İkinci elde en çok hangi markalar tutuluyor?

İkinci el otomobil satışlarında en çok 15 - 25 bin lira arasındaki otomobiller tercih ediliyor.

İkinci elde en çok hangi markalar tutuluyor?
İkinci elde en çok hangi markalar tutuluyor?
GİRİŞ 20.03.2016 11:28 GÜNCELLEME 20.03.2016 11:37
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Döviz kurlarındaki yükselme ve yılbaşından itibaren vergilerin artmasına bağlı olarak sıfır otomobillere ilginin azalması nedeniyle ikinci el piyasasında özellikle 15-25 bin lira değerindeki araçlarda adeta talep patlaması yaşanıyor.

'Cevap vermekte zorlanıyoruz'

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, yılbaşında vergilerin artmasıyla sıfır otomobillerin fiyatlarının yükseldiğini, vatandaşların ikinci el araçlara talebinin arttığını söyledi.

Yanık, ocak-şubat aylarında geçen yılın aynı dönemine göre ikinci elde satışlarının daha yüksek olduğunu belirterek, "İkinci el piyasası yılbaşından bu yana ciddi anlamda rağbet görüyor. Piyasada 15 bin ila 25 bin liralık ikinci el araçlara çok aşırı talep var. Bu taleplere cevap vermekte zorlanıyoruz." dedi.

En çok talep gören markalar

Renault, Ford ve Fiat grubunun bazı modellerinin 15-25 bin liralık fiyat aralığında bulunduğunu aktaran Yanık, bu segmentte en çok Renault Clio Symbol, Ford Fiesta, Fiat Palio'ya talep olduğunu dile getirdi.

Yanık, 25-50 bin liralık araçlara da talebin fazla olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Üst segmentlere talep, kendi seviyesinde seyrediyor. Benzin ve motorin fiyatları sürekli değiştiği için ikinci el araç alacaklar için yakıt tüketimi de önemli. Vatandaşlar, şu anda dizel otomobillere ciddi anlamda yönelmiş vaziyette. İkinci el araç alanlar motor hacimlerine de dikkat ediyor. İkinci el araç alanlar en fazla 1600 cc'ye kadar motorları tercih ediyorlar. Vergiden ve yakıttan dolayı 1600 cc'nin üzerindeki araçları çok tercih etmiyorlar."

'İnternet fiyatları piyasayı bunaltıyor'

Hakan Yanık, tüketicilerin sanal ortamdaki artışları dikkate almaması gerektiğini vurguladı.

İnternetteki fiyatlara aldanılmamasını isteyen Yanık, "İnternette olması gerekenin üstünde fiyatlar var. İkinci el otomobil fiyatlarında da sıfırlara orantılı şekilde en fazla yüzde 5 oranında artış var. Bunun dışında bir artış yok ancak sanal ortamdaki fiyat artışları piyasayı bunaltıyor." diye konuştu.

YORUMLAR 12
  • kara 8 yıl önce Şikayet Et
    internette sahibinden ilanlarını takip edenler akıllık yapıyor bir süre önce arabamı sattım herşeyi açık net yazdığım halde (1 arka kapı değişti)millet güvenemedi bir galerici aldı değişeni yok deyip 4000 tl üzerine sattı.
    Cevapla
  • Doğrucu 8 yıl önce Şikayet Et
    3 aydır araba bakan biri olarak söylüyorum ki Bıktım hem carik çürük hemde uçuk temizse hepten uçuk bu ne ya Sanal ortam diyorsun sanal olmayan ortam 'daki ucuza mı veriyor Vergiler faizler almis başını Dolardan euro dsn haberiniz var mı Tl yerlerde sürünüyor
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    tamam abi çok
    Cevapla
  • İLMİ LEDUN 8 yıl önce Şikayet Et
    PKK destekçisi Batılı Opel Pejovenk ülkelerin arabasına binme de neye binersen bin.
    Cevapla
  • özgür 8 yıl önce Şikayet Et
    internetteki fiyatlar yuksekmiş miş...galeriler düşük fiyatlari yazsinlarda gorelim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle