Destici: Türkiye iyi niyetinin kurbanı oldu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin Suriye konusunda hesapsız hareket ettiğini ve iyi niyetinin kurbanı olduğunu söyledi.

Destici: Türkiye iyi niyetinin kurbanı oldu
Destici: Türkiye iyi niyetinin kurbanı oldu
GİRİŞ 23.05.2013 12:23 GÜNCELLEME 23.05.2013 12:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Destici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, fiili bir müdahale ile Esed'in Suriye'den uzaklaştırılmasını amaçladığını ancak gelişmelerin istendiği gibi olmadığını kaydetti.

"İki yıl önceki sürece baktığınızda Türkiye bunun çok daha çabuk olacağını öngörüyordu, hatta günler ve haftalar ile değerlendiriyordu" diyen Destici, şunları kaydetti:

"Türkiye, Suriye konusunda hesapsız hareket etti ve iyi niyetinin biraz kurbanı oldu veya iyi niyetinin bedelini ödüyor gibi bir durumla karşı karşıya. Çünkü baştan Türkiye, Suriye ile ilgili politikasını belirtirken ABD, AB ve pek çok ülkenin de kendisi gibi düşündüğünü zannetmişti veya öyle gösterilmişti Türkiye'ye ama bugün geldiğimiz noktada bunun böyle olmadığı net bir şekilde gözüküyor.

ABD, Rusya ile işbirliği ile Cenevre buluşmasının arkasında duruyor ve oradan çıkacak karara rıza gösterilmesini istiyor. Buna göre Esed, Suriye'nin başında kalmaya devam edecek ve Suriye'deki iç savaş da bölgeye sıçrayacak."

Destici, Suriye'deki gelişmelerin bugüne kadar Türkiye'nin aleyhine geliştiğini bundan sonra daha da aleyhine olacağını savundu.

Seçimlerin birlikte yapılması tartışmalarına da değinen Destici, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin, 2015 genel seçimleri ile birleştirilmesi ihtimalini referandumdan daha yüksek görüyorum" dedi.

YORUMLAR 1
  • nusrat şimşek 10 yıl önce Şikayet Et
    bırlik beraberlı. sayın testici bir günde birlik beraberlik mesajı verin nolurki sizde chp agızıyla konuşuyor sunuz rahmetli MUHSIN BAŞKANI EBEDİ MEKANINDA SAHATSIZ EDİDİGİNİ DÜNÜŞÜNÜYORUM...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı