Ulusalcıların kabusu olacak anket!

Başbakan Erdoğan'a Köşk yolunda halktan yüzde 53.6, partisinden yüzde 89 destek var. Karşı çıkanların kaygısı ise partide doğabilecek boşluk.

Ulusalcıların kabusu olacak anket!
Ulusalcıların kabusu olacak anket!
GİRİŞ 25.05.2014 03:11 GÜNCELLEME 25.05.2014 09:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başbakan Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda teşkilatların yanı sıra vatandaşın da nabzını yokladı. Anket sonuçları Başbakan Erdoğan'ın aday olması halinde birinci turda Çankaya Köşkü'ne çıkacağını gösteriyor. Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra cumhurbaşkanlığı seçimleri için kolları sıvadı.

Milletvekilleri, belediye başkanları, büyük kongre delegeleri ve il başkanları ile ayrı ayrı toplantılar düzenlendi. Bu toplantılarda formlar dağıtıldı ve kimi cumhurbaşkanı adayı görmek istiyorlarsa onun ismini yazmaları istendi. Son toplantı da geçen günlerde yapıldı.

'BOŞLUK KAYGISI' 

Büyük kongre delegeleri ile yapılan toplantıya katılanların yaklaşık yüzde 89'u Erdoğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istedi. Milletvekilleri, belediye başkanlarında bu oranın daha da yüksek olduğu belirtildi.

Toplantılar, teşkilatın ezici bir çoğunlukla Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediğini ortaya koydu. Teşkilatta, Erdoğan'ın aday olmasına sıcak bakmayanların ise "Erdoğan sonrası partinin sıkıntı yaşayıp eski gücünü kaybetmesi" endişesi taşıdığı bildirildi.

AK Parti'nin anlaşmalı olduğu araştırma şirketleri aracılığı ile belli aralıklarla vatandaşın adaylık konusundaki nabzını tuttuğu da öğrenildi.

Nisan ayı sonunda yaptırılan anketlere göre vatandaşların yüzde 53.6'sı Erdoğan'ın aday olmasını istiyor ve aday olması halinde ona oy vereceğini belirtiyor. Bu sonuç Erdoğan'ın ilk turda seçilip cumhurbaşkanı olacağını gösteriyor.

ADAY HAZİRAN'DA BELLİ OLACAK

İl başkanları ile yapılan toplantıdan sonra AK Parti'de adaylık için istişare süreci tamamlanmış oldu. Teşkilat ve yapılan anketler Erdoğan'ı işaret ettiği için bundan sonraki aşamada Erdoğan'ın kararı beklenecek.

AK Parti'nin adayının kim olacağının kesinleşmesinin her türlü ihtimalde de haziran ayının ikinci yarısında olacağı belirtiliyor.

YORUMLAR 9
  • tankoy oytun 9 yıl önce Şikayet Et
    ağa sen yine aynı devam et bence.... ta ki başkanlık gelene dek...
    Cevapla
  • güney kuzey 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah Bilir..planı o kurar.... siz sadece kurduğunuzu zanedersiniz...Allahın planı nedir ne değildir bilinmez fakat biz insanlar uzun boylu planlar yapmaya bayılırız...olmaz olamaz...Allah bilir...
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP + MHP Çatı çizmeye devam etsin ! Millet erdoğanı aday gösterdi !. CHPyi anlıyorum, milletin aksine giden bir partidir, ya MHP ne yapmak istiyor ? bu iki parti neden kendilerini madara ediyorlar ?
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    bu secimden 6 ay sonra turkiye baskanlik sistemine gecicek haberiniz olsun. ve size muhtesem yuz yil filiminden bi replik ile bunu ispat demiyelim de guclendireyim filimde kanuninin kendinden cok guc verdigi dostu ibrahim pasa olumune sebep olan sey ne idi ibrahim pasanin makamina gelen venedikli elciler ile konusur iken padisahin muhru bende padisahin yetkileri bende benim sozum padisahinkidir der ve sasiran elci cikar iken yanindakine bu ibrahim pasayi son gorusumuz olabilir der yanindaki nasil olur padisah ibrahimi cok sever deyince o meshur lafi eder IKTIDAR GUC ORTAK KABUL ETMEZ GUC TEK IKEN GUCTUR yani secim ile gelmis bir cumhur baskanina gene secim ile ve cumhurdan az oy ile secilmis basbakan emir veremez yapacaklarini kisitlayamaz iste bu sebepten once cumhur seclir ardindan basbakanlik secimleri tartisilir ve sonunda kaldirilir
    Cevapla
  • Hakan Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Anket Şirketleri Güven Vermiyor.... Son seçim öncesi birçok anket şirketi Ak Parti için %51-%55 arası oy alır dedi, sonuçta %43.1 çıktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin