CHP'li ulusalcıları çok kızdıracak Alevi çıkışı

Çözüm sürecini eleştiren Aygün "15 milyon Alevi'nin dışlandığı bir çözüm olmaz" dedi. Hüseyin Aygün'ün Aleviler'i "ulus" nitelemesi de CHP'de yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyeceğe benziyor.

CHP'li ulusalcıları çok kızdıracak Alevi çıkışı
CHP'li ulusalcıları çok kızdıracak Alevi çıkışı
GİRİŞ 10.05.2013 07:05 GÜNCELLEME 10.05.2013 14:19
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Aygün, Skyturk360'ta Hilmi Hacaloğlu ile Şimdi Söz Sizde'ye bozdu.

"ALEVİLER ULUSTUR"

Alevilerin çözüm sürecine dair tarihten gelen haklı kaygıları olduğunu ifade eden Aygün, "Barış denen bu süreç Alevilerin dışlandığı, hedef alındığı bir süreçle birlikte yürüyor. Türkiye'nin 15 milyonluk bir ulusu olan Alevileri dışlayarak bir barış olmaz" dedi.

Aygün, Hacaloğlu'nun "Aleviler ulus mu" sorusunu "Bizim dedelerimiz 'biz ne Türk ne Kürt'üz Aleviyiz' derler. Aleviler bir ulustur" diye yanıtladı. Aygün, Türkiye'de İslamafobinin olmadığını aksine Alevifobi ve Laikfobi'nin söz konusu olduğunu öne sürdü.

Hatırlanacağı üzere CHP'li Birgül Ayman Güler, "Kürt milliyeti ile Türk ulusu bir olamaz" sözleriyle gündeme damga vurmuştu.

YORUMLAR 22
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    ilim varken dedem demişti dersen cehaletin belli olur. ilimsiz fikir çürüktür
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP alevi partisi gibi, oy vermeseler CHP% 10-12.alır. !. kendileride bilmiyor fakat CHP alevilere çok kötülük ettği halde hala oylarını CHP ye verirler. kimi insan zulumdan hoşlanır ve hakkeder !
    Cevapla
  • Nail Sivri 10 yıl önce Şikayet Et
    ONUN DEDESİ SOSYAL ANTOPOLOG 'MU İDİ.. İyi öyle ise herkes dedesinin dediğini yapsın.Benim dedem de bu ülke Mülümandır demişti.O zaman Müslüman olmayanlar ülkemden çıksın.
    Cevapla
  • Nail Sivri 10 yıl önce Şikayet Et
    BÖLÜCÜNÜN DİK ALASI..... Apo kimmiş? Al sana bölücü. Hiç bir alevinin böyle bir talebi olduğunu duymadım.Geleceğin APO'su bu adam olacak.
    Cevapla
  • Necdet Yoğurtcuoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    ASLINA RUCU. alevi ırkı gerçek manada türkmen ırkıdır hacı bektaşi veli gibi. ve islam inancına ehli sünnet itikatına yakın dururlar. ama 1935 senesinde bu ülkenin doğu ve güney anadolu bölgelerinde bazı ilçe ve köylerin nüfus kütükleri yok edildi. bunlar ermeni köyleri. şimdiki türkiyenin başına bela olan p.k.k belası.ergenekon ve balyoz belası. d.perinçek bu bey efendi gibi a.öcalan gibi daha çoğaltılabilir. türkiyede ne kürt nede türkünislamla sorunu olmaz çünkü ikiside islamla şereflenmiştir. asıl dert gerçek kimliklerini saklıyıp hep bir şeylerin arkasına sığınan bu beyefendi ve onun gibiler asıl tehlike vesselam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor
DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi: AK Parti'den tepki