Arınç'tan Yazıcıoğlu için son söz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin "Sabırla bunu beklemeliyiz ve gerçekten bir kaza mı yoksa farklı bir şey mi? bunu inşallah ortaya çıkaracağız." dedi.

Arınç'tan Yazıcıoğlu için son söz
Arınç'tan Yazıcıoğlu için son söz
GİRİŞ 26.03.2014 15:16 GÜNCELLEME 26.03.2014 15:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Arınç, partisinin seçim merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Yazıcıoğlu'nun ölüm yıl dönümü nedeniyle ailesine, yakınlarına, partililerine ve Türk milletine başsağlığı dileğinde bulundu.

Yazıcıoğlu ile çok eski yıllara dayanan dostluklarının olduğunu belirten Arınç, şunları söyledi:

"Ben ülkücü hareketin içerisinde olmadım ama 80 darbesinden sonrası ülkücüleri en çok savunan bir avukat olarak görevimi yaptım. Onlarca ülkücü arkadaşımızın sıkı yönetimdeki davalarını üstlenmiştim. O da ülkücülerin genel başkanı olarak bizim bu hareketimizden dolayı her zaman saygı duymuştur. İnançlıydık ikimiz de, üçümüz de, hepimiz de. Ahlaklıydık, memleketimizi seviyorduk. O yüzden siyaset hayatında hep aynı şeyleri yaptık. Partilerimiz ayrıydı belki ama gönüllerimiz birdi. Kalplerimiz birdi ve hamdolsun ki hep aynı yolda, aynı istikamette yolumuza devam ettik. Bu olay tabiki hepimizi çok üzmüştür. O günlerde hepimiz çok büyük bir üzüntü içindeydik. Herkesin gözyaşı döktüğü günler yaşadık. Çünkü maalesef cesedine ulaşmak birkaç günü almıştı. Soğuk, karlı bir havadaydı ve çok bakımsız bir helikopterle yola çıkmıştı."

Yazıcıoğlu'nun verdiği sözü tutan dürüst bir insan olduğuna dikkati çeken Arınç, kaza günü de verdiği sözü yerine getirmek için o beldeye gittiğini kaydetti.

Yazıcıoğlu'nun ailesiyle de yakın ilişkiler içerisinde olduklarını anlatan Arınç, "Onlarla zaman zaman görüşüyorduk, yaptıkları toplantılarda da ben özellikle bu olayın açığa çıkarılması, gerçekten bir kaza değilse ve başkaları işin içine girmişse bu konuyla ilgili de gerçekleri ortaya çıkarmanın bize bir borç olduğunu ifade etmiştim" diye konuştu.

Olayın araştırılması için mecliste bir komisyon oluşturulduğunu hatırlatan Arınç, şöyle devam etti:

"Bu komisyon kurulacağı günlerde merkez yürütme kurulu toplantısındaydık. Başbakanımız da Muhsin beyi çok severlerdi. 'Bu komisyonun başına sen geç, meclis başkanlığı yaptın, hukukçusun, belki daha iyi olur' demişti ben de 'başüstüne' dedim büyük bir onurla. Fakat sonra 1 Mayıs'ta bizi bakan yapınca başka bir arkadaşımız buraya gelmişti onlar da çok çalıştılar, orada elde edilen bazı bulgular var. Daha çok kaza olduğu yönünde. Kazaya sebebiyet veren bazı unsurları dikkate aldılar. Sonra Cumhurbaşkanımız, Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi, o da görevini yaptı. O günkü radar kayıtlarından helikopterden elde edilen birtakım bilgi, belge veya delil diyebileceğimiz unsurlardan bu olayın sebebini araştırmaya cumhuriyet savcılığı devam ediyor. Sabırla bunu beklemeliyiz ve gerçekten bir kaza mı yoksa farklı bir şey mi? bunu inşallah ortaya çıkaracağız. Siyasi irade, adli iradenin mutlaka arkasındadır. Büyük Birlik Partisi camiası da 76 milyon insanımız da merak etmesin, adli soruşturma neticesinde Muhsin beyin kazası hakkında hepimiz bir bilgi edineceğiz. Olayın üstü örtülmüş değil, kimse buna cesaret edemez. Biz olayı an be an takip ediyoruz ama komplike bir olaydır bunun soruşturulması maalesef zaman almıştır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Serkan Gergin 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok Kıymetli Bir Siyasetciydi. Muhsin Başkanla Başbakan arada bir telefonla görüşürlerdi ve birbirlerine saygı duyarlardı. Birileri çok çrkin, asılsız ve edepsizce bir iddia ortaya atıyor. Amaç toplumu seçim öncesi provoke etmek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!