Araç satışında renge dikkat!

Otomobil alım satımlarında bazı renkler aracı öne çıkarabilirken, bazıları da dezavantaj oluşturabiliyor.

Araç satışında renge dikkat!
Araç satışında renge dikkat!
GİRİŞ 12.02.2016 16:19 GÜNCELLEME 12.02.2016 17:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İkinci el otomobil alım satımlarında tüketicilerin karşısına birçok kriter çıkıyor. Aracın temizliği, kilometresi, kaza geçmişi gibi... Bu kriterler kadar önde tutulmasa da, aracı satışta öne geçiren bir etken daha var: Renk

Fiyat kırma teklifi

Türkiye'de en çok beyaz, gri ve siyah renkleri tercih ediliyor. Özellikle galerici diye tabir edilen 2.el otomobil tüccarları, bir aracı alırken, bunlardan farklı bir renk için fiyat kırmayı dahi teklif edebiliyor. Bu üç renkten ise açık ara beyaz öne çıkıyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı veriler de bunu kanıtlar nitelikte. Kurum, geçtiğimiz yıl trafiğe kaydı yapılan araçlara dair verileri açıkladı. Buna göre Ocak-Aralık döneminde 746 bin 395 adet otomobilin trafiğe kaydı yapıldı. Bunların yüzde 63,2’sini beyaz renkli araçlar oluşturdu. 

Diğer renklerin tercih oranı

Otomobillerde ikinci renk tercihi ise yüzde 14,9’luk oranla gri, üçüncü de yüzde 9,1'le siyah oldu. Bu üç gözde rengi yüzde 5,8'le kırmızı takip etti. Diğer renkler ise toplam yüzde 7'lik paya sahip.

Neden beyaz?

Beyaz rengin bu kadar çok tercih edilmesinde temizliğin de payı büyük. Beyaz renkli araçlar, diğer renklere oranla tozu daha az belli ediyor. İnce çizikler de beyaz boya üzerinde çok zor fark ediliyor.

Tüm bu etmenler göz önünde bulundurulduğunda, beyaz renkli otomobiller, satışta diğerlerinden bir adım öne çıkıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • Seyirci 6 yıl önce Şikayet Et
    Beyaz ve kırmızı renkler, doğada en kolay farkedilebilen renklerdir. Bu yüzden önemli işaretler bu renkte yapılır. Özellikle güneşli havalarda sollama yaparken karşıdan gelen ve asfalt rengine yakın renkteki araçların farkedilebilirliği düşük olup, kaza yapma oranı yüksektir.
    Cevapla
  • İLMİ LEDUN 8 yıl önce Şikayet Et
    Siyah Rengi yasaklayacaksın, Su, Enerji ve Kaynak israfından başka bir şey değil, Lacivert ve Beyaz Siyahtan daha asil bir renktir. Başta Kamuda olmak üzere Siyah rengi ülkeye sokma, hatta Batılı PKK destekçisi Emperyalist Ülkelerin Araba Cep Telefonu vs Yüksek Vergi yasaklama kısıtlama getireceksin. Hani Senin Müslümanlığın Türklüğün nerde kaldı, Altında Opel Pejovenk, Elinde Ayfon, Cebinde Malllbora vs vs.
    Cevapla
  • fsedat 8 yıl önce Şikayet Et
    Beyaz rengin tercih edilmesinin nedeni bence tamamen insanlarımızın kendi zevk sahibi olamayışındandır. Herkes beyaz otomobil alıyor diye kendini beyaz almaya şartlıyor bunu ''iphone etkisi'' ne de benzetebiliriz. Herkes de Iphone var ama her ıphone sahibi kendini özel hissediyor. Maleseef...
    Cevapla
  • Pala 8 yıl önce Şikayet Et
    Toyota, Volvo, Fiat ve Peugeot sahibi oldum ve hepside bordo renkliydi. Temiz tutması zor ama bordo çok asil bir renk tavsiye ederim.
    Cevapla
  • yunus 8 yıl önce Şikayet Et
    0 kilometre araç alırken beyaz renklere renk farkı ödenmiyor daha ucuz oluyor. metalik renk farkı olmuyor yani. opak renk
    Cevapla
  • mustafa bey 8 yıl önce Şikayet Et
    yok yaw inanasım gelmiyoo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle