Köpeklere işkence edenler arasında o da var

Antalya'da, bir köpek eğitim merkezinde çalışanların, bırakılan köpeklere küfürler ederek tekme-tokat dayak atmalarına ilişkin görüntüler üzerine rakip firmaya komplo suçlaması yönelten firma sahibinin oğlunun da da köpekleri döverken çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.

Köpeklere işkence edenler arasında o da var
Köpeklere işkence edenler arasında o da var
GİRİŞ 23.05.2013 12:17 GÜNCELLEME 23.05.2013 12:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tayfun Acar'ın daha önce Konyaaltı Çakırlar'daki köpek eğitim merkezinin, hayvanlara kötü muamele yapıldığı gerekçesiyle kapatıldığı anlaşıldı.

Antalya'nın Kepez İlçesi Duacı Köyü'ndeki 'Vip Kennels' adlı köpek eğitim merkezinde, eğitilmeleri amacıyla emaneten bırakılan köpeklerin tekme- tokat ve demir sopayla dövüldüğünü gösteren görüntüler üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü. Firma sahibi Tayfun Acar, görüntülerin rakip bir firmanın yanına yerleştirdiği iki eleman tarafından çekildiği ve kendisine komplo uygulandığını iddia etti. Ancak farklı görüntülerde Tayfun Acar'ın eğitim merkezinde birlikte çalıştığı oğlu Hikmet Acar'ın da bir köpeği duvara dayayıp yumrukladığı görüntüleri ortaya çıktı.

Firma sahibi Tayfun Acar'ın oğlu Hikmet Acar, kafesin içindeki bir köpeğin boğazını sıkıp burnunu ısırıyor ve köpeğin kafasını defalarca duvara vuruyor. İkinci bir görüntüde ise Hikmet Acar, bir başka köpeği yine boğazından sıkıp duvara sıkıştırıyor ve hem yumruklayıp hem de kafasını duvara vuruyor. İçler acıtan dayak sahnelerinde firma sahibinin oğlu Hikmet Acar, kafes dışındaki bir köpeği yakalayıp boğazından sıkarak eziyet ediyor, bir görüntüde de elindeki sopayla bir kafese girerek köpeği dövüp çıkıyor.

DAHA ÖNCE AYNI SUÇLARDAN KAPATILMIŞ

Tayfun Acar'ın daha önce 'eğitim ve evcil hayvan pansiyonu' olarak Konyaaltı'nın Çakırlar bölgesinde faaliyet gösterdiği ve burada da köpeklere dayak, eziyet gibi suçlamalarda hakkında dava açıldığı ve savcılık soruşturması sonucunda da merkezin kapatıldığı belirlendi. Çakırlar'da faaliyeti sona eren Acar'ın bu kez Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki bir diğer ilçe Kepez'e bağlı Duacı Köyü'nde şimdiki merkezi kurduğu öğrenildi.

HAYVANSEVER DERNEKLERİ DAVA AÇIYOR

Yaşanan vahşet görüntüleri üzerine Türkiye Hayvanları Koruma Derneği, savcılığın da soruşturma açtığı firma hakkında dava açacak. Dernek Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Kıraç, yaşananların tam bir vahşet olduğunu ve dernek olarak davacı olacaklarını söyledi. Kıraç, Tayfun Acar'ın daha önce Çakırlar bölgesinde de aynı suçlardan yanında çalışan birinin ihbarı üzerine yargılandığını ve merkezin kapatıldığını belirtti. Kıraç, "Böyle bir suçu daha önce işlemiş ve ceza almış birine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü nasıl ruhsat veriyor? Bu gibi insanların eline hayvanlar teslim edilmemeli. Bu vahşeti şiddetle kınıyoruz" dedi.

KAPATILMASI İÇİN İMZA KAMPANYALARI

Diğer yandan köpeklerin, eğitim merkezinde dövülmesi sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Twitter üzerinden 'Vipkennels Kapatılsın' talebiyle kampanya başlatıldı. Kampanyaya binlerce kişi destek veriyor. Ayrıca change.org.tr üzerinden de eğitim merkezinin kapatılması talebiyle imza kampanyası başlatıldı. 'Antalya Duacı Köyü Eğitim Merkezi Cezalandırılsın' başlıklı kampanyaya kısa sürede birçok kişi imza attı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    DİLERİM ALLAHTAN . Köpeklere işkence eden o şahıslar da ,yaşlılık günlerini yatalak vaziyette, hasta ve yaşlılara görevlilerce dayak atılıp işkence edilen BAKIM EVLERİ nde geçirsin,yada kendi çocuklarından dayak ve işkence görsünler. Allah ın yüce adeleti elbet cezalarını verecek,yaptıklarını yanlarına bırakmıyacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!