Başbakan'dan jet ''istifa'' yanıtı!

Başbakan Davutoğlu, muhalefetin Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı istifaya çağırmasına yanıt verdi.

Başbakan'dan jet ''istifa'' yanıtı!
Başbakan'dan jet ''istifa'' yanıtı!
GİRİŞ 14.11.2014 13:08 GÜNCELLEME 14.11.2014 13:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "İstifayı değerlendirmediğimi zannetmeyin. Ben ilkeleriyle yaşamış bir insanım. Bunu Soma kazasından sonra Bakanlar Kurulu’na ilettim. Şimdi 13 muhalefet partisi milletvekilinin de tavsiyesini bir kez daha Başbakanımla paylaşacağım. Kolay olanın istifa etmek olduğunu beni tanıyanlar bilir. Makam ve paraya bir bakışım var” diye konuşmuştu.

Bu konu G-20 Zirvesi kapsamında Avustralya'da olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da soruldu.

Davutoğlu konuyla ilgili şunları söyledi;

Bakanların performansı,istifa edip etmeyecekleri muhalefetin işi değildir. Sayın Taner Yıldız'ın enerji bakanlığı döneminde neler yapmış olduğunu, şimdi başbakan, geçmişte kabine arkadaşı olarak bilen benim. Seçimlerde ard arda yenilgi yaşamaları sonrası neden kendilerinin böyle bir davranış sergilemediklerini sorgulamak lazım.
 
- Türkiye’nin enerji politikaları konusunda son yıllarda TANAP başta olmak üzere ne kadar büyük bir hamle yapmış olduğunu, bir çok uluslararası forumda Türkiye'nin enerjinin kilit oyuncusu olarak görüldüğünü herkes biliyor.
 
-Orada ihmali kimin vardır kimin yoktur, bunları bizzat ermenek'e giderek alanda takip ettim. Hem ankara'da yoğun brifingler aldım. Bunun dışında iş güvenliğiyle alakalı reform paketini açıkladık. 
 
-Kimin orada ihmali olduğunu benden daha iyi takdir edecek kimse yok. Enerji bakanımızın verdiği cevap, siyasi etik içinde verilen cevaptır. Atılacak adımlarla ilgili takdir yetkisi bize aittir.
 
-Muhalefet önce kendi performansına baksın.

YORUMLAR 11
  • işveren maduru 9 yıl önce Şikayet Et
    istifa etmesi gereken biri varsa oda çalışma bakanıdır.
    Cevapla
  • istifa!! 9 yıl önce Şikayet Et
    16 işçi yerin altındayken başka bir ülke olsa Başbakan ilgililerin istifasını istemişti.
    Cevapla
  • gömlek stratejisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Tek gömleği iki gün boyunca giyen ve bunu yüksek siyaset göstergesi olarak millete yutturan zihniyetten daha ne beklerdik ki? 16 işçi hala yerin altında ve bunlar sırıtarak millete poz vermeye devam ediyor. Bu kadar olur yani. Pişmiş kelle demeyeceğim, hakaret olur şimdi..
    Cevapla
  • Bayram Koçdoğan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kurban olsunlar Taner Beyin tırnağına. Kabinenin ve siyasetin içindeki kıymetli bir insanı harcamak sizin boyunuzu aşar. Sayın Bakanım. Ulumak çakalın fıtratında var, siz yolunuza devam edin inşallah. Sizi seven ve dua edenler var.
    Cevapla
  • İsmail 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Bahçeli, K.K ve BDP midir ne dir onun boşgenelbaşkanları toplansa karesini satranç tablosundaki kareler kadar alsak yine de bir Taner Yıldız etmezzz!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı