CHP’de "İmam Hatip" rahatsızlığı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bazı okulların imam hatip liselere dönüştürülmesine tepki gösterdi.

 CHP’de "İmam Hatip" rahatsızlığı
CHP’de "İmam Hatip" rahatsızlığı
GİRİŞ 26.08.2014 13:48 GÜNCELLEME 26.08.2014 14:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Bütün okulların imam hatip lisesine dönüştürülmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Türk milli eğitim sistemi Tanzimat’ın gerisine götürülmüştür" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye’de bırakın okul öncesini, ilkokul, ortaokul, lisede ikili eğitim sistemi minimize edilmesi gerekirken, bu ikili eğitimin tümden kaldırılması gerekirken, okul öncesini ikili eğitime dönüştürmek tam bir garabettir. Hiç bir pedagojik yaklaşımla açıklanamayacak bir büyük yanlışlıktır, çalışanların durumu göz ardı edilmiştir, okul öncesi eğitimin amaçlarına, kuruluş gerekçelerine aykırı olarak abuk sabuk bir düzenleme yapılmıştır. Buradaki tek gaye ya da gayelerden biri de istatistiklerde okullaşma oranını yüksek göstermektir" ifadelerini kullandı.

İHL TEPKİSİ

Temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavına dikkat çeken Altay, İmam hatip Liseleri’nin özendirildiğini ifade etti. Altay, şunları dedi:

"Bütün okulların imam hatip lisesine dönüştürülmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Türk milli eğitim sistemi Tanzimat’ın gerisine götürülmüştür."

Hükümetin güven oylaması ile CHP Kurultayı’nın aynı tarihe denk gelmesine ilişkin soruya Altay, milletvekillerinin hükümet programını gördükten sonra görevlerini yerine getireceklerini ifade etti. Altay, CHP Kurultayı’na değişik isimlerinin davet edilmesine yönelik, değişik isimleri CHP’ye gelmelerinin kendilerini memnun edeceğini söyledi.

YORUMLAR 2
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    yeni değil CHP kuruldupundan beri böyledir, imamhatib denince karnı ağırır !. çare yok alışamadılar bir türlü !
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    imam hatip'e nefret uyandırmayın. Ben IHL'lerin onemli ve gerekli olduguna inanan biriyim, ancak IHL'lere yapılan bazı iltimasların ters tepki cekecegine ve bu okullara nefret şeklinde donusu olacagına inanıyorum. Örneğin, Niğde'nin en eski, ünlü ve başarılı ortaokulu (Atatürk Ortaokulu) 4+4+4 dönüşümleri sırasında Niğde imam hatip ortaokulu oldu. Atatürk Ortaokulu ise -geniş bir bahce ve spor salonuna sahip bir okulken, apartman görünümlü eski bir liseye nakledildi. Bu ve buna benzer operasyonları yapan aslında zamanın ME müdürü ve belki bir kaç kişinin takdirini alabilir, ama halkta bu okula karsı nefret uyandırdı..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor