Erdoğan bir dev projeyi daha açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul için çok önemli sayılabilecek dev projenin ipuçlarını verdi.

Erdoğan bir dev projeyi daha açıkladı
Erdoğan bir dev projeyi daha açıkladı
GİRİŞ 15.02.2015 00:15 GÜNCELLEME 15.02.2015 00:21
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Boğaziçi Köprüsü arasında bir tüp geçişin yapılacağının müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın bu proje ile ilgili ayrıntılı bilgi vereceğini de not düştü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık olarak 1 haftayı bulan Kolombiya, Küba ve Meksika ziyaretinden sonra Türkiye’ye dönüş yolunda aralarında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman’ın da yer aldığı gazetecilere gündemle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Takip ettiğiniz önemli projeleriniz vardı başbakanlığınız döneminde. 3. Havalimanı, 3. Köprü vs… 8 -10 proje vardı. Cumhurbaşkanlığınız döneminde bunlarla ilgilenebiliyor musunuz? 

Biz şimdi bütün bu yatırımlarımızı adım adım takip ediyoruz. Mesela şimdi 3. Havalimanı tarafımızdan takibi yapılıyor. Mesela boğazın altından geçen proje ve Kanalistanbul tarafımızdan takip ediliyor. Kanalaistanbul’u yapacak firmanın yetkilileriyle geçen hafta bir araya geldik. Bir an önce projeye başlamanız lazım dedik. Türkiye’nin adını uluslararası platformda duyuracak en önemli projedir Kanalistanbul dedik. Geç kalmayın acele edin dedik.

Ayrıca Çamlıca da bir proje gerçekleştirdik. Bir ihale yaptılar olmadı. Küçük Çamlıca’da olacak. Bir kule olacak. O tüm uydu vericileri bu kulede olacak. İstanbul için seyir kulesi olacak. Büyük Çamlıca’daki  bu vericilerden kurtarmış olacağız. 

Büyük Çamlıca Camisi’nin kabasının yüzde 60-70’i bitti. İçerisi için hat vs hazırlıkları da tamamlandı. Altında külliye olacak. Hat tezhip vs. Yeni yazdırdığımız veya yazdıracağımız Kur’an-ı Kerim’ler olacak. Cumhurbaşkanlığı olarak geçen bir hattat grubu ile bir araya geldim. Yeni hatlarla Kur’an-ı Kerim yazdırma olayını 2-3 yıl içinde gerçekleştireceğiz. Bu Cumhurbaşkanlığı projesidir. 

Türkiye için önemli hayati projelerden bir tanesi de planlayıp adımlarını attığımız Çanakkale geçişi için talipliler var. Bu geçişi yapacak ekipteki uzmanlar, çok daha hassas olacak. En azgın denizin olduğu yerdir orası biliyorsunuz. Ama şimdi köprü yapıldığı zaman bu sorunları tamamen aşmış olacağız. Lütfi beyle de bir çalışma bitirdiler.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK DEV PROJE

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Boğaziçi Köprüsü arasında bir tüp geçiş projesi hazır. Onu da hazırlayacaklar. Önümüzdeki günlerde açıklayabilirler. Üçlü geçiş olacak. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 39
  • rauf 9 yıl önce Şikayet Et
    ah tayip ah,ismi yani senin yaptiklarin,biz ne güzel eskiden koyun gibi gidiyorduk,bi isimizi sekis saatte zor yapiyorduk,her zaman imf ye yalvariyorduk,biraz bize yardim et diye,ismi senin yaptigin.
    Cevapla
  • lider 9 yıl önce Şikayet Et
    yaşasın istanbul büyükşehir belediye başkanı RTE?
    Cevapla
  • Babatürkmen 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, her yere köprü, tüp geçiş, bölünmüş yol, otoyol, baraj, hızlı tren hattı, stadyum, üniversite ve saire ve saire, ne olacak bu işin sonu. Haziran seçimleri, bunlardan kurtulmak için son şans, yoksa 3-5 sene sonra memlekette boş alan, işlenmemiş yer kalmayacak. Allah sonumuzu hayır etsin..
    Cevapla
  • şamil 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yar ve yardımcın olsun usta
    Cevapla
  • kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    Vs... Diye eklemisler hic kanal istanbul projesinden haberdar olan car mi acaba .ben belki kacirmis olabilirim haberleri lutfen biri bilgi versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…