Hamilelikte riskli durumlar

Hamilelik döneminde görüldüğü takdirde bebeği riske atabilecek faktörleri sizler ve bebeğiniz için sıraladık. Peki hamilelik döneminde tehlikeli sayılabilecek olan durumlar neler?

Bedensel ve ruhsal anlamda değişikliklerin görüldüğü hamilelik sürecinde anne adaylarının yaşadığı bazı deneyimler bebeği riske sokabilir. Hamilelikte normal bir durum olarak karşılanmayan ancak bilinçli bir şekilde davranıldığında da kontrol altına alınabilen durumları sizler için araştırdık.

HAMİLELİK DÖNEMİNDE RİSKLİ DURUMLAR

KANAMA

Vajinal kanamalar, anne adaylarının dikkat etmesi gereken sağlık sorunlarının başında geliyor. Hamileliğin başlangıcında fetüsün rahme tutunmaya çalışmasından dolayı görülen kanamalar anormal bir durum olarak kabul edilmez. Fakat ilk üç aydan sonra kasık bölgesi ağrıyor ve kanama oluyorsa mutlaka doktora gidilmelidir.

SIK SIK KUSMA

Özellikle de sabahın ilk saatlerinde gelen mide bulantısı anne adaylarının pek çok kez kusmasına neden olabilir. Hamileliğin ilk dönemlerinde normal kabul edilen bu durum doğuma yakın zamanlarda da devamlı tekrarlanıyorsa mide ya da bağırsak problemlerinden kaynaklanabilir.

VÜCUT ŞİŞKİNLİĞİ

El ve ayak bölgesinde ödem sonucu görülen şişkinlik, aşırı düzeyde ise bu durum hamileliğe bağlı preeklampsinin işareti olabilir.

KARIN AĞRISI

Hamileliğin 8. haftasından önce görülen şiddetli karın ağrıları, dış gebeliğin habercisi olabilir.

ATEŞLENME

Vücut sıcaklığının 37,5 derecenin üzerinde olması enfeksiyon olabileceği gibi anne adayının yeteri miktarda sıvı tüketmemesinin sonucu da olabilir. Anne ve bebeğin sağlığı için acil tıbbı müdahale gerekebilir.

FETÜSTE HAREKETSİZLİK

Bebeğinizin uzun süreli hareket etmediğini düşünüyorsanız, bir bardak meyve suyu tüketerek sol tarafa doğru uzanmalısınız. 1 saat geçtikten sonra bebeğiniz hala hareket etmiyorsa doktora görünmelisiniz.

Lohusalık humması nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Lohusalık humması nedir?
Hamilelikte kalp çarpıntısı neden olur?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte kalp çarpıntısı neden olur?
Spiral taktırmak zararlı mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Spiral taktırmak zararlı mıdır?

BİR YORUM YAPIN 0