AK Parti Meclis Başkanlığı'nda sürpriz yapabilir

AK Parti’nin, sürpriz bir hamleyle ilk kadın Meclis Başkanı’nı seçebileceği de belirtiliyor.

AK Parti Meclis Başkanlığı'nda sürpriz yapabilir
AK Parti Meclis Başkanlığı'nda sürpriz yapabilir
GİRİŞ 06.11.2015 08:40 GÜNCELLEME 06.11.2015 22:29
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanlığı için kulisler hareketlendi. AK Parti, 317 milletvekiline sahip olması nedeniyle Meclis Başkanı seçtirme konusunda artık daha rahat.

Bu dönemde başkanlık sistemiyle birlikte yeni Anayasa da gündeme gelecek. Bu durumda Meclis’te ‘kavgaları’ önleyebilecek bir isme ihtiyaç olacak. AK Parti’de, bu nedenle, Meclis Başkanlığı’na deneyimli bir isim seçilmesi fikri ağırlık kazanıyor.

7 Haziran seçimi sonrasında Meclis Başkanlığı seçiminde kriz yaşanırken, muhalefetin ‘blok’ hareket etmemesiyle AK Parti adayı olarak Meclis Başkanı seçilen İsmet Yılmaz’ın ismi, zor dönemde gösterdiği performans nedeniyle yeniden öne çıkıyor.

Ancak kulislerde, Yılmaz’ın yeni dönemde Meclis Başkanlığı görevini istemediği, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ya da icracı bir bakanlık beklediği konuşuluyor. Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski bakanlar Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, Faruk Çelik, Binali Yıldırım, eski grup başkanvekili Mahir Ünal ile Burhan Kuzu ve Ahmet İyimaya gibi isimler de bu kritik koltuğun olası talipleri arasında sayılıyor. Cemil Çiçek, Meclis Başkanı olup olmayacağı sorusuna, “Kadere inanırız. Allah hakkımızda hayırlısını versin” dedi.

Ancak AK Parti’nin, sürpriz bir hamleyle ilk kadın Meclis Başkanı’nı seçebileceği de belirtiliyor. Bu durumda, Meclis Başkanlığı’na en yakın aday ise eski TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı.

YORUMLAR 37
  • bülent 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya Kemali başkan yapın çocuk sevinsin
    Cevapla
  • erol-antalya 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence bir jest olarak Deniz Baykal Meclis Başkanı olmalı.
    Cevapla
  • İsmail Yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    İsmet Yılmaz'ı yerseniz, Sivaslılar olarak biz de sizleri yeriz.
    Cevapla
  • ottoman 8 yıl önce Şikayet Et
    baş örtülü meclis başkanı olsun ne komedi olur biliyonmu chp ye kudurur herifler belki prostesto eder meslise gelmezler ya bak mantıklı bence adam akıllı baş örtülü millet vekilinin birini getirsinler :)
    Cevapla
  • konya 8 yıl önce Şikayet Et
    alakasiz olacak ama şunu soyleyim meral akşaner ak parti kabınesınde görmek isteriz bakan oalrak milletveklı olamdan bakan da olabılınıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı