Atatürk'ün sözüyle vurdu: Alçaklık yaptınız

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Ağrı'da sokak isimlerin değiştirileceğini söylerken tepki çeken sözlerine de açıklık getirdi.

Atatürk'ün sözüyle vurdu: Alçaklık yaptınız
Atatürk'ün sözüyle vurdu: Alçaklık yaptınız
GİRİŞ 05.06.2014 09:08 GÜNCELLEME 05.06.2014 09:23

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, bir kez daha Kazım Karabekir'in adının verildiği sokakların isimlerini değiştireceklerini söyledi. Bu konuda son sözün Ağrı halkına ait olduğunu anlatan Sakık, Karabekir'in hem Kürtler hem de Ermeniler'in hafızalarında iyi yer tutmadığını iddia etti.

Sırrı Sakık, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. Ağrı'da 1 Haziran'da yenilenen seçimlerde barışın kazandığını söyleyen Sakık, tarihçilerin tepki gösterdiği Kazım Karabekir ile ilgili sözlerine de açıklık getirdi. O tarihçilerin, resmi tarihi anlattıklarını söyleyen Sakık, Kazım Karabekir konusunda doğruların söylenmediğini iddia etti. İşte Sakık'ın o sözleri;

"Onların anlattığı tarih beni ilgilendirmiyor. Ben gerçek tarihin ne olduğunu, ne söylediğimi bilen birisiyim. Bakın siz Ağrı'ya gidersiniz, Ağrı'nın hemen göbeğinde bir anıt dikmişler 1930'larda. Kürtleri bombalayan, Kürtler'in atalarını öldüren, Kürtler'e orada ölüm ve kan kusturan o pilotların anıtı dikilmiş. Düşen uçağın pervaneleri, Kürtler'in gözüne içine sokuluyor. Hala orada bununla yaşamaya zorlanıyor. Buna ne hakkınız var. Benim asıl amacım, militarizmi çağrıştıracak caddelere verilen adları kaldırmak lazım. Bu ülkenin vicdanları olan Nazım Hikmet'i, Yaşan Kemal'i ve Ahmet Arif'i verelim."

"ALÇAKLIK YAPTINIZ"

Siz o zaman 1915'lere Mustafa Kemal'in Kazım Karabekir'e söylediklerine bakın. 1915'lerdeki o tehcir olaylarında neler yaptığını hepimiz biliyoruz. Bakın Mustafa Kemal'in bile kendisiyle ilgili, "Sizler Ermeni olaylarında alçaklık yaptınız" demiştir. Aynen Kazım Karabekir Paşa'ya bunu söylemiştir. 

"SON SÖZ AĞRI HALKININ"

Ağrı halkı bu konuda karar verirse, buna mecbur da değil mahkum da değil. Hiç kimsenin getirilen bir ismi orada tutmaya hakkı yok. Hiç kimsenin dayatmaya hakkı hukuku yoktur "

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu