Altın maske ne işe yarar? Altın maskenin cilde faydaları nelerdir? Altın maske nasıl yapılır?

Cildinizdeki bazı problemleri ortadan kaldırmak için piyasadaki ürünler arasında yer alan altın maskeyi deneyebilirsiniz. Altın maske adından anlaşıldığı gibi altından yapılan bir çeşit cilt bakım yöntemidir Peki altın maskesi nasıl yapılır? Altın maskesi ne işe yarar? Altın maskesinin cilde faydaları nelerdir? Altın maske evde nasıl yapılır? Tüm bu soruların yanıtı yazımızda.

Altın maske, ciltteki birçok problemi ortadan kaldıran akne, siyah nokta, kırışıklık hatta cilt lekeleri gibi sorunlarla adeta savaşan bir bakım yöntemidir. Kozmetik dünyasında ve güzellik merkezlerinde pahalı olan bu maske, son günlerde kadınların merak edip araştırdığı konular arasında. Bu kadar popüler olan altın maskesi,  altın tozundan yapıldığı için pahalıdır. Güzellik merkezlerinde daha da pahalı olan altın maske uygulaması artık evde de kolaylıkla yapabileceğiniz bir bakım yöntemidir. Üstelik çok daha ucuza mahal edebilirsiniz. Cilde sayısız faydası olan altın maskesinin cilde faydalarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

altın maske clde faydalaı

altın maske clde faydalaı

Altın maskesi ciltteki kolajeni artırarak hem yaşlanmayı geciktiriyor hem de ince çizgiler ve kırışıklıklar varsa sıkılaştırarak daha gergin bir cilde sahip olmanıza yardımcı oluyor. 

Cilt kuruluğundan şikayetçi olanlar içerir birebir olan altın maske, içerisindeki bileşenler sayesinde cildi nemlendiriyor.

Cildin parlak görünmesi için yenilenmesi çok önemlidir. Altın maske aynı zamanda hücreleri yenilerek taze ve parlak bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. 

Kadınların merak ettiği konulardan biri de hamile ve emziren annelerin kullanıp kullanamayacağı. Her ikisi de gönül rahatlığıyla bu maskeyi kullanabilirler. Cildin rengini açan bu maske aknelerin azalmasına destek oluyor. 

hazır altın maskeler

hazır altın maskeler

ALTIN MASKE EVDE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 Yemek kaşığı Altın Tozu
Su

HAZIRLANIŞI VE UYGULANIŞI

Cam kasenin içerisinde altın tozunu ve suyu alarak güzelce karıştırın. Suyu göz kararı dökebilirsiniz. Macun kıvamına gelene kadar karıştırarak suyu da azar azar içerisine ekleyin. Kıvam homojen olduğunda cildinize uygulayabilirsiniz. Sürdüğünüz maskenin kurumasını sağlayın. Kuruduğuna emin olduğunuz maskeyi çok dikkatli bir şekilde çıkartın. En son ılık su ile yıkayarak temizleyebilirsiniz. Maske sonrasında cildinize nemlendirici uygulamayı unutmayın.

Bu maskeyi yüz, boyun, gerdan, el, ayak bölgesine uygulayabilirsiniz.

evde altın maske nasıl yapılır

evde altın maske nasıl yapılır

ALTIN MASKE HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?

Altın maskeyi cildinize uygulamaya karar verdiyseniz, mutlaka cildinize temiz bir şekilde uygulamaya özen göstermelisiniz. İnternetten satın aldığınız maskenin tarihine ve içerisinde yer alan maddelere göz gezdirmeyi unutmayın. Dışarıdan aldığınız altın tozu maskeyi kullanmadan önce cildinizi temizleyin. Daha sonra paketi açıp, hemen cildinize yapıştırın. Gergin bir şekilde yapıştırdıktan sonra en az 30 dakika bekletip, kuruyunca cildinizden yavaşça ayırın.

altın maskenin cilde faydaları

altın maskenin cilde faydaları

ALTIN MASKENİN FİYATI NEDİR?

Altın maske internette de satıldığı için fiyatı 20 TL ile 200 TL arasında değişmektedir. Ersağ markasına ait olan altın maske 50,00 TL'dir.

Altın Maske 150 ml Ersağ

Altın Maske 150 ml Ersağ

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0