Meclis'te 600 vekil hazırlığı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, vekil sayısının 600'e çıkacağını hatırlatarak “Aslında ideal olan yıkılan A ve B bloklarının yerine yeni bir bina yapmak. Yaz aylarında sürprizlerimiz olabilir"dedi.

Meclis'te 600 vekil hazırlığı
Meclis'te 600 vekil hazırlığı
GİRİŞ 01.02.2018 10:26 GÜNCELLEME 27.03.2018 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Meclis Başkanı İsmail Kahraman 2019 yılında yapılacak seçimde gelecek 600 vekile göre yapılan hazırlıklara ilişkin konuştu. Gazete Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre Meclis kurulduğundan bu yana Genel Kurul Salonu’nda oturma düzenini de değiştiren büyük inşaatlar yapıldığını anımsatan Kahraman, buna rağmen, 15 Temmuz sonrası yaptıkları işlerle en çok inşaat yapan başkan unvanını aldığını anlattı.

"MİNAREYİ YAPIP İBADETE AÇACAĞIZ"

 

 

Bakım-onarım çalışmaları yapıldığını, kulislerin yenilendiğini, tüm pencerelerin değiştirildiğini, mescitler yapıldığını ve çalışmaların devam ettiğini kaydeden Kahraman, “Her yeri elden geçirdik. Her yeri pırıl pırıl yaptık. Bütün bunları yapmak da bana nasip oldu. Bu zamana kadar en çok inşaat yapan başkan ben oldum” dedi. Kahraman, bundan sonra da inşaat çalışmalarının devam edeceğini belirterek, “Meclis Camii’nin minaresi yok, biliyorsunuz. Minare yapıp ibadete açacağız” diye konuştu. Başkan, böylece caminin yıkılacağı yolundaki söylentilere de noktayı koymuş oldu.

"YAZ AYLARINDA SÜRPRİZLER VAR"

Milletvekili sayısının 600’e çıkarılması ve Bakanlar Kurulu’nun milletvekilleri arasından belirlenmemesi dolayısıyla yeni sistemde ortaya çıkacak vekil odası ihtiyacının nasıl karşılanacağı sorusuna karşılık ise Kahraman, halen vekillerin odalarının bulunduğu halkla ilişkiler binasında bazı odaların boşaltılacağını, personelin diğer binalara alınacağını söyledi. “Aslında ideal olan yıkılan A ve B bloklarının yerine yeni bir bina yapmak” diyen Meclis Başkanı, bunun netliğe kavuşmadığını, o yüzden inşaata başlanmadığını dile getirdi, “Yaz aylarında sürprizlerimiz var, bekleyin göreceksiniz” ifadesini kullandı. Sürprizlerin ne olduğunun sorulması üzerine Kahraman, “Zamanı gelince göreceksiniz, sabredin” yanıtını verdi.

YORUMLAR 1
  • yenisini yapın 6 yıl önce Şikayet Et
    Seçim barajını sakın ola indirmeyin.Mecliste terörist görmek istemiyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?