Aysel Tuğluk, PKK için 'terörist değil' dedi

Bingöl Karlıova'da konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, PKK'nın sınır dışına çekilerek barışın ilerlemesi aşamasında büyük bir fedakarlık yaptığını söyledi.

Aysel Tuğluk, PKK için 'terörist değil' dedi
Aysel Tuğluk, PKK için 'terörist değil' dedi
GİRİŞ 05.05.2013 14:58 GÜNCELLEME 05.05.2013 14:58

 BDP tarafından Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde düzenlenen mitingte konuşan Van Bağımsız milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, PKK'nın sınır dışına çekilerek barışın ilerlemesi aşamasında büyük bir fedakarlık yaptığını söyledi. Tuğluk, "PKK'ya artık hiç kimsenin 'Terörist' dememesi gerekiyor. PKK dün de terörist değildi, bugün de değildir" diye konuştu.

BDP'ye ait, ön camında 'Barış Yolculuğu' yazılı parti otobüsü ile Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne gelen Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Başkanı Ahmet Türk, Yardımcısı Aysel Tuğluk ve BDP Grup Başkan vekili İdris Baluken, Belediyeyi ziyaret ederek Başkan Vekili Raşit Özen'den bilgi aldı. Karlıova Döryol Mevkii'nde düzenlenen mitingte ilk konuşmayı BDP Grup Başkan Vekili Baluken yaptı. Baluken, askeri operasyonlar yaparak, belediye başkanlarını tutuklayarak, savaş ile Kürt halkına diz çöktürerek çözümü ve barışın getirilemeyeceğini defalarca söylediklerini belirtirken şöyle dedi:

"Bu anlayışın artık çözüm getirmeyeceğini anlayan AKP barış sürecine yöneldi. Şimdi yine büyük bir direnişle 90 yıllık bir savaşı bitireceğiz, 90 yıllık bir barış dönemini onurlu bir barışla sonuçlandıracağız."

BDP'li İdris Baluken, müzakere ve diyalog yöntemiyle Kürt sorununun çözümü için demokratik, yasal ve anayasal değişiklikleri yapılması noktasında halkın çok güçlü desteğine ihtiyaç duyacaklarını anlattı. Baluken, şöyle konuştu:

"Yine birinci aşamada Kürdistan gerillalarının sağ salim sınır dışına çıkması için halkımızın desteğine çok ihtiyaç duyuyoruz. Eğer siz destek verirseniz bugüne kadar dün olduğu gibi sürecin rehavetine kapılmayıp sürecin Kürt sorununu bitirmiş olarak Kanireşe (Karlıova) geleceğiz. Kürtler'in özgürleşmesi için Kürdistan'ın özgürleşmesi için Kürt halkının Türk halkının Mezopotamya'da tüm halkların barış içerisinde yaşaması için önce halkımızın verdiği güçle bütün cezaevindeki arkadaşlarımıza özgürlüğü getirmemiz, sayın Öcalan'a özgürlüğü getirmemiz lazım."

Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ise, barış sürecinin Abdullah Öcalan ve halkın desteğiyle bugünlere geldiğini ve sürecinin PKK'lılar tarafından daha ileriye gittiğini savundu. Çok önemli günlerden ve çok önemli bir süreçten geçtiklerini, 90 yıllık imha, inkar ve savaş politikasının mücadeleleri ve halkın fedakar duruşuyla artık yok olduğunu söyleyen Tuğluk, şöyle konuştu:

"Çok büyük bariyerleri atlattık, yaşamadığımız acı kalmadı. Özgürlüğümüzü istediğimiz için, Allah bizi nasıl yaratmışsa öyle yaşamak istediğimiz, 'Bizim de bir dilimiz var', 'Kimliğimiz var' dediğimiz için, kendi ülkemizde, kendi topraklarımızda özgürce yaşamak istediğimiz için bize korkunç bedeller ödettiler. Çok şehitler verdik, çok acılar yaşadık ama değerli halkımız özgürlüğü kazanmak bu kadar kolay olmuyor işte. O bedeller sonrasında buradayız. PKK sınır dışına çekilerek barışın ilerlemesi aşamasında büyük bir fedakarlık yapıyor. PKK'ye artık hiç kimsenin terörist dememesi gerekiyor. PKK dün de terörist değildi, bugün de değildir."

DTK Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk de, barışın artık bu topraklara geldiğini ve herkesin barış sürecine destek vermesi gerektiğini belirterek, köy korucuların da geçmişte hatalar yaptığını ve korucuların da verdikleri mücadelenin onlar içinde olduğunu anlayacaklarını da söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!