En çok hangi ikinci el araba satıldı?

2015 yılında en çok satılan ikinci el otomobilleri de Türkiye ve Avrupa’nın en büyük 2. el açık oto pazarı İstanbul Park Oto Pazarı açıkladı

En çok hangi ikinci el araba satıldı?
En çok hangi ikinci el araba satıldı?
GİRİŞ 03.02.2016 13:56 GÜNCELLEME 03.02.2016 14:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde 2015 yılında en çok satılan sıfır modeller açıklandı. İkinci el otomotiv piyasasının %25 büyüme ile kapattığı 2015 yılında ikinci el piyasasında en çok el değiştiren araçlar açıklandı. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük 2. el açık oto pazarı unvanını elinde bulunduran İPOP İstanbul Park Oto Pazarı’nın açıkladığı istatistiklerde en çok dikkat çeken unsur ikinci elde aslan payının yerli otomobillerde olmasıdır. 

ASLAN PAYI YERLİ OTOMOBİLDE

2015 yılının 2. el piyasası açısından hareketli geçtiğinin altını çizen İPOP Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş, “2. el satışları 2015 yılında ortalama %25 büyümüştür, 2016 yılında daha yüksek oranlı bir büyüme bekliyoruz. Geride bıraktığımız yıl elde ettiğimiz satış rakamlarına göre, en çok satan ilk 3 markanın orta segment  yerli üretim araçlarla toplamda %61 aslan payını kaptığını görüyoruz. İlk üç sıranın hemen ardında lüks segmentin yer alması dikkat çekiyor. Elde ettiğimiz veriler içinde diğer yıllara oranlara dizel araç satışların hızla artması göze çarpıyor. Bunun yanında otomatik vites tercih edenlerin sayısı da geçen yıla oranla yüzde 40 artış göstermiş” dedi.  

EN ÇOK  SATAN ARAÇLAR

2015 yılının ekonomik araçlar yılı olduğuna değinen Kabataş, “2015 yılında ikinci elde aslan payını %36 ile yerli üreticilerden Renault aldı. Markanın Fluence ve Clio modelleri bu pastanın içinde %90 pay alarak tüketicinin tercihinde önemli bir yer edindi.  
İkinci elde en çok satış yapan ikinci marka ise %16 satış payı ile, yine yerli üreticilerden Fiat oldu. Fiat’ın tüketici tarafından tercih edilmesinde ekonomik olması ile dikkat çeken Linea sedan modeli etkili oldu. Egea lansmanıyla birlikte 2016 yılında Linea’nın payının düşmesini bekliyoruz. Üçüncülüğü %9 pay ile Ford almıştır, Focus modeli tüketicilerin bu marka içinde en çok tercih ettiği model olmuştur” dedi.

LÜKS SEGMENTTE HAREKETLİLİK

İlk üç sıradan farklı olarak dördüncü ve beşinci sırada lüks segment araçların olduğuna vurgu yapan Kabataş, “Tüketicinin ekonomik araçları tercih etmesi ikinci el piyasasında normal karşılanan bir durumdur. Ancak 2015 yılında dördüncü sırada Audi dikkat çekiyor. Audi %8,6 payla dördüncü en çok satan marka, A4 ve A3 sedan da en fazla tercih edilen modelleri oldu. Beşinci en çok satan marka yine lüks segmentte %7 payla Mercedes oldu; özellikle CLA, C ve E serisi modelleri. Mercedes’ten sonra, Passat ve Jetta modellerinin toplam %6,4 satışı ile Volkswagen yerini aldı. Sonrasında BMW, Volvo, Citroen ve Hyundai markalarının en yüksek payları aldığı görülüyor” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • halaskar zabitan 7 yıl önce Şikayet Et
    japon japon japon sıfır sorun sanayiyi unut
    Cevapla