyup, temiz olan saçlarınıza uygulayın. Ardından 2 ile 3 dakika bekleyip, saç kurutma makinesi ile kurutun. Daha sonra saçlarınızı şampuanla güzelce yıkayın. Uyguladığınız bölgelerde belirgin şekilde açılma olacaktır. 

PEKİ DOĞAL YOLLARLA SİYAH SAÇ RENGİ NASIL AÇILIR?

Saçlarınızın daha az yıpranması dökülme ve kopmaların önüne geçmek istiyorsanız mutlaka doğal yöntemleri tercih etmelisiniz. 

Çaydanlığa suyu koyup içerisine bir tutam kurumuş papatya atın. Bir taşım kaynayınca ocağın altını kapatıp demlenmesini sağlayın.Ilık hale geldiğinde açlarınıza güzel masaj yaparak yedirin. Papatya suyu sürülü bir şekilde saçlarınızı güneşte bekletin.Bir süre sonra siyah saç renginizde açılma olacaktır.

Evde platin sarısı saç nasıl yapılır? Platin saç boyama rehberiİLİŞKİLİ HABEREvde platin sarısı saç nasıl yapılır? Platin saç boyama rehberi

Siyah saç rengi açmanın yolları

Siyah saç rengi açmanın yolları

  • - Siyah saçların renginde açılma olmasını isteyen kadınların denemesi gereken bir yöntemde limon kullanmaktan geçiyor. 1 adet limonu suyun içine sıkarak karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza uygulayın. Ardından kuruyana kadar güneşte bekleyin. 
  • - Kullandığınız saç kremine 1 çay kaşığı tarçın ekleyerek karıştırın. Karışımı saçlarınıza güzelce uygulayın. 4 ile 5 saat arasında bekleyin. Ardından yıkayarak durulayın. Saçlarınızda belirgin bir açılma olacaktır. Ancak birçok kişi tarçın kokusunun saçta kalmasından dolayı bu yöntemi tercih etmemektedir.

Cilt sarkması neden olur? Cilt sarkmalarını önlemenin kolay yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Cilt sarkması neden olur? Cilt sarkmalarını önlemenin kolay yöntemleri
Kazara Aşk'ta Şimal'in giydiği kıyafetler ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Kazara Aşk'ta Şimal'in giydiği kıyafetler ve fiyatları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 16

Fatma 9 ay önce

Siyah saçımı nasıl açılır

Melek 1 yıl önce

Merhaba bişey sorcaktım acaba bu doğustan siyah olan saçlarda işe yarıyormu?

Toplam 2 beğeni

Saaane 2 yıl önce

11 yaş

Toplam 1 beğeni

Ahfoen 3 yıl önce

Tarçınlı saç kremine koyduktan sonra ıslak saça mı uyguluyoruz

Toplam 1 beğeni

Pizza 2 yıl önce

Hyt

Toplam 0 Beğeni

berfin yılmaz 3 yıl önce

saçlarım siyah ve açtırmak istedim. youtube gördüğüm likit keratin açıcı koruyucuyu açıcının içine ekledim ve sonuç mükemmel oldu tavsiye ederim tereddüt etmeden kullanabilirsiniz

Toplam 8 beğeni

Meryem saylak 2 yıl önce

Benimde siyah actirmaktan korkuyorum nasıl oldu daha açık anlatabilir misiniz lütfen

Toplam 0 Beğeni

Sevinç 2 yıl önce

Doğal renginiz mi siyahtı boya mı vardı

Toplam 0 Beğeni

Figen 3 yıl önce

Doğal rengimi siyahtı yoksa boyalımıydı saçlarınız

Toplam 0 Beğeni

Burcu 3 yıl önce

Saçınız dogal rengimi neyin içine neyi eklediniz

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun