Destici: Çözüm süreci, PKK'yı devletleştirir

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm sürecini eleştirdi.

Destici: Çözüm süreci, PKK'yı devletleştirir
Destici: Çözüm süreci, PKK'yı devletleştirir
GİRİŞ 04.08.2013 12:42 GÜNCELLEME 04.08.2013 12:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Destici "Örneğimiz Hz. Peygamberimizse o zamanda söyledik, ‘bu süreç Türkiye'yi terör belasından kurtarmaz, çözmez. Tam tersine çözümsüzlüğe götürür. Önce PKK'yı meşrulaştırır, sonra siyasallaştırır ve sonrada devletleştirir' dedik ve şu anda adım adım bunların uygulanmaya konulduğunu görüyoruz." dedi

Mustafa Destici, Ankara Alperen Ocakları'nın düzenlediği iftar programının ardından Tacettin Sultan Dergahı'nda Teravi namazını kıldıktan sonra merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret ederek dua etti. Etkinlikte konuşan Destici, Alperen olmanın büyük onur ve gurur olduğunu belirterek, "Alperen olmak elbette ki bir bedel, bir zorluk ister. Ama iki cihanda da mükâfatının çok yüksek bir yolun yolcusu olduğunuzu aklınızdan çıkarmamanız gerekir. Merhum Muhsin Başkanımızın dediği gibi ‘Bir elinde bilgisayar bir elinde Kuran-ı Kerim olan bir gençlik istiyorum' diyor. Yani Milli şuura, Milli ahlaka, Milli terbiyeye sahip bir gençlik manevi değerlerimizle bürünmüş, manevi değerlerimizin elbisesini üzerine giymiş, onu yaşantısında da amelinde de hayatına geçirmiş bir gençlik ama öbür tarafta çağın gereklerine, bilimine ve ilmine, çağın donanımıyla da donanmış bir gençlik istiyoruz." dedi.

"HAK YOLDAN AYRILMAYACAĞIZ"

"Ağaca yaslanmayın çürür, duvara yaslanmayın yıkılır, insana yaslanmayın ölür. Hakka yaslanın baki olan Hak'tır." sözünü hatırlatan Destici, şöyle konuştu: "Onun için hakka yaslanacağız. Hakka dayanacağız. Hak yoldan ayrılmayacağız ve sonuna kadar inançlarımızın, davamızın ve milletimizin emrinde onların geleceğini ve çıkarlarını öne alarak siyasi hareketimizin varlığını devam ettireceğiz. Hiç bir dönemde bu büyük millet muktedir bir iktidar görmedi. İnşallah Büyük Birlik Partisinin iktidarında siz değerli Alperen kardeşlerimin oluşturduğu Büyük Birlik iktidarında bu millet muktedir bir iktidar olacaktır."

"BİZ ASLA ETNİK KÖKENE DAYALI IRKÇI DEĞİLİZ"

Konuşmasına "Biz milliyetçiyiz, Türk milliyetçisiyiz ama asla etnik bir kökene dayalı ırkçı değiliz." diye devam eden Destici, "Çünkü Allah'ın yasakladığı resulün reddettiği bir felsefeyi bir düşünceyi bir inancı biz asla kabul edemeyiz. Ölçümüz İslam. Allah'ın rızasını kim gözetirse kim takvada daha öndeyse Müslüman odur. Bu büyük Türk milleti on asırdan fazla süre İslam'ın sancaklarından gelmiştir. İlahi Kerimatullah için nizamı alem diyerek üç kıtada at koşturmuştur. İslam'ın yeryüzünde ismini yaymayı tek gaye olarak edinmişlerdir. Ben bunun için gururla ve şerefle bu büyük Türk milletinin bir ferdi olmaktan onur duyuyorum. Onun içinde gururla ve şuurla Türk milliyetçisiyim diyorum. Efendimiz(SAV) Mekke'den Medine'ye hicret ettiği zaman Medine de üç tane Yahudi kabilesi vardı. Onlarla sözleşme imzalıyor. Hiç kimse kimsenin dini inancına karışmayacak, ticaret serbest olacak anlaşmanın kısaca özeti dışarıdan gelen saldırılara da birlikte karşı konulacak iş birliği yapılacak. Bu ne zamana kadar devam ediyor. Hendek gazasına kadar. Hendekte Mekkeli müşrikler çok büyük bir orduyla Medine'ye hücum edince Yahudiler diyor ki: ‘Şimdi Hz. Muhammed'in Müslümanların işi bitti diyorlar ve müşriklerle işbirliği yapıyorlar. Hendek gazasından sonra peygamberimiz zırhını çıkarmadan kabilelerin üzerine gidiyor ve onları Medine'nin dışına çıkarıyor. Hayber Kalesine sığınıyorlar daha sonra Hz. Ali komutasındaki bir birliği oraya gönderiyor ve orada da barınmalarına müsaade edilmiyor." ifadelerini kullandı.

"BU SÜREC TÜRKİYE'Yİ TERÖR BELASINDAN KURTARMAZ"

Peygamberin düşmanla sadece lojistik olarak işbirliği yaptığını dile getiren Destici, "Ölçümüz buysa peki biz aynı peygamberin ümmeti olarak otuz yıldır ülkemizde kan kusturan, kundaktaki çocuğu öldürmekten geri durmayan milletin arasına onlarca yıldır nifak sokan bu ülkenin bir parçasını ayırıp bir kukla devlet İsrail'in bu bölgede yalnızlığını sona erdirecek küresel güçlerin sorgusuz sualsiz partneri olacak bir devlet kurmayı hedefleyen bu kansızlarla bu soysuzlarla siz nasıl olurda masaya oturursunuz? Nasıl oluyor da müzakereye gidiyorsunuz. Örneğimiz Hz. Peygamberimizse o zamanda söyledik, bu süreç Türkiye'yi terör belasından kurtarmaz, çözmez. Tam tersine çözümsüzlüğe götürür. Önce PKK'yı meşrulaştırır, sonra siyasallaştırır ve sonrada devletleştirir dedik ve şu anda adım adım bunların uygulanmaya konulduğunu görüyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    KILAVUZA GEREK YOKTU. Görünen köy kılavuz istemez demişler, BDP , PKK VE Kürtlere çözüm süreci diye tanınan hoşgörü ile doğu illeri birer kürt şehri olmaya başladı bile. bu gidişle yakında bağımsızlıklarınıda ilan ederler.
    Cevapla
  • kartal tibet 10 yıl önce Şikayet Et
    ah başkan ah bir anlaslar. bir söylenene de partizanlıkla bakmasalar da gerçekleri görebilseler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır