Elvan: Bizim için son derece önemli

Hükümet kanadından PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısına yorum gelmeye devam ediyor.

Elvan: Bizim için son derece önemli
Elvan: Bizim için son derece önemli
GİRİŞ 28.02.2015 15:29 GÜNCELLEME 28.02.2015 15:29

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki, maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybeden işçilerin ailelerine verilecek evlerin tapu dağıtım törenine katıldıktan sonra Mersin'in Mut ilçesine geçti. Burada Mut Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Bakan Elvan, çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Elvan, PKK'ya silah bırakma çağrısını ilişkin bir soru üzerine, Hükümet'in çözüm sürecini çok önemsediğini belirtti.

Bu konuda bakanların, ilgili kurumların çok yoğun bir mesai sarf ettiğini ifade eden Elvan, "Biz terörden yıllarca çektik. Binlerce on binlerce kardeşimizi kaybettik. Bu sorunun bir an önce çözülmesini, halkımızın o yörede huzura kavuşmasını istiyoruz. Artık birliğimizi, bütünlüğümüzü hep birlikte sağlamamız gerekiyor" diye konuştu.

Elvan, çözüm süreciyle, üniter yapı içinde birlikteliğin sağlanması halinde, bölgede çok önemli gelişmeler olacağını düşündüklerini vurgulayarak, altyapı itibarıyla çok önemli yatırımlar gerçekleştirdikleri Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin hızla kalkınacağını düşündüğünü aktardı.

"Ülkemizde huzur, dayanışma, birlik ve bütünlük istiyoruz"

Bölgenin çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu, önemli olanın birlikte ve beraber hareket etmek, huzur içerisinde olabilmek olduğunu dile getiren Elvan, şunları kaydetti:

"Bizim de temennimiz bu. Bu yönde hükümetimiz çok yoğun çaba sarf ediyor. Biz bu uygulamalar yapılırken hiçbir şekilde kamu düzeninin bozulmamasını istiyoruz. Kamu düzeni bizim açımızdan son derece önemli. İnsanların evleri, dükkanları yakıp yıkmasını kesinlikle lanetliyoruz. Bu tür girişimlerde bulunmak isteyenlere veya bunlara öncülük yapanlara yönelik mutlaka gerekli önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyoruz. Zaten İç Güvenlik Pekti'ndeki, şu anda bizim yapmış olduğumuz düzenlemeler 6-7 Ekim hadiseleri nedeniyle ortaya çıkmıştır. 6-7 Ekim hadiselerini çoğu kişi yaşadı. O bölgede yaşayan halkımız, yağmalayan, yakıp yıkan insanları gördü. Ülkemizde huzur, dayanışma, birlik ve bütünlük istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah hayırlı sonuçları hep birlikte alırız."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da