Yaban mersinin cilde faydaları nelerdir? Yaban mersini ile yapılan cilt bakım maskeleri

Ülkemizde çok fazla bilinmeyen ancak dünya mutfağında çok fazla yeri olan yaban mersini birçok el kreminin içerisinde yer alıyor. Kokusuyla kendine hayran bırakan yaban mersininin cilde faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanların araştırmaları sonucunda elde ettiği bilgilere göre yaban mersininin cilde inanılmaz faydaları bulunuyor. Yaban mersini cilde nasıl uygulanır? Öğrenmek için içeriğimize göz atabilirsiniz.

Yaban mersini, Fundakiller familyasına ait olan ve ılıman iklimlerde yetişmeye uygun üzümsü bir meyve çeşididir. Günümüzde daha çok dondurma, pasta ve şekerlemelerde kullanılan yaban mersini düzenli bir şekilde tüketildiğinde herhangi bir zararı veya yan etkisi yoktur. Yörelere göre çalı çileği, çoban üzümü, lifora, kuş üzümü gibi isimlerle de bilinen yaban mersini, ülkemizde Karadeniz bölgesinin en yüksek yerlerinde yetişmektedir. İçerisinde A,C,E,K vitaminleri barındıran ve etkisini kısa sürede gösteren yaban mersini bağışıklığı güçlendirici etkileri bulunmaktadır. Antioksidan özelliğiyle hastalıkları iyileştirici özelliği bulunan yaban mersinini sağlıklı beslenmek isteyen kişiler de tüketebilir. Bir orman meyvesi olan yaban mersini damardan kalbe, böbrek hastalıklarından kemik hastalıklarına kadar faydaları bulunuyor. Şimdilerde el kremlerinin içerisinde bulunan yaban mersini kokusuyla da adeta parfüm niyetine kullanılıyor. Hal böyle iken uzmanlar yaban mersini hakkında bir araştırma yaptı. Yapılan bu araştırmada taze veya kurutulmuş, sade veya başka bir besinle karıştırılarak tüketilebilen yaban mersininin cilde birçok faydası olduğu ortaya çıktı.Gelin yaban mersinin cilde faydaları inceleyelim...

yaban mersinin cilde faydaları neler

yaban mersinin cilde faydaları neler

Yaban mersini içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde cildin yağ seviyesini düzenler. Bu sayede daha sağlıklı cilde sahip olmanızı kısa sürede sağlar.Eğer yaban mersini ile ilgili cilt baskım maskesi yapmak isterseniz yarım su bardağı Yaban Mersinini bir çorba kaşığı zeytinyağı ve balla pürüzsüz olana kadar karıştırın. 20 dakika boyunca uygulayın ve ılık su ile yıkayın. Doğrudan cilt kuruluğu, akne ve nem dengesinin korunması için cildinize gereken nemi sağlayacaktır.

yaban mersini faydaları

yaban mersini faydaları

Yaban mersini barındığı antioksidanlarla ildimizdeki kırışıklık, hasar ve bozulmalara neden olan serbest radikalleri engeller ve cildinizi korur. Cildimizin renk tonunu düzenleyen, daha çok sağlıklı ve daha çok genç kalmasını sağlayan yaban mersinini meyve reyonlarında ve marketlerde kuru olarak satın alabilirsiniz.

Bol miktarda A, C ve K vitaminleri taşıyan yaban mersini meyvesi, ciltte iltihapların oluşumunda engelleyici nitelik taşır.Kılcal damarları güçlü hale getiren bu meyve, kolajen üretimini iyi bir şekilde hızlandırır.

yaban mersini maskeleri

yaban mersini maskeleri

YABAN MERSİNİ İLE YOĞURT MASKESİ

MALZEMELER

10 tane yaban mersini
1 yemek kaşığı ölçüsünde yoğurt

YAPILIŞI

Çatalla yaban mersinlerini ezip, üzerine yoğurt ekleyin.Temizlenmiş olan yüzünüze ve boynunuza hazırladığınız karışımı uygulayın. 15 dakika bekleyerek ılık suyla durulayın. 

yaban mersini cilde nasıl uygulanır

yaban mersini cilde nasıl uygulanır

YABAN MERSİNİ, BAL VE ZEYTİNYAĞI MASKESİ

MALZEMELER

Çeyrek bardak ölçüsünde yaban mersini
1 yemek kaşığı ölçüsünde bal
1 yemek kaşığı ölçüsünde zeytinyağı
1 çay kaşığı ölçüsünde toz şeker

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri blender ile birlikte çok akıcı olmayacak şekilde karıştırın. Temiz olan cildinize bu karışımı güzelce sürün. Ovalayarak 10 dakika bekletin.

Ilık su ile durulayın. Daha sonra soğuk su ile bir şok uygulayın.

Maydanozun faydaları nelerdir? Maydanoz saplarını sakın kesip atmayınız! Maydanoz suyu...

İLİŞKİLİ HABER

Maydanozun faydaları nelerdir? Maydanoz saplarını sakın kesip atmayınız! Maydanoz suyu...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0