SP ve BBP'nin iki endişesi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Mustafa Destici'yi ziyaret etti. Kamalak, MİT konununda değişikliğe soğuk bakarken, Destici KCK operasyonunun provoke edilmesinden endişeliydi.

SP ve BBP'nin iki endişesi
SP ve BBP'nin iki endişesi
GİRİŞ 15.02.2012 16:33 GÜNCELLEME 15.02.2012 16:33

Kamalak, MİT Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin olarak, kanun değişikliğini hukuk devleti bakımından yanlış bulduğunu belirtti.

Kamalak, yeniden BBP genel başkanlığına seçilmesi dolayısıyla Mustafa Destici'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette, gazetecilerin, MİT Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi konusundaki sorusunu yanıtlayan Kamalak, 28 Şubat sürecinde, başörtülü öğrencilerin eğitim almalarının yasaklanamayacağı yönünde kararlar veren hakimlerin başka yerlere tayin edildiğini, bugün de benzer tabloyu gördüğünü söyledi.

Hukuk devletinin, önceden belirlenen kanunlara bağlı olan devlet anlamı taşıdığını ifade eden Kamalak, ''Kanun değişikliğini (MİT Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi) hukuk devleti bakımından yanlış buluyorum'' dedi.

Kamalak, ayrıca verilen emirlerin hukuka uygun olması gerektiğini vurguladı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de hukukun bir iç çekişme aracı olarak kullanılmaması gerektiğini, aksi durumun ülkeye zarar vereceğini belirtti. Son dönemde, KCK'ya büyük darbe vurulduğuna işaret eden Destici, ''Böyle bir dönemde bu iç çekişmelerin (MİT konusunda) yaşanmasının KCK operasyonlarına zarar vermesinden endişe ediyorum'' diye konuştu.

Destici, MİT'in, hukukun dışına çıkan mensupları varsa, bunların kontrol mekanizmaları tarafından denetlenmesi gerektiğini kaydetti. Bu konuda, hukukun önünün açılması gerektiğini ifade eden Destici, ''Terörle mücadeleye zarar verilmeden bu iş çözülmeli'' değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin