28 Şubat iddianamesinde İsrail'e RP şikayeti

28 Şubat soruşturmasına ilişkin iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesinin ardından, iddianamede yer alan çarpıcı detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Dönemin cuntacı zihniyetinin cami minarelerini dahi yıkma girişimleri belgelerle kayıt altına alındı.

28 Şubat iddianamesinde İsrail'e RP şikayeti
28 Şubat iddianamesinde İsrail'e RP şikayeti
GİRİŞ 08.06.2013 10:30 GÜNCELLEME 08.06.2013 10:37
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Orgeneral Çevik Bir'in İsrail ile yaptığı gizli görüşmelere dair tüm detaylar da iddianamede yer aldı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği 28 Şubat iddianamesinde, Orgeneral Teoman Koman imzalı belgeler de yer aldı. Söz konusu belgelerde 'İbadet bir ihtiyaç olsa da, devlet mevzuatı resmi dairelerde cami ve mescit açılmasına cevaz vermemektedir' denildiği saptandı. Koman'ın en çarpıcı cümleleri ise şunlar oldu: 'Bundan böyle ihtiyaç halinde mescit açılabilirse bu büyük masraflarla cami yapımına gidilmeyecektir. Devlet parası sarf edilerek yapılan minareler yıkılacaktır. Cami ve mescit duvarlarında manası bilinmeyen eski Türkçe yazılar kaldırılacak, rahle, tesbih, takke gibi TSK kıyafet kararnamesine uygun olmayan malzemeler kullanılmayacak.'

CUNTAYA ÖZEL TELEFON HATTI

Yeni Şafak Gazetesi'nden Tahir Alperen'in haberine göre; Genelkurmay'dan gelen CD'ler de iddianameye eklendi. CD içerisinde yer alan 'BÇG Tel.REH.DOC' dosyasına savcılık tarafından yaptırılan bilirkişi raporuna da yer verildi. CD üzerinde son işlemin 02.06.1997 tarihinde gerçekleştiği belirtilirken, BÇG'nin çalışma alanına özel bir dâhili telefon ağının olduğu belirtildi.

Belgelerin sızdırıldığı dönemde Emniyet İstihbarat Dairesi'nde çalıştığını belirten Kadir Sarmusak, emekli Albaylar Eser Şahan ile Mehmet Aygüner tarafından kendisinde İstihbarat Daire Başkan vekili Bülent Orakoğlu ile ilgili istihbarat toplama görevinin verildiği gerçeği de iddianamade yer aldı. Sarmusak bazı gazete haberlerinin Şahan ve Aygüner'in emirleriyle hazırlanarak bunların gazetelere ve televizyonlara servisi edildiğini ifade etti.

ÇEVİK BİR-İSRAİL İLİŞKİSİ

Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'in İsrail görüşmeleri de deşifre oldu. Çevik Bir'in İsrail Askeri İstihbarat Başkanı Tümgeneral Moshe Y. ile yaptığı 4 sayfadan oluşan gizli görüşmeler de Bir'in 'Asker olarak bizler Refah Partisinin iktidara gelmesi durumunda neler yapabileceği konusunda ilgili yerleri ikaz ettik. Bizim değerlendirmemize göre Refah Partisi İslami fundamentalizmi gerçekleştirmek istiyor. Türkiye'nin İran benzeri bir sisteme sahip olmasını arzu ediyor' sözleri yer aldı.

Haberler birimimde hazırlanıyordu

İddianamede, BÇG belgelerini Emniyet İstihbarat Dairesi'ne sızdırdığı gerekçesi ile hakkında dava açılan polis memuru ve denizci onbaşı Kadir Sarmusak'ın da ifadelerine yer verildi. Sarmusak'ın savcıya verdiği ifadelerde, Deniz Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı Güvenlik Kısım Amirliğinde göreve başladığında, bulunduğu birlikte gazete haberleri ve irtica ile mücadele eylem planlarının hazırlandığını belirtti.

