Koltuk altı tüyleri nasıl azaltılır? Evde koltuk altı tüylerini azaltmanın yolları

İstenmeyen tüylerin başında koltuk altı bölgesi gelir. Hem kadın hem de erkeklerin korkulu rüyası olan koltuk altı tüylerinden kısa sürede kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? Sadece ev yapımı yöntemlerle ve izleyeceğiniz bir kaç pratik adımla koltuk altı tüylerinden kısa sürede kurtulabilirsiniz. Nasıl mı? İşte koltuk altı tüylerini evde tok eden yöntemler:

Koltuk altı tüyleri, özelikle kadınların özellikle sıcak havanın da etkisiyle gündelik hayatı olumsuz yönde etkiliyor hem de yapılan her hata daha fazla artmasına neden oluyor. Jilet, epilatör, ağda ve lazer gibi yöntemlerle koltuk altı tüylerinden kurtulmak isteyen kadınlar azalması için hangi yöntemi kullanacağını bilmiyor. Kısa sürede kurtulmak için kullandıkları jilet yöntemi ise azaltmaktan çok hem yayılmasına hem sert çıkmasına hem de artmasına neden oluyor. Özellikle koltuk altı tüylerinden kurtulmak isteyenlerin kesinlikle bu yöntemi kullanmamaları gerekir. Siz de koltuk altı tüylerinizden ev yapımı yöntemlerle kurtulmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Güzellik merkezlerinde yaptırdığınız lazer sonrasında bile gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz yöntemleri yazımızda bulabilirsiniz.

koltuk altı tüylerinden kurtulma

koltuk altı tüylerinden kurtulma

Evde hazırlayacağınız yöntemler, istenmeyen tüylerden kurtulmak için yıllardır kullanılılır. Tüylerin ne kadar uzun olduğuna, ne ile ve ne kadar kullanıldıklarına bağlı olarak etkileri değişebilir. 

NOT: Ürünlerin içindeki malzemeler mutfağınızda kolayca bulabileceğiniz şeyler olsa da, tüylerinizi almadan önce onlara alerjiniz olup olmadığını test etmelisiniz. 

LİMON VE ŞEKER KULLANARAK AĞDA YAPIMI

MALZEMELER

Yarım limon
1 bardak / 200 gram şeker

Tüy nasıl sarartılır? Evde tüy sarartma yöntemleri! Tüy sarartıcı kılları çoğaltır mı?İLİŞKİLİ HABERTüy nasıl sarartılır? Evde tüy sarartma yöntemleri! Tüy sarartıcı kılları çoğaltır mı?

şeker ve limon ağdası

şeker ve limon ağdası

YAPILIŞI

Limonun suyunu sıkıp, şekerle güzelce karıştırın. Eğer limon suyu şekerin hepsini almazsa biraz daha su ekleyin.

Kısık ateşte karışımı ısıtıp, şeker eriyene kadar karıştırın.

Karışım kaynamaya başladığında, altını kapatın. Karışım yapışkan bir macun kıvamına gelene kadar karıştırın. 

Bu adımda karışıma elinizi sürmeden soğumaya bırakın. Kahve rengi olduğunda koltuk altınızı yıkayın ve kurulayın.

Karışımı ince bir tabaka halinde koltuk altınıza sürün. Ardından tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekin. Kalan ağdaları ılık suyla temizleyebilirsiniz.

Ağda sonrası oluşan kızarıklar nasıl gider? Ağda sonrası bakım önerileriİLİŞKİLİ HABERAğda sonrası oluşan kızarıklar nasıl gider? Ağda sonrası bakım önerileri

 

ev yapımı ağda

ev yapımı ağda

ZERDEÇAL İLE KOLTUK ALTI TÜYLERİNDEN KURTULMA

MALZEMELER

1 çay kaşığı/5 gram zerdeçal
Gerektiği kadar su

zerdeçal ağdası

zerdeçal ağdası

YAPILIŞI

Kalın bir krem kıvamına gelene kadar suyu ve zerdeçalı karıştırın. Koltuk altınızdaki tüyleri aldıktan sonra bu kremi sürün ve 20 dakika bekleyin. Ilık su ile durulayın. En iyi sonucu almak için her 2 - 3 günde bir bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Selzede Ayşe teyze afet bölgesinde çalışan personele 'gönül sofrası' kuruyor

İLİŞKİLİ HABER

Selzede Ayşe teyze afet bölgesinde çalışan personele 'gönül sofrası' kuruyor
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Didem yildirim 3 yıl önce

Iyi olmuş