Kuşun yuva yaptığı kamyon seferden çekildi

Bingöl’de motor bölümünde kuşun yuva yaptığı yol inşaatında kullanılan kamyonun yavrular kuluçkadan çıkıp uçuncuya kadar çalıştırılmamasına karar verildi.

Kuşun yuva yaptığı kamyon seferden çekildi
Kuşun yuva yaptığı kamyon seferden çekildi
GİRİŞ 02.07.2019 20:15 GÜNCELLEME 02.07.2019 20:17
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Bingöl'de, motor bölümünde kuşun yuva yaptığı yol inşaatında kullanılan kamyon, yavrular kuluçkadan çıkıp uçuncaya kadar seferden çekildi.

 

Bingöl-Erzurum kara yolu 35. kilometre Çobantaşı köyü mevkisinde bölünmüş yol çalışmalarını sürdüren firmaya ait bir kamyonun motor bölümünde kuşun yuva yaptığını fark eden işçiler, durumu firma yetkililerine bildirdi.

Duyarlılık gösteren firma yetkilileri, hafriyat taşımada kullanılan kamyonun yavrular kuluçkadan çıkıp uçuncaya kadar seferden çekilmesine karar verdi.

 

 

Çobantaşı köyündeki şantiyede tamircilik yapan İlyas Varol (32), kamyonun üzerinde sürekli iki kuşun uçması üzerine yaptıkları aramada, içinde 6 yumurta bulunan yuvayı gördüklerini belirtti.

Kuş ve yuvadaki yumurtaların zarar görmemesi için kimseyi kamyona yaklaştırmadığını anlatan Varol, şöyle dedi:

"Yaklaşık 20 gün önce kamyon çalışırken etrafında bir kuş dolaşıyordu. Kamyon nereye giderse kuş onu takip etmeye başladı. Biz de merak ettik, kamyonu atölyeye çektik baktık, kuş yuvası gördük. Motor şasesinin içine kuş yuva yapmış ve 6 yumurta içinde var. Şefimizin talimatıyla kamyonu çalıştırmamaya karar verdik. Bu kuş yavru yapana, uçup gidene kadar kamyonu çalıştırmayacağız."



Kamyonun çalıştırılmamasının ayda yaklaşık 15 bin lira ek maliyete neden olduğu, firma yetkililerinin kuş yuvası için bu maliyeti göze aldıkları öğrenildi.
 

YORUMLAR 27
  • toplum 4 yıl önce Şikayet Et
    Apartmanlarda bazı saygısız komşuların gürültüleri devam ediyor, bununla ilgili televizyonlarda zorunlu yayın yapılsın.gürültü yapılmaması için.
    Cevapla
  • hsd 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir tarafta zavallı eşeği uçurumdan yuvarlayan insan müsvetteleri, diğer yanda bu has insanlar. Çocuğunu öldüren yaratıkların arttığı son yıllarda gündemden düşmemesi gereken bir olay, merhamet budur.
    Cevapla
  • inegöllü 4 yıl önce Şikayet Et
    işiniz gücünüz rast gitsin Rabbim yolunuzu açık eetsin
    Cevapla
  • CTN 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim bilir ? Rabb'il alemin bu kamyonla gelecek bir kaza belayı savmak için bu kuşa buraya yuva yaptırdı. Bir de bu açıdan bakmak gerekebilir. Güvercine yuva, örümceğe ağ yaptırıp Muhammed Mustafa (s.a.v)'i Sevr mağarasında müşrik araplardan koruyan Allah azze ve celle Kadir'i Mutlak olandır. (Amenna ve Saddakna)
    Cevapla
  • R. ulutürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz yerdekilere Merhamet edin ki Göktekiler de size merhamet etsin. Rabbim Sayılarınızı arttırsın inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı