Saraçoğlundan hamilelikte bitki çayı önerisi! Hamilelerin bitki çayı içmesi zararlı mı?

Hamilelik döneminde fazla tüketildiği takdirde bebeğe ya da anne adayına zararı dokunabilen bitki çaylarının tüketimi ile ilgili merak edilen tüm bilgileri haberimizde derledik. Peki hamillelikte hangi bitki çaylarından uzak durmalı, hangileri içilmelidir? Hamilelikte hangi bitki çayı neye iyi gelir? Hamilelikte düşüğe neden olan bitki çayı ve Erken doğumu tetikleyen bitki çayları...

Rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi olduğu bilinen bitki çayları, insan vücudundaki birtakım rahatsızlıklara karşı etkili olduğu bilinmektedir. Uyku bozukluklarına 'Papatya', mide ağrılarına 'Rezene', mesane enfeksiyonlarına 'Mısır püskülü', sindirim rahatlatmaya 'Isırgan otu çayı' gibi rahatsızlıklar için tüketilen daha bir çok bitki çayları anne adayları için bazı durumlarda risk taşıyabiliyor. Fazla miktarda tüketildiğinde düşüğe ve erken doğuma yol açan bitki çaylarının bu etkisi, anne adaylarının hamilelikte bitki çayı tüketiminde ekstra dikkat etmesi gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor. Geçmiş zamanlara dönüp baktığımızda sadece aktarlarda bulabildiğimiz bitki çayları artık market raflarında çok rahatlıkla bulunabiliyor. Hal böyle olunca elimizin altında bulunan ve çoğu zaman grip, nezle ile soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda direkt olarak ilaç kullanmak yerine bu bitkisel desteklerle iyileşme süreci hızlandırılmak istenebiliyor. Özellikle de ıhlamur ya da papatya gibi sakinlik veren bitki çayları hafif aromalara sahip olduğu için siyah çaya göre daha sık tercih edilebiliyor. Peki hamilelikte bitki çaylarının tüketimi ile ilgili nelere dikkat etmek gerekiyor? Hamilelikte bitki çaylarının tüketimi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Hamilelikte çay ve kahve tüketimi! Hamilelikte kaç bardak çay tüketilmeli?İLİŞKİLİ HABERHamilelikte çay ve kahve tüketimi! Hamilelikte kaç bardak çay tüketilmeli?

HAMİLELER BİTKİ ÇAYI İÇEBİLİR Mİ? BİTKİ ÇAYI HAMİLELERE ZARARLI MI?

Hamilelikte bitki çayı içilir mi? Hamilelikte riskli bitki çayları

Hamilelikte bitki çayı içilir mi? Hamilelikte riskli bitki çayları

Vücudun sindirim ve bağışıklık sistemine direkt etki etme özelliğine sahip olan bitki çayları içerdiği maddeler bakımından çok güçlüdür. Dolayısıyla da içerisindeki maddelerin anne adayına ya da bebeğe zararının dokunma riski olan bitki çaylarının tüketilmemesi, fayda sağlayacak bitki çaylarının ise günlük 2 fincan bardağı geçmemesi gerekiyor. Ancak şu da bilinmelidir ki; hamilelik döneminde tüketilebilecek olan bazı bitki çayları, hastalıklara iyi gelebilir ya da sakinleştirici özellikleriyle bedenlerinde ve ruhsal sağlığında büyük rahatlamalar sağlayabilir.

Hastalıklar karşısında vücut direncini güçlü tutmamız için ilk seçenek ilaç kullanımı olmaması gerekir. Bu sebepten dolayı da hamilelikte bebeğe ve anne adayına iyi gelebilecek bazı bitki çaylarından da istifade edebilmek gerekir.

HAMİLELER İÇİN TAVSİYE EDİLEN BİTKİ ÇAYLARI:

Hamilelik dönemini stressiz ve sıkıntısız bir şekilde rahat ve kolay atlatmanın en sağlıklı yolu bitki çaylarından doğru miktarda yararlanmaktır. Peki anne adayları hamilelik döneminde hangi bitki çaylarını içilebilir? Hangi bitki çayı neye iyi geliyor? İşte madde madde etkileri:

Ihlamur: Bağışıklık sisteminizi güçlendirmesinin yanı sıra grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.

Papatya: Uykusuzluğa iyi gelir. Sakinleştirme özelliği de vardır.

Rezene: Emzirme sürecindeki süt oluşumunu artırır.

Zencefil: Mide bulantısının önüne geçerek şişkinliği azaltır.

Kuşburnu: Dirençli kılar. Ayrıca ödem söktürücü özelliği de vardır.

BU BİTKİ ÇAYLARINA DİKKAT! HAMİLELİKTE ZARARLI OLAN BİTKİ ÇAYLARI... 

Hamilelikte bitki çayları zararlı mı? Hamilelikte bitki çayları

Hamilelikte bitki çayları zararlı mı? Hamilelikte bitki çayları

Yeşil çay: Folik asit seviyesini olumsuz etkileyebilir. Emzirme dönemindeki annelerin bebeklerinde içindeki kafeinden dolayı uykusuzluk yapabilir.

Ahududu çayı: Fazla tüketildiği zaman doğum kasılmalarını arttırarak erken doğuma neden olabilir.

Adaçayı: Düşüğe neden olan bitki çaylarının başında gelen adaçayı özellikle de ilk trimeterda yani ilk üç ayda hamileler için çok sakıncalı olabilmektedir. İbrahim saraçoğlu'nun açıklamalarına göre ilk üç ayda anne adaylarının Adaçayından uzak durması gerekmektedir.

Kekik çayı: Her gün 2 bardak kekik çayı gebeliğin sonlanmasına neden olabilir.

Sarı kantaron çayı: Kanama riskini arttırabilir.

Yukarıda bahsedilen bitki çayı türleri hamileler tarafından fazla miktarda tüketildiği zaman düşük yapma riskini, hamilelikte kanamayı ve rahim kasılmalarını tetikleyerek erken doğuma yol açabilmektedir. Dolayısıyla da hamilelikte günlük 2 bardağı aşmamak gerekir. Doktorunuza sormadan bitki çayı tüketimine girmeyiniz.

Hamilelikte çay ve kahve tüketimi! Hamilelikte kaç bardak çay tüketilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte çay ve kahve tüketimi! Hamilelikte kaç bardak çay tüketilmeli?
Hamileler ıhlamur içebilir mi? Ihlamur kanama ve düşüğe neden olur mu? Ihlamurun faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Hamileler ıhlamur içebilir mi? Ihlamur kanama ve düşüğe neden olur mu? Ihlamurun faydaları
Maydanoz zayıflatır mı? Zayıflamak için maydanoz nasıl tüketilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Maydanoz zayıflatır mı? Zayıflamak için maydanoz nasıl tüketilmeli?

BİR YORUM YAPIN 9

Seadet 1 yıl önce

İncir çayı zararlimi?

Bahar 1 yıl önce

Hamilelikte kış çayı içilirmi

Gül 2 yıl önce

Kiraz sapi çayı düşüğe neden olur mu 38 haftalık gebeğim

Ümran 2 yıl önce

Hamilelik te kinoa çayı içilir mi sallama cay

Merve 2 yıl önce

Tabiki içilmez

Gul 2 yıl önce

Hamilelikte gulhatmi bitkisi içilir mi

Yorumların Tümünü Okuyun