Atalay: İçte ve dışta rahatsız ettiklerimiz var!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gezi Parkı olaylarına değinerek, "Bu işlerin içinde bulunan ve analizleri iyi yapanlardan biri olarak diyorum. Bu olayların, çözüm sürecini engellemeyle büyük ilgisi vardır" dedi.

Atalay: İçte ve dışta rahatsız ettiklerimiz var!
Atalay: İçte ve dışta rahatsız ettiklerimiz var!
GİRİŞ 20.06.2013 15:45 GÜNCELLEME 20.06.2013 15:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Atalay, "İçeride, AK Parti hükümetleriyle bunların yapılmasından rahatsız olanlar var. Dışarıda da Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar var." şeklinde konuştu.

Van'da yaşanan depremlerin ardından evsiz kalan kiracılar ve mülkiyet sorunlarından dolayı hak sahibi olamayan vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların kura çekim töreni için Van'a gelen Beşir Atalay, Van Ferit Melen Havaalanı'nda Van Valisi Münir Karaloğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Buradan Van Valiliği'ne geçerek burada ilgili kamu kurumların yetkililerinden bilgi alan Atalay, daha sonra kura çekiminin yapılacağı İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi spor salonuna geçti. AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından yapılan konuşmaların ardından kürsüye çıkan Atalay, son günlerde İstanbul'da yaşanan Gezi Parkı odaklı eylemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu olaylara Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerin hiç pirim vermediğini ifade eden Atalay, olayların neden yapıldığını iyi anladıklarını kaydetti. Atalay, "Çok iyi analiz ve değerlendirmeler yaptık. Türkiye büyüyor, dünyanın sayılı ülkelerinden oluyor. Dünyanın yıldızı, parlayan ülkelerinden biri oluyor. Bundan rahatsız olanlar var. İçeride, AK Parti hükümetleriyle bunların yapılmasından rahatsız olanlar var. Dışarıda da Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar var. 11 yıldır iğneyle kuyu kazarcasına dünyada oluşturduğumuz o büyüyen imajını zedelemek için Türkiye'de bazı tuzaklar kuruldu, oyunlar oynandı. Hamd olsun bunlar bitti. Vatandaşımız bunlara çok fazla destek vermedi. Sadece bir miktar medyanın büyütmesiyle tabi hem içeride hem uluslar arası alanda büyüyen imajına da zarar verilmiş oldu. Türkiye yoluna devam edecek. İstanbul, Ankara mitingleri şunu gösterdi. Türkiye, bu gezi parkı bahane edilerek şehirlerimizde geliştirilen olaylara pirim vermiyor. Vatandaşımız gerektiğinde gereken cevabı veriyor" dedi.

İnsanların Van depreminde olduğu gibi, el ele, gönül gönüle vermesi gerektiğini ifade eden Atalay, "Bu işlerin içinde bulunan ve bu analizleri iyi yapanlardan biri olarak diyorum, bu olayların, Gezi Parkı ve diğer olayların çözüm sürecini engellemeyle büyük ilgisi vardır. Bunu bilin. Türkiye en büyük sorununu çözüyor şu anda. Çözüm süreci çalışmaları iyi gidiyor. Verimli ilerliyor. Hükümet olarak bu konuda kararlıyız. Son zamanlarda kafa karıştırmak isteyenler var. AK Parti olarak ne yaptığımızı biliyorsunuz. Ülkemizde milli kardeşlik projesiyle aramıza fitne sokmak isteyenlerin fitnelerini engellemek için çok çalıştık. Ret, inkar politikalarını bir kenara ittik. Terör bahanesiyle vatandaşlara yapılan haksızlıklara karşı çıktık. Devlet, bugün kendisiyle hesaplaşıyor, geçmişte ne hatalar yaptık diye. Her kültür, renk, kendi değerleri ile ülkemizde huzur içinde yaşayacak. Bizde bunun için çalışıyoruz. Hiç kimse ötekileştirilemez. Bunu en iyi Vanlılar biliyor. Bunların planlarını boşa çıkaralım. Terörle varılacak hiçbir yerin olmadığını herkes biliyor. Hükümetimiz, demokratikleşme adımlarında atılması gereken adımları atıyor ve atmaya devam edecek. Ama bu süreç aynı zamanda herkesin imtihanıdır. Bu samimiyet testidir Güven testidir. Hükümet olarak samimiyiz, kararlıyız ve inşallah bu sorunlarımız bitecek. Huzur devam edecek. Ama herkese düşen görevler var. Biz her kesimin partisiyiz. Etnik siyaset yapmıyoruz. Biz Türkiye partisiyiz" dedi.

Atalay, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte kura çekimini gerçekleştirdi.

YORUMLAR 2
  • Gercekci Adam 10 yıl önce Şikayet Et
    Imf'ye borc. Hasan Sarı kardeşim Imf'ye borç bitti demişsin ana toplam borç 2002'den beri 4 kat arttı, buna ne diyeceksin? Anlayacağın dilde söyleyeyim, diğer kuruluşlardan alınan kredilerle Imf borcu ödendi ama borcumuz da 4 kat arttı., alacaklı değişti yani sadece. Ama gerçekten büyük başarı bu da yani...
    Cevapla
  • hasan sarı 10 yıl önce Şikayet Et
    HIRSIZLARIN İŞİ BİTTİ THE ENT. AK PARTİ İMF YE BORCU SIFIRLARSA ...MERKEZ BANKASININ KASALARINI AĞZINA KADAR DOLDURURSA TABİKİ BİRİLERİ AK PARTİ DEN RAHATSIZ OLACAKTIR....BUNLARI GÖRMEMEK BİLMEMEK A P T A L L I K T I R....diye düşünüyorum..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF Başkan Yardımcısı, Şimşek ile fotoğraf paylaştı
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti