Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Bağtepe kırsal mahallesinde yaşayan İbrahim Kırcalı misafirlerine yemekte ikram etmek istediği horozu kesmek için hamle yapınca, korkan horoz ‘anne’ şeklinde öttü.

Kepsut’un Bağtepe Mahallesi'nde yaşayan İbrahim Kırcalı, horozunun 'anne' şeklinde ötmesi ile ilginç bir olay yaşadı. Olayı duyan vatandaşlar ‘anne’ diyen horozu görmek için Bağtepe kırsal mahallesine akın etti. 

Horozun sahibi İbrahım Kırcalı, "Misafirlerime ikram etmek için bu horozu yakaladım, tam kesmek için yatırınca bir bağırış koptu. Horozumun resmen ‘anne’ dediğini duyunca korktum. Korkunca bıçağı elimden attım. Misafirlere ikram etmek için kesecekken şimdi kesmeye kıyamıyoruz. Horozu 'anne' dediği için azat ettik. Artık ölene kadar bakacağım. Misafirler de horozu kesemeyince aç kaldı ona üzülüyorum.

Mahalle sakinlerine olayı anlatınca horoza ilgi arttı. Çevreden horozumun 'anne' dediğini duyan vatandaşlar meşhur horozumu görmeye geliyor. Milletin ilgisini çekiyor. Şu anda horozumuz çok seviliyor. Bu horozu kesmeyeceğiz. Bu horoza ömür boyu bakacağım" şeklinde konuştu.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • zafer gülten 04.04.2018 18:45
    Allah dedirtiyor Allah,vardır bir hikmeti sebebi.
  • gılgamış 11.03.2018 13:36
    anneden sonrasını merak ediyorum....
  • SÜLEYMAN 10.03.2018 23:51
    ha gayret bir kelimei şehadet getirdi mi. artık gelen giden dua ister horozdan..
  • ÜSTÜN 10.03.2018 21:58
    Allah diyor ya ne annesi
  • ibrahim 10.03.2018 17:20
    Hocam o horoz anne demiyor ALLAH diyor bence.:)
Daha fazla yorum görüntüle