'Şu anda 2. elde en hareketli dönemi yaşıyoruz'

Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, 'Şu anda ikinci el piyasada en hareketli dönemi yaşıyoruz.' ifadesini kullandı.

'Şu anda 2. elde en hareketli dönemi yaşıyoruz'
'Şu anda 2. elde en hareketli dönemi yaşıyoruz'
GİRİŞ 21.06.2017 10:54 GÜNCELLEME 21.06.2017 11:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Motorlu taşıtlarda ÖTV oranlarının yılbaşında artırılması ve dövizdeki kur farkı nedeniyle sıfır araç pazarında daralma devam ederken, ikinci el piyasada hareketlilik yaşanıyor.

Otonomi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, yaptığı açıklamada, sıfır otomobil satışlarının yılın ilk 5 ayında yüzde 15, toplam sıfır araç pazarının yüzde 13 daraldığına işaret etti. Erkoç, ikinci el piyasada ise ilk dört aylık verilere göre toplam satışların yüzde 6,2, otomobil satışlarının yüzde 5,3 arttığını dile getirdi.

'BAYRAMDA HAREKETLENDİ'

Dövizde 2016'nın son çeyreği ve 2017 başlarında yaşanan hızlı artışla ortaya çıkan kur farkı ve yılbaşından itibaren yapılan ÖTV artırımlarının sıfır araçların fiyatını yükselttiğine dikkati çeken Erkoç, "Sıfır araçlara ilişkin kur farkı ve vergi artışı, ikinci ele olumlu yansıdı. Şu anda ikinci el piyasada en hareketli dönemi yaşıyoruz. Yaklaşan bayram da hareketlilikte etkili oldu. Bayramda insanlar memleketine, tatiline, yazlığına gider, araba alan çok olur. Bundan dolayı otomobil fiyatlarında da bir yükselme meydana gelir. Bayram öncesi hareketlilik daha da arttı." değerlendirmesinde bulundu.

'HACİM 7 MİLYONU AŞAR'

Erkoç, yılın ilk dört ayında ikinci el araç piyasasında toplam satışların 2 milyon 340 bin 877'ye ulaştığına işaret ederek, sektörde hareketliliğin yıl boyu sürmesini ve pazarın yıl sonunda 7-7,5 milyonluk satış hacmine ulaşmasını belediklerini bildirdi.

Erkoç, "Otonomi ailesi olarak 2017'nin izleyen döneminde siyasi, sosyal hayat ve genel ekonomide belirsizliklerin ortadan kalkması, istikrar ve güvenin daha da güçlenmesiyle ikinci el araçta çok daha fazla hareketlilik bekliyoruz. Bu yılın tümünde ikinci el pazar 7 milyon adedi aşacak, 7-7,5 milyon aralığında gerçekleşecektir. Bu kapsamda otomobil satışlarının yılın tümüne 5 milyonu aşmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    20 yasindaki arabaya 30 bin tl ceken bir sisteme lanet olsun.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Millet yoklukdan ikinci el pesinde vergi ve sigorta cok acimasiz...
    Cevapla
  • Sallamayın 6 yıl önce Şikayet Et
    ikinci elde tık yok hala bekliyoruz..
    Cevapla