Bakanlar devir teslim yaptı

Başbakan Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasının ardından bakanlıklarda ilk devir teslim töreni gerçekleşti.

Bakanlar devir teslim yaptı
Bakanlar devir teslim yaptı
GİRİŞ 07.07.2011 12:42 GÜNCELLEME 07.07.2011 12:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM

Milli Eğitim Bakanlığında hemşehriler görev devir teslimi yaptı. Milli Eğitim Bakanlığına atanan Ömer Dinçer, görevi selefi Nimet Çubukçu'dan devraldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan makamında görev devir teslimi dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende Çubukçu, Dinçer'i Milli Eğitim Bakanı olmasından dolayı kutlayarak, yeni kabinenin ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

''Bu görevi her şeyden önce bir siyasi büyüğüme, ağabey diye hitap ettiğim birine devretmenin mutluluğu ve onuru içerisindeyim'' diyen Çubukçu, siyasi hayatta 9 yıldır bulunduğunu, milletvekilliğinin yaklaşık 6 yılını bakan olarak geçirdiğini anlattı. Son 2 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüttüğünü anımsatan Çubukçu, ''Sanıyorum Türkiye'nin en uzun süre kesintisiz bakanlık yapan kadınıyım. Aynı zamanda ülkenin ilk kadın Milli Eğitim Bakanıyım, dolayısıyla bu hep onurdur benim için. Sayın Başbakanımıza, ülkemiz kadınlarına duyduğu güven, takdir ve taltif için çok teşekkür ediyorum, kendisine minnettarım'' diye konuştu.

''GÖREVİMİZİ ETKİN BİR ŞEKİLDE YAPMAYA ÇABA SARF EDELİM''-

''İşçilerle mi yoksa öğrenci, öğretmenlerle mi uğraşmak daha zor'' sorusu üzerine Dinçer, şöyle konuştu.

''Doğrusunu söylemek gerekirse Çalışma Bakanlığında hep şunun için şükrettim. Orada işçiler var işçilerin sorunlarına hizmet ediyorsunuz, emeklilere ve yaşlılara hizmet ediyorsunuz, hastalara hizmet ediyorsunuz. Ben hastalara, sizlere hizmet ettiğim için orada çalıştığım müddetçe şükrettim Cenabı Allah'a. Buraya geldik, hakikaten buradaki görev çok daha onurlu bir görev, öyle düşünüyorum. Çünkü, burası da çocuklarımızı yetiştireceğimiz, öğretmenlerimize sahip çıkacağımız bir yer. Ülkenin geleceğiyle ilgili kararlar vereceğimiz yer. Bu açıdan bakıldığında bir tercih yapmak hiç doğru değil. Sadece görevimizi etkin bir şekilde yapmaya çaba sarf edelim diye düşünüyorum.''

''Milli Eğitim Bakanı olarak ilk ne yapmayı planlıyorsunuz'' sorusunu Dinçer, şöyle yanıtladı:

''Özellikle bugüne kadar yapılan altyapıları fazlasıyla geliştirmeye ve onun üzerine bir şeyler koymaya çalışacağım. Temel hedef olarak da belki niteliğin artırılmasıyla ilgili çalışmalara, projelere daha fazla ağırlık vereceğim, daha fazla zaman ayıracağım. Konuyu belki ikiye ayırmak lazım. Türk eğitim sistemiyle ilgili sorunları ve bir de Milli Eğitim Bakanlığının sorunları diye bakmak mümkün. Bu açıdan bakıldığında Milli Eğitim Bakanlığının sorunlarına özellikle öğretmenlerimizin inisiyatif kullanabilen öğretmenler olmasına, yetişen çocuklarımızın da özgür birey olmalarına çaba sarf edeceğim. Zaman ayıracağım hususlar bunlar olacak.''

''ÖSYM ile ilgili bir tasarrufunuz olacak mı'' sorusu üzerine Dinçer, ''Önce yerime geldikten sonra ayrıntılı bir teşhis yapmadan, mevcut durumu ayrıntılı bir şekilde görmeden bu konularda bir karar vermek istemiyorum doğrusu'' dedi.

Bakan yardımcılığı için önereceği herhangi bir isim olup olmadığına ilişkin soruya Dinçer, ''Şimdilik henüz öyle bir şeye hazır değilim, zihnen. Zaman içerisinde değerlendireceğim'' yanıtını verdi.

Konuşmaların ardından Çubukçu ve Dinçer, birbirlerine çiçek sunarak gazetecilere poz verdi. Daha sonra Çubukçu, ''kahveleri ben söyledim'' diyerek Dinçer'e kahve ikram etti. Kahvenin ardından Dinçer, Çubukçu'yu aracına kadar uğurladı. Bu sırada Bakanlık bürokratları Çubukçu'yu alkışladılar. Ömer Dinçer daha sonra makamına geçerek Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, müsteşar yardımcıları, Talim Terbiye Kurulu Başkanı ve Teftiş Kurulu Başkanlarıyla bir toplantı yaptı.


ULAŞTIRMA BAKANLIĞI DEVİR TESLİM TÖRENİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çorum'da 40 Dilim Karayolu'nda düzenlenen törenle Mehmet Habib Soluk'tan görevi teslim aldı.

Ulaştırma Bakanlığında yapılacağı duyurulan, ancak Çorum'da yeni yapılan 40 Dilim Karayolu'nda gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan Yıldırım, yol yapımının efsaneye dönüştüğünü belirterek, ''40 yıldan beri konuşulan burası geçilmez, erişilmez bir yer olarak kabul edilmiş. Artık herkes kaderine razı olmuştu. Az önce Ulaştırma Bakanımız Habib Soluk beyin de söylediği gibi 2008'den itibaren Karayolları Genel Müdürlüğümüz, bölge müdürlerim ve müsteşarımıza bu bölgede yaptığımız çalışmayla buraya yeniden tırmanma şeridi de olan 3 şeritli bir yol yapmaya karar verdik'' dedi.

2009'un başında başlayan işlerin bugün bitme noktasına geldiğini ifade eden Yıldırım, Ali Rıfat Paşa'nın ''Erişemediğin yer, senin değildir'' düsturunun ulaştırmacıların ve karayolcuların, anayasası gibi olduğunu söyledi. Karayolları Genel Müdürlüğünün kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin her tarafına yol yapmaya devam ettiğini bildiren Yıldırım, son 9 yılda bölünmüş yollarda ortaya konulan yoğun ve başarılı çalışmalarla Türkiye'nin her tarafının erişilir hale geldiğini kaydetti.

Yıldırım, ''Bölünmüş yollar artık hayat kurtarıyor. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Trafik kazalarında kafa kafaya çarpışmalarda yüzde 65-85 arasında bir azalma oldu ölümlerde. Bir insanımızın bile hayatını kurtarmaya vesile olduysa bu yollar, yapılan harcamanın da kaybolan zamanında hiç önemi yoktur'' diye konuştu.

12 Haziran'da yapılan genel seçimde, milletin son 9 yılda AK Parti iktidarının bütün icraatlarını takdir ettiğini ve en yüksek desteği verdiğini ifade eden Yıldırım, bu desteğin millete olan sorumluluğu biraz daha artırdığını, omuzlardaki yükü biraz daha ağırlaştırdığını söyledi.

Bugün 4. ayını dolduran Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk'a görevi kendisine devrettiğini belirten Yıldırım, ''Bu, alışılmışın dışında bir devir teslimi, Türkiye'de karayollarının, kara yolcularının yaşadıkları şartlara dikkati çekmek, millete farkındalık oluşturmak için böyle bir yerde devir teslimi planlamışlar, biz de gereğini yerine getiriyoruz'' dedi.

''EMANETİ KAZASIZ BELASIZ TESLİM ETMENİN ONURUNU YAŞIYORUM''

Eski Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk da 2008 yılında Bakan Yıldırım ile 40 Dilim mevkisine geldiklerini anımsatarak, hava şartları dolayısıyla yolun yapımının imkansız göründüğünü söyledi.

''Ben 'Sayın Bakanım buradan gidelim, burada durmak Allah'ın emri değil, çok tehlikeli' demiştim. Yapılabilecek en iyi yol yapılmış, gerisi imkansız'' dediğini anlatan Soluk, Bakan Yıldırım'ın da ''zor hemen olur, imkansız zaman alır'' dediğini ve diğer projeleri kenara bırakıp bir an önce bu yolun projelendirilmesini istediğini kaydetti.

''İşte bugün bu yolu bu hale getirdik'' diyen Soluk, Anayasa'nın 114. maddesi gereğince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart'ta Ulaştırma Bakanlığı görevini kendisine teslim ettiğini, kesintiye uğratmadan da bu görevi alnının akıyla bugüne taşıdıklarını söyledi.

Soluk, emaneti kazasız belasız teslim etmenin onurunu yaşadığını bildirdi.

ESKİ DEVLET BAKANI FARUK NAFİZ ÖZAK GÖREVİ DEVRETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, futboldaki şike soruşturmasıyla ilgili olarak, ''Özel yetkili Cumhuriyet savcılığı, mutlaka soruşturma başlatmasına yetecek miktarda delili elinde bulundurmuştur'' dedi.

61. Hükümet'in kurulmasıyla yeni oluşturulan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde devir teslim töreni gerçekleştirildi. Başbakanlık eski binada gerçekleştirilen törenle Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, görevi Suat Kılıç'a devretti.

Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan yeni bakan Kılıç, futboldaki şike operasyonuyla ilgili ''Nasıl bir yol haritası izlenecek? Futbol Federasyonu temsilcilerini ve kulüp temsilcilerini çağırmayı düşünüyor musunuz'' yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

''Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi benim de bağımsız Türk yargısına inancım ve güvenim tamdır. Konu yargıya intikal etmiş bir konudur. Cumhuriyetin savcıları, yasaların kendilerine tanıdıkları imkanlar çerçevesinde görevlerini sonuna kadar yapmaya devam edeceklerdir. Hepimizin beklentisi adalettir. Her şeyin adalet kavramına göre tecelli etmesi gerekmektedir. Bu konu üzerinde spor çevreleri, gerek medya, gerek kamuoyunda abartılı yoruma hiç kimsenin kaçmamaya özen göstermesi kanaatindeyim. Çünkü eğer bir konu hukuk sürecine intikal etmişse, hukuk sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesine herkesin olanak sağlaması gerekir. Konu artık yargı boyutuna erişmiştir. Bu konu üzerinde siyasetin konuşmaması gerektiği kanısındayım. Konunun polemik konusu yapılmaması gerektiği kanaatindeyim.

İlgili özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı, mutlaka soruşturma başlatmasına yetecek miktarda delili elinde bulundurmuştur. Bundan sonra da bağımsız yargının gerekleri harfiyen yerine gelecektir. Tüm toplumu, tüm futbol kulüpleri taraflarının Türk yargısına ve adaletine güvenmelerini kendilerinden hassaten rica ediyorum. Fenerbahçeliler'in de, Trabzonsporlular'ın da Galatasaraylı, Beşiktaşlılar'ında Bursasporlular'ın da, Süper Lig'de bu sezon forma giyecek 18 takımın taraftarlarının da adalete mutlak süratle güvenmelerini kendilerinden rica ediyorum. Esasında bunun dışında bir yol da olmadığını kayda geçirmek istiyorum. Hukuk... Mutlak hukuk...''

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDA DEVİR TESLİM

İçişleri Bakanlığına atanan İdris Naim Şahin, devlet hizmetinin bir bütün olduğunu ve bu hizmetin yükseltilerek devam edeceği söyledi.

İçişleri Bakanlığındaki devir teslim törenine gelen Şahin, Güneş tarafından kapıda karşılandı. Devir teslim törenine bazı milletvekilleri, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Hasan Canbolat, Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa Bahrettin Demirer, bakanlık bürokratları katıldı.

İçişleri Bakanlığı teşkilatının bundan böyle daha da iyi hizmet vereceğini söyleyen Güneş, Bakan Şahin'in bakanlık bünyesinden yetişen biri olarak teşkilatın başına gelmesinin kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti. Bakan Güneş, ''Hayırlı olsun. Allah yardımcınız olsun'' dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de, 12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleşen seçimin ardından yenilenen Türkiye Cumhuriyeti 61. Hükümetinde İçişleri Bakanlığına atandığını ifade ederek, ''Sayın Bakanımız ve bakanlığımız çalışanlarının huzurunda bu görevi devralırken Sayın Bakanımızın şahsında, bakanlığımız çalışanlarına çok çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

İçişleri Bakanlığının geçmişinin çok eskilere dayandığını, hizmet üretmenin yanı sıra yatırım görevi de olduğunu anlatan Bakan Şahin şunları kaydetti:

''İçişleri Bakanlığı aynı zamanda doğurgan bir bakanlık. Tarihine baktığımızda birçok bakanlığın bu bakanlıktan ayrıldığını, gelişen şartlara göre teşkilatlandığını görürüz. Gelişen şartlara göre İçişleri Bakanlığımız bu güzel ülkemizin, güzel vatanımızın ve aziz milletimizin hizmetinde olmayı başarmış, bu başarı çizgisini de hep belli bir seviyenin üstünde gerçekleştirmeyi sağlamıştır. Bakanlığımız kuruluşuyla, teşkilatıyla kendisine has mevzuatıyla çok vatansever, memleketsever mensuplarıyla sessiz ve sorumlu bir anlayışla vatandaşın hizmetinde olmayı başarmıştır. Bir başarı çizgisinde devir teslimi ve nöbet değişimini gerçekleştiriyoruz.

Buradan bakıldığında kendisiyle yarışan bir bakanlık bünyesinde olduğumun farkındayım. Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi bu bakanlığa yabancı değilim. 1977 yılında belki de mutlu bir tesadüf ki 61. dönem kaymakam ve maiyet memurluğu mensubu olarak sayın bakanla birlikte meslek ve kariyer yıllarımızın başlangıcını yapmıştık. Yine bir 61. hükümette devir teslim yapmamız bizim için özellik taşıyan bir rastlantı. Bir kader bir mutluluk vesilesi. Bu ağır görevi ve aynı zamanda onurlu görevi memleketimize ve milletimize karşı inşallah hep birlikte üstesinden gelebileceğimiz bir kolaylığını ve güzelliğini paylaşmak isterim.''

İçişleri Bakanlığının zaman ve mekan sınırına bağlı olmaksızın bu ülkenin toprağına, bu ülkenin insanına sürekli hizmet ürettiğini kaydeden Şahin, ''En önemli hizmeti huzur ve güvenliği sağlamak gibi bir sorumluluğu taşıyan bir bakanlık olarak hizmetlerini yürüttüğümüzde, soluduğumuz hava, içtiğimiz su gibi farkında olamadığımız bu hizmette bir aksama olduğunda da aksaklığı kolayca fark edilebileceği bir sorumluluk taşımaktadır'' dedi.

''Devlet hizmeti bir bütündür, bu hizmet yükseltilerek devam edecektir'' diye konuşan Şahin, dünya liginde önemli yerler için yarışan Türkiye'nin bölgedeki huzur ve güvenliğinin sağlanmasının önemine dikkat çekti. Bakan Şahin, ''Bu hizmetin sağlanmasında arkadaşlarımıza olan güvenim tamdır'' dedi.

Törenin ardından Osman Güneş, Bakan Şahin'e çiçek verdi. Şahin de Güneş'e tabak şeklinde bir plaket verdi. Şahin, ''Bu tabak ayrılış için değil günün anısına'' diye konuştu.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI ŞAHİN, GÖREVİ DEVRALDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ilk bakanı Fatma Şahin, ''yaşlıların, özürlülerin, çocukların, kimsesizlerin 'kimi' olmaya devam edeceklerini'' belirterek, isimleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olsa bile kadınların bakanlığı olacaklarını söyledi.

Şahin, alandan sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüten Selma Aliye Kavaf'tan görevi devraldı.

Başbakanlık Toplantı Salonu'ndaki devir teslim töreninde, solana birlikte giren Kavaf ve Şahin, içeridekilerce alkışlarla karşılandı.

Kavaf, nöbet değişimi yaptıklarını ifade ederek, iki yıl boyunca görevini titizlikle yerine getirme gayreti içinde olduğunu anlattı.

Çalışmalarını, hizmetlisinden daire başkanına kadar, bürokratik kademelerdekiler dahil birlikte yürüttüklerini ifade eden Kavaf, ''Kendileriyle çalışmak benim için büyük bir onurdu'' diye konuştu.

Kavaf, Bakanlığa bağlı kurumlarda hizmet alan çocukların, yaşlıların ve özürlülerin devletin koruması altında kendilerine emanet edildiklerini dile getirerek, çocukların kendi ayakları üzerinde durabilen insan olabilmeleri noktasında bir bakan sorumluluğunun yanı sıra bir anne şefkati, abla yakınlığında olduğunu söyledi. Kavaf, yaşlılara da bir evlat yakınlığı ve sıcaklığı içinde olmaya gayret gösterdiğini belirtti.

Bundan sonra bu görevi Fatma Şahin'in yürüteceğini ifade eden Kavaf, Şahin'e başarı dileğinde bulundu.

-BAKAN ŞAHİN-

Bakan Şahin de konuşmasında büyük bir onuru, şerefi ve heyecanı yaşadığını belirterek, bunu devir teslim töreninden çok misyonun emaneti olarak gördüğünü söyledi.

AK Parti'nin ''önce insan'' diye yola çıktığını, insanı merkeze alan bir yönetim anlayışıyla büyük bir başarı hikayesini bugüne getirdiğini anlatan Şahin, yaşlı, genç, özürlü, kadın ve erkek, toplumun bütün kesimlerinin birinci sınıf vatandaş olduğu bilinciyle, yaşam kalitesini yükseltme mücadelesini de çok önemseyerek bu noktaya geldiklerini kaydetti.

Şahin, ''AK Parti misyonunda kat kat emek vardır, kat kat gözyaşı vardır, kat kat millet duası vardır, inanç vardır, azim vardır, kararlılık vardır. Genel başkanımın, Başbakanımın yüksek ufku, vizyonu ve Türk kadınlarına çizdiği yolla bu başarı hikayemizi sürdürmeye devam edeceğiz'' dedi.

Bakan Kavaf ve ekibine, bu kurumsal yapıda emeği olan herkese çalışmalarından dolayı teşekkür eden Şahin, şöyle konuştu:

''Yola çıkarken 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Biz kimsesizlerin kimi olacağız' dedik. 'Kimsesizlerin kimi' olabilmek adına bugün bakanlık yeniden yapılanıyor. Tek çatı altında toplanıyor. Burada özellikle yaşlılarımızın, özürlülerimizin, çocuklarımızın, kimsesizlerin kimi olmaya devam edeceğiz. Şunu unutmayalım ki 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı' tanımı olsa bile bu bakanlık, kadınların bakanlığı olacaktır. Hak aramada kadınların mücadelesini bütün milletvekili arkadaşlarımla takip edeceğime size söz veriyorum. Şuna inanmanızı istiyorum ki haksızlığa uğramış bir kadın varsa bunun bütün hakkını bu ekip birebir takip edecektir. Boynu bükük bir evlat varsa onun boynunu düzeltmek, ona analık yapmak bu ekibin görevi olacaktır. Yaşlılarımızın evladı, çocuklarımızın anası, bacısı olacağız. Bugün ben buradaysam, bugün önemli bir emaneti teslim alıyorsam, AK Parti misyonunun ve AK Parti teşkilatının bir başarısı olarak bunu görüyorum.''

Şahin, iki milyon üyesiyle dünyanın en örgütlü kadın hareketi olduklarını vurgulayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Artık kadınlar siyasetin nesnesi değil öznesi olacaktır'' sözünün tesadüf olmadığını, TBMM'de en yüksek katılımla gördüklerini kaydetti.

Mücadelelerinin başarıyla sonuçlanacağını vurgulayan Şahin, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal bir hukuk devleti olduğunu ve sosyal devletin gereği olan şeyi Bakanlık olarak yapmanın kararlılığı ve azminde olduklarını bildirdi.

Şahin, hakça paylaşımın takipçisi olacaklarını, yokluğun, yoksulluğun mücadelesini yapacaklarını, amaçlarının insanların yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu, bunu da her türlü ayrımcılığı reddeden politikalarla yapacaklarını söyledi.

-''YARINLARIMIZ ÇOK DAHA İYİ OLACAK''-

Gaziantep'in ilk kadın milletvekili olduğunu, Doğu ve Güneydoğu'da da başka kadın milletvekili bulunmadığını anlatan Şahin, AK Parti hareketiyle Ağrı'da, Mardin'de, Şanlıurfa'da, Diyarbakır'da kadın milletvekilleri bulunduğunu, kadın temsili olduğunu belirtti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun ve Gaziantep'in ilk kadın bakanı olmanın onur, şeref ve haysiyetini yaşadığını dile getiren Şahin, Allah'tan kendisini mahcup etmemesini temenni etti.

Şahin, konuşmasını ''Bugün dünden daha iyiyiz. Yarınlarımız çok daha iyi olacak'' sözleriyle bitirdi.

Konuşmaların ardından Selma Aliye Kavaf, Fatma Şahin'e çiçek vererek hayırlı olsun dileğinde bulundu. Fatma Şahin de Kavaf'a çiçek verdi.

Daha sonra Gaziantep ve Denizli milletvekilleri, bürokratlar, Kavaf ve Şahin'in çevresine toplanarak fotoğraf çektirdi.

Salon çıkışında konuklara baklava ikram edildi.

Şahin'in uğurladığı Selma Aliye Kavaf, çıkışta aracına binmeden çalışma arkadaşlarıyla vedalaşıp, dışarıda bekleyen basın mensuplarına da el salladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Fehmi DOĞAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Fatma ŞAHİN e bir öneride bulunmak istiyorum.. Bakanlığına bağlı yetiştirme yurdu öğrencilerine ve Özürlülere bir sefere mahsus olmak üzere sınavsız hepsine kadro tahsis ederek atamalarının sağlanmasını diliyorum.
    Cevapla
  • Fehmi DOĞAN 12 yıl önce Şikayet Et
    2 Eski CİZRE Kaymakamlarıa tebrikler.. Sayın Oman GÜNEŞ ve Sayın İdris Naim ŞAHİN ikiside Eski CİZRE kaymakamlarıdır. Her ikisi ile görev yapmışım. Takdire şayan insanlardır. Her ikisini İç İşleri bakanlığında görmek beni son derece memnun etmiştir. Kendilerini başarılar diliyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!