Destici: Biz bunu kabul etmiyoruz!

Terörle mücadele konusundaki çifte standarda işaret eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Batılı küresel güçlere seslenerek, 'biz bunu kabul etmiyoruz' dedi.

Destici: Biz bunu kabul etmiyoruz!
Destici: Biz bunu kabul etmiyoruz!
GİRİŞ 12.06.2017 00:31 GÜNCELLEME 12.06.2017 00:31
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sen Amerika olarak, Rusya olarak, diğer batılı emperyalist küresel güçler olarak, siyonist İsrail olarak her gün benim Mehmetçiğimi şehit eden, gececik daha 7 aylık öğretmen Aybüke Yalçın'ı katleden PKK'ya, YPG'ye, PYD'ye her türlü silahı vereceksin, desteğini vereceksin, onu terörist olarak görmeyeceksin, Hamas'ı terörist olarak göreceksin. Biz bunu kabul etmiyoruz." dedi.

Destici, partisinin Üsküdar Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlendiği iftar programına katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Destici, Orta Doğu'da, İslam coğrafyasında sanki yeteri kadar kan ve gözyaşı yokmuş gibi şimdi yeni savaşlar çıkarılmaya çalışıldığını söyledi.

"KATAR'A KARŞI YOKTAN YERE BİR AMBARGO VE TECRİT POLİTİKASI BAŞLATILMIŞ VAZİYETTE"

Katar'a karşı yoktan yere bir ambargo ve tecrit politikasının başlatılmış vaziyette olunduğunu kaydeden Destici, şöyle devam etti:

"Yani aslında kurt kuzuyu yemeyi kafasına koymuş ama sudan sebeplerle bahane üretiyor. Ne diyor? 'Teröre destek veriyorsun.' diyor. Hangi teröre destek veriyor? Katar, DEAŞ'a karşı mücadele eden koalisyon güçlerinin arasında. En büyük maddi desteği veren ülkelerden bir tanesi. Hakeza bölgedeki PYD, YPG ve PKK gibi diğer terör örgütlerine karşı da yine Türkiye ile işbirliği içerisinde.

Peki terörden neyi kastediyorsunuz? 'Katar hangi terör örgütlerine destek veriyor?' diye sorulduğunda verilen cevap nedir? 'Hamas'a destek veriyor.' Hamas terör örgütü mü? Hamas, bize göre terör örgütü değildir. Hamas, Filistin halkının, masum Gazze halkının hem bağımsızlık, hem kurtuluş, hem de yaşama mücadelesini veriyor."

Destici, arkadaşlarıyla Gazze'ye gittiğini aktararak, "O dönem Gazze sorumlusu olan, şimdi Hamas'ın lideri olan İsmail Haniye ve arkadaşlarıyla görüştük. Orada hangi şartlarda mücadele ettiklerini gördük. Dolayısıyla biz ve İslam dünyası Hamas'ı bir terör örgütü olarak görmüyoruz. Bunu da açıkça ilan ediyorum." diye konuştu.

Terör yapanların belli, terör örgütlerinin de ortada olduğunu dile getiren Destici, "Sen Amerika olarak, Rusya olarak, diğer batılı emperyalist küresel güçler olarak, siyonist İsrail olarak her gün benim Mehmetçiğimi şehit eden, gencecik daha 7 aylık öğretmen Aybüke Yalçın'ı katleden PKK'ya, YPG'ye, PYD'ye her türlü silahı vereceksin, desteğini vereceksin, onu terörist olarak görmeyeceksin, Hamas'ı terörist olarak göreceksin. Biz bunu kabul etmiyoruz. PKK'ya, YPG'ye, PYD'ye verdiğiniz desteği görüyoruz. Terör örgütü arıyorsanız işte PYD, işte YPG, işte PKK." ifadelerini kullandı.

İftar programına, BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, genel başkan yardımcıları Bayram Karacan, Ahmet Yelis, İstanbul İl Başkanı Mustafa Mican, Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican ile partililer ve davetliler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Mustafa ARSLAN BBP 6 yıl önce Şikayet Et
    ŞEHİT SİYASİ LİDERİMİZ RAHMETLİ MUHSİN YAZICIOĞLU BATI ÜLKELERİNDEN TALİMAT ALMADIĞINDAN DOLAYI ŞEHİT OLDU.Batılı ülkeler yurt içinde kendilerine maşa bularak işbirliği yaparak İNANÇLARINDAN TAVİZ VERMEYEN,ÜLKESİNİ ve MİLLETİNİ SEVEN-DÜNYA NİMETLERİNİ AHİRETİNE TERCİH ETMEYEN BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUHSİN YAZICIOĞLU NU ŞEHİT ETTİLER.Batı ülkeleri her zaman kendi menfaatını düşünerek hareket etmekteler,insan haklarından iki yüzlülük sergilemekteler.
    Cevapla
  • Mustafa ARSLAN BBP 6 yıl önce Şikayet Et
    Batı ülkeleri kendi çıkarları için terör örgütlerini destekleyip,militanlarını kendi çıkarları için kullanıp,diğer ülkelerin huzurunu bozup,insanlarını öldürüp kandan beslenmekteler.İSLAM ÜLKELERİNİ yönetenler neden uyanmıyorlar,halen batılı ülkelere kul köle oluyorlar,neden bir araya gelip savunma sanayilerini kurmuyorlar.
    Cevapla
  • esas 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabandan format yemişe benziyor. Ne zaman orjinal ayarlarına döner göreceğiz.
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    bunun aklı başına geldide sadedin başındakininde gelse bari atalarımız akıl yaşta degil başta demiş adam chp ile yoldaş oldu
    Cevapla
  • Talip 6 yıl önce Şikayet Et
    Güveniyorum bu adama. Yapmacık. Cok hamasi. Haddinden fazla yanaşti!!!
    Cevapla
  • Dogrucu 6 yıl önce Şikayet Et
    Güvenmiyorum diyecektin herhalde!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu