Mahkemeden Yüksekdağ kararı

Katıldığı bir panelde "terör örgütü propagandası yaptığı" suçlamasıyla yargılanan eski HDP Van Milletvekili Yüksekdağ'ın dava dosyası Ankara'da yargılandığı dosyayla birleştirildi

Mahkemeden Yüksekdağ kararı
Mahkemeden Yüksekdağ kararı
GİRİŞ 28.12.2017 10:59 GÜNCELLEME 28.12.2017 11:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İzmir'de katıldığı bir panelde "terör örgütü propagandası yaptığı" suçlamasıyla yargılanan eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın dava dosyasının Ankara'da yargılandığı dosyayla birleştirilmesi kararlaştırıldı.

Yüksekdağ'ın avukatı Kamil Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkilinin İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün duruşması olduğunu ancak Yüksekdağ'ın talep etmesi üzerine mahkemenin verdiği ara kararla, duruşma günü beklenmeden, dosyayı Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasıyla birleştirme kararı aldığını kaydetti.

Müvekkilinin, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde "terör örgütü yöneticiliği, terör örgütü propagandası yapmak, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile suç işlemeye tahrik" suçlamalarından yargılandığına işaret eden Ağaoğlu, Yüksekdağ'ın suç olduğu iddia edilen konuşmaları milletvekili olduğu ve HDP Eş Başkanlığı sıfatıyla yaptığını söyledi.

Ağaoğlu, müvekkilinin partisinin görüşlerini halka anlatması nedeniyle yargılandığını, bu konuşmaları Mersin, Şanlıurfa ve Van gibi illerde de yaptığını belirterek, bunların kürsü dokunulmazlığı kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Olay

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir'de katıldığı bir panelde yaptığı konuşmalar nedeniyle eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ hakkında hazırladığı iddianamede, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep etmişti. 

YORUMLAR 6
  • Hakk 6 yıl önce Şikayet Et
    Avukat bey, yani diyosunuz ki, es baskanin söyledikleri partinin sözü. O zaman hdp arkasini ypg, pyd ye dayamisdir ölemi? Ulke dusmanlarina avukat bile verilmemeli bence. Ulke dusmaninin avukatida, ulke dusmanidir.!
    Cevapla
  • bay e 6 yıl önce Şikayet Et
    tukurukle bogacaklara bak .abdnin usaklari parayla satin alinabilen ucuz piyonlar.ekmegini yedigi kaba pisleyenler beter olun beter
    Cevapla
  • izmirli 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlari coooooook icerde kalmali.... sehidimizin kani yerde kalmamali
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc hz Ülkemizi birliğimizi ezanımızı Bayragımızı Masum Halkımızı Devletimizi Korusun kollasın inşallah amin
    Cevapla
  • VANLI 6 yıl önce Şikayet Et
    Avukat bey Kürsü dokumazlığı olan kişinin herşeyi rahatlıkla söylemesi gerektiğini bunun suç olmasın diye söylemiş......Suç işlenmiş ise ki kabul ediyor suçu işleyenin vekil veya bşaka bir makamda olması önemli deyil suç var ise cezada olacak.....En Buyuk Adlet sahibi Yuce Allah ....Her kim halkı kin nefret uyandırmak Ülkemizi bölmeye çalışıp Terörsürtlere güverek Byrağa vatana halkımıza ihanet ediyor ise EnKısa sürede Tüm cezalar ile cezalanrılısın inşallah amin ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor