Başbakan, önce kendi sofrasından kaldırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Artık beyaz ekmeği sofralardan kaldıralım" açıklamasından sonra ilk uygulama Başbakanlık'ta başladı.

Başbakan, önce kendi sofrasından kaldırdı
Başbakan, önce kendi sofrasından kaldırdı
GİRİŞ 29.01.2013 08:18 GÜNCELLEME 29.01.2013 15:19
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Başbakanlık ve Başbakanlığa bağlı kurumların yemekhanelerinin sofralarından beyaz ekmek kaldırıldı. Başbakan Erdoğan geçen hafta ekmek israfı için başlatılan kampanyada konuyu gündeme getirdikten sonra, beyaz ekmekte kullanılan una daha fazla kepek katılması için harekete geçildi. Ama Başbakanlık yeni beyaz ekmeği beklemedi.

Başbakanlık ve Başbakanlığa bağlı kurumların lokantalarında beyaz ekmek kaldırıldı. Sofralara, halk ekmeğin buğday ve köy ekmekleri koyuldu.

YORUMLAR 17
  • Enes YGT 11 yıl önce Şikayet Et
    hakkında hadis var. ümmi eymen r.a.'nın anlattığına göre: "kendisi bir unu eleyip ondan peygamber s.a.v. için ekmek yapmıştır. resülullah: "bu nedir?" diye sormuş, o da: "bu bizim diyarda yaptığımız bir yiyecektir. ben ondan sizin için bir ekmek yapmak arzu ettim" demiştir. efendimiz de: "şu eleyip ayırdığın kepeği, öbürüne un kısmına geri kat, sonra yoğur ve ekmek yap" buyurmuştur.” kütübi sitte 6946
    Cevapla
  • ibrahim tütüncüoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    beyaz unun farkı. beyaz unun farkı içinde besleyici maddeler olmadığı için depolanmasınınuzun dayanmasıdır. günümüz imkanlarıyla tam buğday da artık uzun süreli olarak saklanabildiği için besin değeri 0 olan beyaz un bırakılmalıdır
    Cevapla
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    beslenme. uzmanlar kepek beyaz ekmek yerine,kepek ekmeği ile beslenmenin kansızlık gibi ciddi hastalıkları tetikleyebileceğini söylüyor.ben bu konuda bir imam yerine,bir doktora inanmayı tercih ederim. çünkü bunun canlı örneğine şahit oldum,bazılarına uyup tuz kullanmayı bırakan ağabeyim,bu yüzden iyot eksikliğinden kaynaklanan bir beyin hastalığına yakalanıp,ömrünün son yıllarını akıl hastanelerinde geçirdi.
    Cevapla
  • Şinasi ÖZTÜRK 11 yıl önce Şikayet Et
    başbakan çok iyi yapmış amaaaaaa ???. ekmek üreticileri aksi için uğraşıyor. tam buğday ekmeğin fiyatı aynı gramajdaki beyaz ekmeğin iki katı fiyata satılıyor. tabii vatandaş mecburen ucuzu alacak. sanki tam buğday ununa altın-elmas katıyorlar da fiyat artırıyorlar. bence bu haksızlık çözülüp fiyat eşitlenmeli... o zaman yasağa falan gerek kalmaz
    Cevapla
  • milletin ferdi 11 yıl önce Şikayet Et
    insan sadece ekmek yiyerek yaşayabilir. buğday da bu nimetin yapıldığı mübarek bir bitkidir.. ALLAH (cc) her şeyde olduğu gibi buğdayda da ölçüyü nizamı güzelce koymuştur. lüzumsuz hiçbir şey yoktur. kimsenin ekmekteki kepeği, buğday özünü alarak milletin ekmeğiyle ticari kaygılarla oynamaması gerekir. başbakana burada da konuya verdiği önem nedeniyle teşekkür etmeliyiz. burada bazı yorumcular yine ülkenin başka derdi yok mu gibi lüzumsuz laflar etmişler. milletin ekmekten önemli derdi mi var:). şaka bir yana bol b vitamini barındıran ekmeğin kim bilir başka ne faydaları var da, haydi biz sadece lifli yapısı nedeniyle kepekli ekmeğin bağırsaklara faydasını biliyoruz diyelim. sadece bağırsaklara faydası varsa bile bu durum konuya verilmesi gereken önemi göstermiyor mu? bağırsağa verilen önemi kavrayamayanın, beyninin hakkını verebildiğine inanmıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'