Başbakan açıkladı: Bir çılgın proje daha!

İzmir'in Kurtuluşu dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, İzmirlilere müjdeleri sıraladı.

GİRİŞ 09.09.2017 11:27 GÜNCELLEME 09.09.2017 13:58
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Buca'da temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in çılgın projesini anlattı:. Başbakan, "Nasıl İstanbul'un Marmaray'ı varsa İzmir'in İzmir Körfez Geçişi var. Körfez'i kuzeyden güneye denizin altından ve üstünden geçecek muazzam bir proje hazırladık. İnşallah İzmir isteyince biz de bu projede düğmeye basacağız" ifadelerini kullandı.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları

"Dün akşam İzmirli işadamlarıyla beraber olduk. İzmir'in, Ege'nin, Türkiye'nin ekonomisini kapsamlı bir şekilde değerlendirdik. Oradan yarı gecede Manisa'ya geçtik. Manisa-İzmir arasını 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli tünellerinin ışık görme merasimini yaptık. Önümüzdeki sene Sabuncubeli tünelleri açılıyor, İzmir Manisa arası 15  dakika. Hayırlı uğurlu olsun.

İZMİR'İN ÇILGIN PROJESİ

İzmir'in herşeyin en güzeline layık. İzmir Milletvekili seçildiğimde dedim ki, "35 İzmir 35 Proje". Bu projelerin 8 tanesi bitti, 14'ü halen devam ediyor diğerlerinin de proje çalışmaları yapılıyor. İzban projesi, Konak, Havaalanı projeleri bunlardan biri. İzmir'in çılgın projesini de hazırladık. Nasıl İstanbul'un Marmaray'ı varsa İzmir'in İzmir Körfez Geçişi var. Körfez'i kuzeyden güneye denizin altından ve üstünden geçecek muazzam bir proje hazırladık. İnşallah İzmir isteyince biz de bu projede düğmeye basacağız. 6 dakikada Çiğli'den bu tarafa Narlıdere'ye, Balçova'ya geçiş mümkün hale geliyor. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet.

GENÇLİK MERKEZİNİN ADI YASİN BÖRÜ OLACAK

İzmir isteyecek biz de yapacağız. Biraz sonra şu yan tarafta gördüğünüz Gençlik Merkezi'nin açılışını yapacağız. İsmine dikkatinizi çekmek istiyorum Yasin Börü Gençlik Merkezi. Yasin Börü'nün kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Alçak, bölücü PKK terör örgütünün bayramda kurban eti dağıtan 16 yaşındaki genç yavrumuzu nasıl vahşi bir şekilde katlettiğini dün gibi hatırlıyoruz. Onun ismi burada Buca'da bu spor merkezinde yaşayacak. Bugün burada Buca'da İzmir Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe Stadlarının temelini atıyoruz. İzmir'in yüz yıllık tarihi geçmişi olan kulüplerinin stadlarının temelini de Buca'da atıyoruz.

İZMİR'E TEK ÇİVİ ÇAKMAYANLAR YAPILAN İŞLERE ENGEL 

Bugün İzmir'in kurtuluş günü  dedik. Türk futbolu için de bugün, İzmir futbolu için de önemli bir gün. Özlemle beklenen bu stadlar bugüne kolaylıkla gelmedi. Türlü türlü engellerle karşılaştık. Engel, engel, engel, engel ve nihayet bütün engelleri, bütün mahkemeleri hallederek bugünlere geldik. İzmir'de iş yapıyoruz ama gelin bir de bize sorun. Maalesef İzmir'i çivi çakmayanlar, yapılan hizmetlere de engel olmaktan geri durmuyor. Biz Yasin Börü ismini buraya koyarken şunu düşündük, dedik ki, bu ülke birliği, beraberliği, kardeşliğini daima sürdürecek. Bölücülere, FETÖ'cülere, DEAŞ'lılara asla fırsat vermeyecek. İzmir birliğin, beraberliğin, kardeşliğin sembol şehridir. Onun için genç yaşta alçak bölücüler tarafından katledilen Yasin Börü burada Buca'da ismi yaşayacak.

ÜÇ STADIMIZ DA UEFA STANDARTLARINDA OLACAK

Temelini atacağız üç stadyum UEFA standarlarında olacak. Yapılan iyileştirme çalıştırmalarının yeterli olmadığını gördük. Başta can güvenliği olmak üzere alınan tedbirlerin sonucu yeniden stadyumları yapmaya karar verdik. Alsancak Stadyumu Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir, Göztepe, Karşıyaka Stadyumları ise TOKİ VE Gençlik Spor Bakanlığımızın işbirliği ile yapılıyor."

YORUMLAR 60
  • Stratejist 6 yıl önce Şikayet Et
    Birazda köylere çılgın proje üretin. Kôylere chp olmayın.
    Cevapla
  • hako 6 yıl önce Şikayet Et
    izmir biraz medeniyet gorsun ogrensin yoksa kaderine terk etmesinide biliriz
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık metropol şehirlere yaptığınız yatırımlar yetmez mı? Çiftçiler ölmek üzere. Türkiyenin en önemli üretim alanı olan tarım ve hayvancılığa proje yapın. Biraz da parayı köylüye, çiftçiye, dişiyle tırnağıyla üretenlere ayırın. yeter artık köprüler.....
    Cevapla
  • Cevap 6 yıl önce Şikayet Et
    Ciftci zaten oyunu veriyor ne gerek var ki?
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    inönü, kılıçtaroğlu heykeli dikin daha cok sevinirler. süper dev proje felan istemezük
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    laikliğe aykiri, yapmayin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!