Başbakan açıkladı: Yeni paket geliyor...

Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Şurası'nda yaptığı konuşmada "Yargıya olan güveni daha da artırmak için yeni bir reform paketini Meclis'e getireceğiz. " dedi.

GİRİŞ 10.01.2018 12:44 GÜNCELLEME 10.01.2018 14:52
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Adalet devletin temelidir. Adalet aslında dünyada düzenin, aynı zamanda devletlerin de temel direğidir. Tarih boyunca adalet devlet hayatımızın en temel unsuru olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Siyasal sistemler farklı fikir ve teoriler hep olmuş olmaya da devam edecek. Bu süreçte değişmeyen tek bir şey var, oda adalettir. Adalet insanı merkeze alan, insanı erdemle yaşatan sosyal ve siyasi bir düzen arayışıdır. Sosyal politikaların esası da adalet olmuştur. Dezavantajlı grupların korunması bize göre adaletin olmazsa olmaz şartıdır. Sosyal barış, ekonomik istikrar, devlet düzeni ancak ve ancak iyi çalışan adalet sistemi ile düzelebilir. Geciken adalet vicdanları yakan bir ateşe dönüşmektedir. 



YENİ REFORM PAKETİNİ MECLİS'E GETİRECEĞİZ

Zamana yenilen mevzuat hükümleri tamamen gözden geçirildi. Ben adaletle ilgili birimlerin hep bodrum katta olduğunu görüyordum ve bunun için hep adalet mülkün temelidir diye yorumlar yapılıyor diyordum. Yargıya olan güveni daha da artırmak için yeni bir reform paketini Meclis'e getireceğiz. 

YORUMLAR 11
  • zafer 6 yıl önce Şikayet Et
    bilhassa dolandırıcılık cezaları artırılmalı,telofon açmaya korkar oldu millet,arayan kişiye şüpheyle bakar olduk. hep dolandırıcıların yüzünden.
    Cevapla
  • Halil 6 yıl önce Şikayet Et
    yabancilarla evlenen Turkler ile yabanci uyruklu olmus Turklerin Turkiyedeki acmis olduklari Bosanma davasinda tebligat yapilamiyor,bosanmalar yillarca suruyor..Konsolosluga yapilacak tebligatlar yapilmis sayilsin..Kisinin kardesi annesi babasinin tebligatin alinmasi saglansin..Birinci derecedeki yakinlara yapilacak Tebligat yapilmis sayisin,davalar uzamasin..Veya Posta kutusuna atilan Tebligatta yapilmis sayilsin..Davalar surmesin.yazik iki tarafa..devrim niteliginde islemler bakliyoeuz..Hukumetin dikkatine duyurulur..Adalet bakanligimiz ve Disisleri bakanligimiz dikkate alsin ve tedbir alsin..
    Cevapla
  • tuğgeneral 6 yıl önce Şikayet Et
    idam unutuldumu yoksa unutturuldumu?paketleri boş verin memleketin selameti için idamı çıkartın.
    Cevapla
  • Sakaryalı 6 yıl önce Şikayet Et
    İdam idam idam
    Cevapla
  • acı gerçek ler 6 yıl önce Şikayet Et
    ahlaklı dinini bilen yaşayan nesil yetiştirmedikten sonra vallahi billahi iflah olmayız biz.sokalra bir bakın tacavüz sarkıntılık zina fuhuş almış başını gidiyor karma eğitimin neticesi liseler ortaokullar ümmetin milletin hali içler acısı tabi bunu gören yok duyan yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti