Hamileyken sıcak suya girmek zararlı mı? Hamilelikte sıcak su torbası kullanılır mı?

Günlük hayatımızda sıklıkla yer verdiğimiz hatta bazı dönemlerimizde elimiz ayağımız olan sıcak su torbaları, ağrıları dindirmede ve vücudu rahatlatmakta birebir çözümdür. Hamilelikte sıcak suya oturmak zararlı mı? Hamilelikte sıcak su torbası kullanmak zararlı mı, sıcak su torbasında nelere dikkat edilmeli? Hamileler banyo yaparken nelere dikkat etmeli?

Kış aylarında tercih edilen tatil beldelerinden birisi de kaplıcanın olduğu bölgelerdir. Kas ağrılarını hafifletmek için sıcak su ile dolu küvetleri ya da kaplıcaları tercih eden hamilelerde gevşeme niyetiyle girilen sıcak sularda dikkat edilmesi gereken bazı önemli kriterler vardır. Suyun aşırı derecede sıcak olması hipotermi riskini arttırarak, bebeği ve anne adayını tehlikeye atabilir. Kış dönemi hamileliğinde sıcak suyun olduğu bölgelere seyahat etmek isteyen anne adaylarının hem kendi sağlıkları hem de karınlarındaki bebeklerinin hayatı için uygulayabilecekleri her hareketinde dikkatli olmaları gerekmektedir. Gündelik yaşantı içerisinde özellikle de ay başı döneminde ortaya çıkan sancıları dindirmek için kullandığımız sıcak su torbalarının hamilelikte sakıncalı olup olmadığını bilmeli ve ona göre davranmalıyız. Hamilelikte sıcak su ve sıcak su torbasının kullanımına dair bilinmesi gerekenleri sizlere derledik...

TIKLA OKU:  HAMİLELİKTE KASIK AĞRILARI EN KOLAY NASIL GEÇER?

SICAK SUYUN HAMİLELER İÇİN RİSKLERİ NELER?

Yapılan araştırmalara göre, hamileliğinin ilk üç ayında uzun süreli sıcak suda kalan anne adaylarının bebeklerinde doğum kusurları tespit edilmiştir. Uzmanlar, hamile kadınlarda kaplıcayı ve sıcak suyu önermiyor. Ayrıca banyo yaparken bile su sıcaklığının 37-38 derecenin altında olması gerektiğine dikkat çekiyor.  Bebeğe olan sakıncalarının dışında, tansiyon veya kalp hastalığına sahip anne adaylarının daha fazla dikkat etmelidir. Aşırı sıcak su ciltte deformasyonlara yol açabilir.

HAMİLELİKTE SICAK SUYA OTURMAK ZARARLI MI?  HAMİLELER BANYO YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Normal zamana göre daha fazla çalışan ter bezleri özellikle de kavurucu sıcakların arttığı yaz aylarında ciddi cilt problemlerini tetikler. Bu durumdan dolaylı olarak olumsuz etkilenen bebek için de annenin vücudunun temiz ve bakımlı olması oldukça büyük bir önem taşır. Banyo yaparken uzun süreli durmamaya gayret göstererek en fazla 15 dakikada duşunuzu alıp çıkmalısınız. Aksi halde yine cilt sorunları görülebilir. Her ihtimale karşılık evde tek olun ya da olmayın kesinlikle kapıyı kilitlemeyin ve ıslak zemine ayağınızla basmayın!

Enfeksiyon riskine karşılık ayakta alınması gereken duş sırasında kullandığınız ürünlerin tamamen organik olmasına da dikkat edin...

TIKLA OKU: HAMİLELİKTE BEL VE SIRT AĞRILARINA ETKİLİ ÇÖZÜMLER

hamilelikte sıcak su torbası kullanımı

hamilelikte sıcak su torbası kullanımı

HAMİLELİKTE SICAK SU TORBASI KULLANMAK ZARARLI MI?

Hamilelik döneminde sağ ve sol kasık bölgelerinde oluşan ağrılar  kimi anne adaylarını sıcak su torbasına zorlamaktadır. Özellikle de sırtta oluşan ağrılar için pek tavsiye edilmeyen ilaç kullanımı dışında uygulanabilecek alternatif yöntemler mevcuttur. Hamile kadınların sıklıkla başvurdukları bu yöntemler arasında sıcak su torbaları gelmektedir. Vücudun genel sıcaklık seviyesini yükseltmeye yarayarak ağrıları dindiren ve rahatlık hissi veren sıcak su torbasında bu hissiyatı sağlayan etmenler şöyledir:

-Elektrikli battaniye kullanımı
-Saunaya girme
-Çok sıcak su ile banyo yapma
-Sıcak su torbası kullanma
-Sıcak küvette uzun süre durma
-Kaplıcada vakit geçirme

HAMİLELİKTE SICAK SU TORBASI KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Vücut ısısını yükseltmek hamilelik döneminde bazı sıkıntıları beraberinde getirebileceği için pek önerilmeyen ama çok gerekli olduğu durumda da kullanılabilen sıcak su torbasını rahime yakın yerde tutmamaya özen göstermek gerekir. Doğum kusurlarına kadar ciddi sıkıntılar verebilen sıcak uygulamalar sonucunda ortaya çıkan durumları takip etmek gerekir.

Kan akışını hızlandırmaya yarayan sıcak su torbası, kasların gevşemesini sağlayarak rahatlık hissi sağlar. Doğru yere uygun aralıklarla uygulanan sıcak su torbası hamileler için faydalı olurken kasların rahatlaması sonucunda erken doğum riskinin de olabileceği unutulmamalıdır.

TIKLA OKU: HAMİLELİKTE ÖDEM NASIL ATILIR? EL-AYAK ŞİŞMESİNE ÇÖZÜMLER

hamilelikte sıcak su torbası kullanılmalı mı? Hamilelikte sırt ağrısı için sıcak su torbası

hamilelikte sıcak su torbası kullanılmalı mı? Hamilelikte sırt ağrısı için sıcak su torbası

HAMİLELİKTE SICAK SU TORBASI NASIL KULLANILMALI?

Suyun yeterli sıcaklıkta olup olmadığına bakın. Aşırı miktarda sıcaklık vermemeli, rahatlık sağlamalıdır. 
Sıcak su torbası sırtta kullanacaksa nazikçe yerleştirin. 
15-20 dakikalık uygulamalar yaptıktan sonra torbayı alın. İhtiyaç halinde her dört saatte bir tekrarlanabilir.
Bir sakatlık olmaması için su sızdırıp sızdırmadığına devamlı bakın.
Sırtta sıcak su torbası dururken asla sırt üstü uzanmayın.
Sıcak su torbasını ağzına kadar değil de, tercihen yarısına kadar doldurun.

Sezonun en şık kazak etek kombinleri

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun en şık kazak etek kombinleri

BİR YORUM YAPIN 3

Nazar 2 yıl önce

Bebeyimi kaybetmek istiyorum ne yapmam gerekli

Toplam 1 beğeni

Yookkk 2 yıl önce

Kendini as mesela biyerden atla geber çocuk olecekse sende oll allh kahtetsinnn gibi zihniyeti

Toplam 0 Beğeni

Melek 2 yıl önce

Cana kıymak çok yazık keşke önlem alssydınız o bebek için yıllarını veren insanlar var o kadar yazık ki

Toplam 0 Beğeni