Karadayı'ya BÇG dosyası sunulmuş

Daha önce BÇG yapılanmasından bilgisi olmadığını belirten Karadayı'yı yalanlayan belgeler de iddianamede yer aldı. İddianamede dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya BÇG tarafından sunulduğu tespit edilen 'BÇG çalışmaları' isimli sıralı klasör içerisinde yer aldı. 'BÇG'nin kuruluşu bilgim dâhilinde değildir' savunması yapan Karadayı'ya sunulan belgelerde, 'Değerli Başkomutanımız, bilindiği gibi Zaman Gazetesi, sermayesi açısından çok ortaklı dinci bir kuruluştur' ibarelerinin de yer aldığı tespit edildi.

YÖK'teki yeşil ajanda deşifre oldu

Soruşturmada YÖK'ten talep edilen ve iddianameye eklenen belgeler arasında, 789 öğretim görevlisi, 38 öğrenci ve 56 memurdan oluşan yeşil ajanda da yer aldı. Söz konusu yeşil ajanda da yer alan isimlerin, 'Tarikat yanlısı', 'İrticai eğilimli' ya da 'Nurcu' diye fişlendikleri tespit edildi. Öte yandan YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak kararı ile, Mısır El Ezher, Suudi Arabistan Medine İslam, Irak Bağdat ve Pakistan Karaçi Üniversitelerinin de fişlendiği belirtildi. İddianamede, söz konusu üniversitelerden mezun olan öğrencilerin denkliklerinin iptal edildiğine dair belgeler yer aldı.

Öğrencilerin geleceklerine Gürüz oyunu

İddianamede, dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz imzalı YÖK antetli, gizli kaşeli belgeler de yer aldı.Belgelerde, doktora ya da yüksek lisans öğrencileri ile araştırma görevlisi olarak yurtdışına giden kişilerin nasıl fişlendikleri ve gelecekleriyle nasıl oynandığı açıkça belgelendi. Belgelerde Gürüz'ün üniversite rektörlüklerine yazılar yazarak yurtdışına giden öğrencilerin geri çağrılması ve gözetim altında tutulmalarını istediği de görülüyor.

Abdullah Gül'e takip

1300 sayfalık iddianamede yer alan çarpıcı belgelerden birisi de 'Batı Olayları Başlıklı Belge' oldu. Belgede, dönemin Fazilet Partisi milletvekili olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun sıkı takip edilmesi gerektiği 'Radikal olarak bilinen milletvekilleri Abdullah Gül...' satırlarıyla ifade edildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 13
  • temel büyük 10 yıl önce Şikayet Et
    ne demis sair. sahipsiz vatanin batmasi haktir.sen sahip cikarsan bu vatan batmayacaktir.yillarca hainler yönetti bizi.simdi direniyorlar.sonlari geldi insallah
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Askerimiz bu yüzden başarısızdı demek . !. üstler sadece darbe yapma planları üzerinde çalışmalar yapıyordu !
    Cevapla
  • Yusuf Simsek 10 yıl önce Şikayet Et
    Birisi'nin damadi Yahudi birisi gider aglama dugarinda aglar!. Cevik bir'in damadi bir Yahudiyken Israil'den destek istemesi yadirganmamali. Benim anlamadigim bunlar nasil olmusta develetin uc,sinir noktalarina kadar gelebilmisler Yahudilerle bu kadar ic icelerken. Yazik! Guzel vatana!
    Cevapla
  • MURAT ÜNLÜ 10 yıl önce Şikayet Et
    TAKSİMDE. özgürlük diye yırtınanların amacı zaten eskisi gibi israil abd uşağı olup olayların arkasından bakıp ne olduğunu anlamamamız ve diğer üst tabakanın yani sömürü düzeninin yani israil aşıklarının malı götürmesi eskiden su bulanıktı şimdi çooook şeffaf kimin ne mal olduğu belli hangi sanatçılar hangi işadamları hangi filmciler kendilerini gizleyerek ne filmler çeviriyorlarmış anladık.......
    Cevapla
  • musa koç 10 yıl önce Şikayet Et
    tuncelili. cumhuriyet kuruldu kurulalı her on senede bir darbe ve muhturılarla demokrasiye ayar verildi diyenler yönetime mudale etmekmi demokrasi mi bunun adı soruyorum yarıgıtay,danıştay,hsyk,sayıyıştay,tsk,başında bulunanların etnik kimlikleri neydi bir bakın şimdi demekrasiyi savunan sokaklar dökülenlerin etnik kimlikleri aynı degilmi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar