Erdoğan'dan Iğdır'a Nahcivan müjdesi

Başbakan Erdoğan, Iğdır'da hizmete giren 39 tesisin toplu açılışını yaparken Nahçıvan'a açılan kapıya değindi, ancak yolun durumuna isyan etti.

Erdoğan'dan Iğdır'a Nahcivan müjdesi
Erdoğan'dan Iğdır'a Nahcivan müjdesi
GİRİŞ 01.05.2011 00:10 GÜNCELLEME 01.05.2011 00:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Azerbaycan'ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında uygulanan vizeler konusuna değinerek, ''Vizelerde nasıl ki biz vize uygulamıyorsak onlar da vizeyi evelallah kaldıracaklar. Bunu da halletmemiz lazım...'' dedi.

Erdoğan, törende, ''İnanıyorum ki şimdi buradan oraya elinizi kolunuzu sallaya sallaya gideceksiniz. O işi de halledeceğiz. Vizeler de nasıl ki biz vize uygulamıyorsak onlar da vizeyi evelallah kaldıracaklar. Bunu da halletmemiz lazım. Ondan sonra o Tuzdağı'ndaki şifa odalarında gerçekten sizler de tedavi imkanlarını, ihtiyacı olan kardeşlerim bulacaklar'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ''Şimdi Nahçıvan ile Iğdır arasındaki yolu bitirdik. Şimdi artık gayet güzel bölünmüş yolla Nahçıvan-Iğdır çalışacak. Bundan sonra bu var'' dedi. Nahçıvan'daki meşhur Tuzdağı mağarasına Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile gittiklerini belirten Erdoğan, bu tuz mağarasının birçok derde şifa olduğunu söyledi.

Bu açılış töreninin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirten Erdoğan, Iğdır'da, dost, kardeş Azerbaycan'ın mefahiri ve ''iki devlet-tek millet'' anlayışının önemli savunucularından merhum Haydar Aliyev adına böyle bir Fen lisesini yapmış olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Erdoğan, ''Emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum ama bunlar bizim için son değil. İnşallah bunların arkası devam edecek. Artık Iğdır'da üniversiteniz de var, bunu da gerçekleştirdik; çünkü mümkün olduğunca her ilin gencini kendi ilinde, üniversitesinde okuyabilir hale getirelim. Fakülteleriyle, meslek yüksekokullarıyla, yüksekokullarıyla artık istiyoruz ki her ilde bunlar olsun'' diye konuştu.

-IĞDIR'A YAPILAN HİZMETLER-

Iğdırlıların mitingde kendisini bağrına bastığını, kucakladığını belirten Erdoğan, aralarındaki gönül köprüsünü daha da güçlendirdiklerini söyledi.

Erdoğan, eğitimden ulaştırmaya, spordan sulamaya kadar pek çok alanda 39 ayrı tesisin açılışını yaptıklarını ve toplamda 356 trilyonluk bir yatırım olduğunu belirtti.

Eğitimin kendileri için öncelikli mesele olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, Iğdır'da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 15'e yakın okulun açılışını yaptıklarını, bunlarla birlikte Iğdır'ın ayrı bir güzelliği yaşadığını ifade etti.

Iğdır Üniversitesini, 2008 yılında kurduklarını, bugün üç fakülte, üç enstitü ve iki meslek yüksekokuluyla hizmet verdiğini ve üniversitenin rektörlük binasının da açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, ''2023 Türkiye'sine giden süreçte Iğdır Üniversitesinin bölgede en seçkin eğitim kurumlarından biri haline geldiğini hep birlikte göreceğiz. Açılış töreni vesilesiyle bir araya geldiğimiz Haydar Aliyev Fen Lisesi'nin, bu lisenin spor salonunu, 300 kişilik yurdunu da yine bugün resmen hizmete açıyoruz'' dedi.

Sağlığın da kendileri açısından önemli konulardan biri olduğunu dile getiren Erdoğan, bu açılış vesilesiyle Iğdır'a Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi ve modern bir MR cihazını kazandırdıklarını, artık Iğdırlıların şifa aramak için başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacağını söyledi.

Kentte ayrıca MOBESE sistemi ve Emniyet Müdürlüğünün kullanacağı iki ayrı hizmet binasının açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, ayrıca Iğdır'ı çevre il ve ilçelere bağlayan bölünmüş yolların resmi açılışının bu törenle yapıldığını bildirdi.

Kentte birçok kurum ve kuruluşun açılışını yaptıklarına işaret eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Üzüldüğüm bir şey var; şurada bu güzel tesis, yurduyla, okuluyla ama bakıyorsunuz ki yol berbat... Şimdi ben bir başbakan olarak sorma hakkına sahip değil miyim? Sizler de soruyorsunuz tabii. Buranın belediyesi yok mu? Nerede bu belediye? Herkes görevini bilsin. Ben sayın Valime özellikle bunu söylüyorum. Belediyeden böyle bir şey beklemeyeceksiniz. Bunu bizzat Valilik olarak siz yapacaksınız. Hiç beklemeyin, gerek yok ama ondan sonra da bunu tabii halkımıza duyuracaksınız; bu belediyenin görevi olduğu halde yapmamıştır. Biz de öğrencilerimizin çamurda gidip gelmesine asla fırsat veremeyiz. Onun için de yolu en güzel şekilde yapacağız ki çocuklarımız rahatlıkla gidip gelsinler.''

Başbakan Erdoğan, açılışını yaptığı tesislerin tüm Iğdırlılara hayırlı olmasını diledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Erdoğan, açılış kurdelasını Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Iğdır Valisi Amir Çiçek ve öğrencilerle birlikte kesti. Başbakan Erdoğan daha sonra okulda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • serdar kıran 12 yıl önce Şikayet Et
    muhaliflere duyrulur. bu haberden sonra yayınlanan bir anket haberi var akp yüzde 49 chp yüzde 25 mhp yüzde 10.5 olduğunu söylüyor .akp nin bu seçimde üzüleceğini nin hayaliyle yaşayan ve burada yorum yazan bazı arkadaşlara kapak olur belki haaaa yok siz biz anketleri muhatap almıyoruz diyorsanız şurda seçimlere kaç gün sabırlı olun hele
    Cevapla
  • Timur 12 yıl önce Şikayet Et
    *-*. akp nin oy oranında dramik düşüşün gerçekleşeceği bir seçim olacaktır. yolsuzlukları örtmek üzere yandaşların operasyonlarına son vermek için oy kullanalım.
    Cevapla
  • deli dumrul 12 yıl önce Şikayet Et
    ığdır da MHP 2-0 yapacak. Arkadaşlar nasıl konvoy olur nasıl vekil karşılanır Sinan Oğanın Iğdıra gelişini izleyerek görebilirsiniz.oylar üç hilale
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor