Kürt siyasetçiden HDP'ye tokat gibi sözler

Kürt siyasetçi Kemal Burkay'dan saldırılarını tırmandırarak çözüm sürecine darbe vuran PKK ve siyasi uzantısı HDP'ye tokat gibi sözler.

Kürt siyasetçiden HDP'ye tokat gibi sözler
Kürt siyasetçiden HDP'ye tokat gibi sözler
GİRİŞ 15.09.2015 03:10 GÜNCELLEME 15.09.2015 03:19
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

PKK'nın barış sürecinden rahatsız olarak Öcalan'ı by-pass ettiğini belirten Burkay, PKK'nın ne istediğini neden savaştığını Kürtlerin bile anlayamadığını ifade eden Burkay, 'Biz Kürtler bile anlayamadık Türkler nasıl anlasın" dedi. 

TEFE OTURTTULAR

Burkay HDP'nin hedeflediği demokratik özerkliğin ise içinin boş olduğunu söyledi. Burkay bu sözlerinin ardından PKK yandaşlarınca sosyal medyada linç edildi. Bu linç kampanyası o kadar ileri gitti ki Burkay'ın Kürt değil Türk olduğunu söyleyenler bile oldu.

İşte Kemal Burkay'ın son dönemde yaşanan PKK saldırıları ve HDP'nin terörü destekleyen söylemlerine karşı açıklamaları:  

80 VEKİLLE ÇÖZEMİYORLAR! 

"Kürt halkı, muhalifleri, PKK’nin hatta HDP’nin demokratik özerklik talebini birçok şeyi doğru bulmuyor. Politik olarak eleştiriyor. O istedikleri şeyler için silahlara gerek yok. Bu mücadeleyi barışçıl siyasi yöntemlerle yürütebilirler ve bizden çok daha fazla bunun olanaklarına sahipler. Bakın 100 belediye HDP’nin elinde. Parlamentoya 80 milletvekili soktu. 

Tabanı var. Medyası var. Böyle bir hareketin siyasi mücadele yapması gerekir. Bunun için dağdaki silahlı adamlara ihtiyacı yok. Ölmeye ve öldürmeye ihtiyacı yok. Devlet yanlış yapabilir, hükümet yanlış yapabilir ama biz Kürtler olarak PKK’nin yanlış yapmaya hakkı olduğunu kabul etmiyoruz. Devlet yanlış yaptı diye biz de yanlış yaparız deme lüksüne hakkına sahip değiliz. Doğru politikalar izlememiz lazım."

SOSYAL MEDYADA LİNÇ ETTİLER

Kemal Burkay'ın PKK ve HDP gerçeğini açıklaması bölücüleri rahatsız etti. Sosyal medyada adeta Burkay için linç kampanyası başlatıldı. Burkay'ın 'PKK'nın ne için savaştığını Kürtler anlamadı Türkler nasıl anlasın' çıkışına 'Türk olduğun için anlayamazsın' diyenler bile oldu. Burkay'ı AK Partili ilan edenlerden ağır hakaretlere varan sözlerle tehdit edenler PKK'nın karanlık yüzünü deşifre etmesinden rahatsız oldu.

'BUNLARIN DERDİ ELLERİNDE SOPAYLA KÜRTLERİ YÖNETMEK'

''PKK'nın ne istediğini ne için savaştığını anlamak çok zor. Biz Kürtler anlayamadık. Siz Türkler anlayabildiniz mi? Bilmiyorum. Ama en başta biz Kürtler anlayamadık. Bu arkadaşlar niçin savaşıyor biz anlayamadık çünkü bir şey istemiyorlar. Bu arkadaşlar galiba Kürtleri yönetmek istiyorlar ellerinde sopayla. Yani bu Kürtlerin idaresini bize bırakın diyorlar. Onun bile otonomiye benzer bir şeyi olur. Ne federatif bir sistem öneriyorlar ne de otonom. Bunu isteyebilirler de. Ama niye silahla istiyorlar.'' 

SİLAHLARI TEK YANLI SUSTURUN

Ben 1984’ten bu yana silahların kullanılmasını yanlış buluyorum. Bugün benim PKK’ya çağrım şudur: Silahları tek yanlı sustursun ve devlette böylece operasyonları durdursun ki yeniden çatışmasızlık dönemine geri dönelim.

YORUMLAR 53
  • helal 8 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten helal olsun
    Cevapla
  • Abdullah Arcış 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp pkk denilen yapılanma ezilen kürtlerden faydalanan,dış destekli asıl amacı doğuda ermeni devleti kurmak olan bir terör örgütüdür.Asıl amaçları barış felan değil,çözüm sürecinde beklentilerinden fazla hak aldılar ama sanki hiç hak verilmemiş gibi inkar yolunu seçtiler.Hdpyi anlamak için doğuda onlara ait belediyelere bakın hiç bir icraat yok.İşleri pkk propagandası yardım ve yataklık.Doğuda elektrik kaçak kullanıyolar batıda biz garibanlar onların bedelini ödüyoruz.Oyuna gelmeyin Allah için vicdanınız varsa hdp ye oy vermeyin.Şehitlerin kanı elinize bulaşmasın.
    Cevapla
  • harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam hakli turkler gibi saf milleti buldular zaten 20 seneye kadar cogunluk hale gelip tum ulkeyi ele gecirecekken simdi turkleri uyandirdilar devlet bizeh bagmiyer diye diye
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Kemal BURKAY'a bende katılıyorum. ve biliyorum da PKK'nin "KÜRT halkını BASKI !, ŞİDDET! ve de SOPA ! zoruyla yöneteceğini... çünkü 7 HAZİRAN seçimlerinde PKK-HDP'nin şiddet ve sopa zoruyla oy aldıklarını. Biz bizzat gördük..Şu an bile HDP'li M.V. Bu baskıyı daha çok körüklemektedir. Sn.BURKAY "ZORLA GÜZELLİK OLMAZ." diyor,haklıda Sayın BURKAY'a katılmamak mümkün değil...bunların derdi düşman ile bir olup bu ülkeyi sonu belli olmayan bir uçuruma götürmektir.biz kütler bunda çok iyi bilmekteyiz. Bundan da özellikle zararlı çıkacak olan yine KÜRT kardeşlerimizdir.
    Cevapla
  • rmzn 8 yıl önce Şikayet Et
    bir kürt olarak; sayın Burkay dediklerine harfiyen katılıyor altınada imzamı atıyorum.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!