Bal yüze sürülür mü? Balın cilde faydaları nelerdir? Bal özlü maske tarifleri

Cildinizdeki birçok sorunu ortadan kaldırmak için doğadan gelen mucizeleri kullanmak uzmanların sık sık önerdiği yöntemlerden biridir. Bu doğadan gelen mucizeler arasında bal da yer alıyor. Hastalıklarının kurtarıcısı olan balla cildinizi güzelleştirmeye ne dersiniz? Siyah noktalardan sivilcelere, ciltteki çukurlardan ölü derilere kadar tüm sorunları ortadan kaldıran balın cilde faydaları yazımızda bulabilirsiniz.

Bal her evde bulunan, kahvaltı sofralarında kaymakla beraber servis edilen, arıların binlerce çiçeğin nektarını toplayarak meydana getirdiği bir besindir. Vücut için yaşamsal değeri olan enzim, mineral ve aminoasitler açısından zengin çok önemli bir besin olan balın 100 gramında tam 304 kalori bulunuyor. İçerisinde 15 çeşit şekerle birlikte birçok enzim ve aminoasit bulunan bal, şeker hastalığı olan veya aşırı kilosu bulunan kişiler tarafından, doğal tatlandırıcı olarak kullanılabilir. Bitkilerde bulunan ve en etkili antioksidanlardan biri olan polifenol açısından, zengin olduğu için çeşitli hastalıklara karşı koruyan balı mutlaka her sabah bir kaşık tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilir. M.Ö 700 yılından beri beslenme ve medikal amaçlı olarak üretilen bal mumyalama işleminden dini törenlere, halk arasında hazırlanan ilaçlardan yemeklere kadar çok geniş bir kullanım alanına sahiptir.

bal maskesi

bal maskesi

Bal ve tarçın yiyerek zayıflanır mı? Kilo verdiren muhteşem kür!İLİŞKİLİ HABERBal ve tarçın yiyerek zayıflanır mı? Kilo verdiren muhteşem kür!

Yapılan bir araştırmaya göre bal; Cilt yaraları, enfeksiyonlu cilt hastalıkları, mantar ya da egzama tedavisinde kullanılabilir. Belirgin bir yan etkisi bulunmayan bal gönül rahatlığıyla kişiler tarafından uygulanabilir.  Ancak sık rastlanan polen alerjisi bal kullanımı sırasında alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Bu alerjik reaksiyonlar cilt kuruluğu, cildin pullanması ve tahriş olarak görülebilir. Bala karşı alerjiniz olup olmadığını denemek için elinizin üst kısmında küçük bir alana sürüp 4-5 saat bekleterek test edebilirsiniz.

Direk olarak yüze bal sürüleceği gibi çeşitli karışımlar ile hazırlanan bal maskeleri pek çok cilt sorununun kısa zamanda ortadan kalkmasını sağlar.Bal, sivilceli ve akneli ciltlerde ise bu problemlere bağlı olan izlerin azalmasına yardımcı olur. Anti-aging niteliğinde olan bal kırışıklar, kaz ayakları gibi problemler için de son derece faydalıdır.

Son günlerde özellikle sivilce tedavilerinde kullanıldığı gözlemlenen bal ayrıca kolajen desteği sağlar. Cildin onarımına katkı sağlayan bal, yeni hücrelerin de oluşmasını sağlar. Gözenekleri temizler, siyah nokta oluşumunu önler.

Anzer balı nedir ve anzer balı nerelerde kullanılır? Anzer balı nasıl tüketilir?İLİŞKİLİ HABERAnzer balı nedir ve anzer balı nerelerde kullanılır? Anzer balı nasıl tüketilir?

PEKİ BAL CİLDE NASIL UYGULANIR?

  • NEMLENDİREN BAL MASKESİ

1 adet şeftali
1 yemek kaşığı bal

Şeftalinin kabukları soyun ve çekirdeklerini çıkararak rondodan geçirerek püre haline getirin. Şeftali püresine balı ekleyin ve iyice karıştırarak maskeyi hazır hale getirin. Parmaklarınızla masaj yaparak yüzünüze uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz. Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.

bal maskesi

bal maskesi

  • GÖZENEKLERİ TEMİZLEYEN BAL MASKESİ

1 adet elma
5 Yemek kaşığı bal

Elmanın kabukları soyun ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra mikserde balla beraber iyice krem kıvamına gelen kadar karıştırın. Temiz cildinize direkt uygulayın ve ortalama 15 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.

  • 10 YAŞ GENÇLEŞTİREN BAL MASKESİ

MALZEMELER

2 yemek kaşığı bal
1 yumurtanın akı

YAPILIŞI

Öncelikle yumurtanın akını ayırın. İyice köpürtün.

Ardından balı ilave edip, biraz bekleyin. Maskeyi yüzünüze ve özellikle kaz ayaklarının olduğu bölgeye iyice yedirin. 15 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla iyice temizleyin ve durulayın.

Bu maskeyi haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 11

Selam 3 yıl önce

Anzer balı;))

orhan 4 yıl önce

hakiki bal markası bilen varmı

Toplam 3 beğeni

Leyla 4 yıl önce

Engmin çolig bingöl balı

Toplam 0 Beğeni

Vatan 4 yıl önce

Bitlis karakovan balı

Toplam 0 Beğeni

Ali Yıldız 4 yıl önce

petekle alakası yok her hakiki bal aynıdır aksine peteğin hiç faydası yok

Toplam 3 beğeni

Erhan 4 yıl önce

Balı yüzünüze süreceğinize yiyin daha iyi cildiniz zaten. Midenizden. Besleniyor kan yolu ile yararlı mineraller proteinler cildinize taşınıyor

Toplam 10 beğeni

ismail hakki efendi 4 yıl önce

sigarayi buluyoruz ama bali bulamiyoruz

Toplam 7 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun