Facebook'a 110 milyon euro ceza

Avrupa Birliği (AB), WhatsApp uygulamasının satın alınması sürecinde yanlış ve yanıltıcı bilgiler verdiği için Facebook’a 110 milyon avro para cezası verdi.

Facebook'a 110 milyon euro ceza
Facebook'a 110 milyon euro ceza
GİRİŞ 18.05.2017 10:53 GÜNCELLEME 18.05.2017 12:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu, Facebook şirketine WhatsApp'ın satın alınması sürecinde sağladığı bilgilerin yanlış, hatalı ve yanıltıcı olduğu gerekçesiyle para cezası verildiğini açıkladı.

Facebook, WhatsApp uygulamasını 2014 yılında yaklaşık 22 milyar dolara satın almıştı. Şirket, WhatsApp’ı satın aldığında AB düzenleyici kurumuna kişisel verileri toplamayacağı, iki şirket arasında paylaşmayacağı ve kullanıcı hesaplarını birleştirmeyeceği yönünde taahhütlerde bulunmuştu. Ancak, WhatsApp ağustos ayında gerçekleştirdiği politika değişikliğiyle telefon numaraları, profil isimleri gibi çeşitli kullanıcı verilerini ana firma Facebook'la paylaşmaya başlamıştı.

AB Komisyonu, geçen aylarda Facebook'a 2014 yılındaki birleşme değerlendirmesi sürecindeki ilk açıklamalarının tersi yönde hareket ettiği ve AB düzenlemelerine aykırı davrandığı gerekçesiyle resmi suçlama yöneltmişti.

Facebook'un AB Komisyonu'na verdiği yanıtların ve yaptığı açıklamaların yeterli görülmemesiyle şirkete 110 milyon euro para cezası uygulanması kararlaştırılmış oldu.

Avrupa'da faaliyet gösteren büyük ölçekli şirket birleşmeleri veya satın almalarını denetlemek AB Komisyonu yetkileri arasında yer alıyor. AB Komisyonu, bu incelemelerde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını değerlendiriyor.

YORUMLAR 8
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Aaa bu nasıl demokrasi nasıl olur da medyaya baskı yapılır? Özgürlük elden gidiyor ne yapacak şimdi batılı dostlar. En iyisi bir gezivari eylem yapıp her yeri yakıp yıkmalılar. Tabii orada gezi zekalılar varsa.
    Cevapla
  • sildarine 6 yıl önce Şikayet Et
    22 milyar dolar veren 110 milyon doları da rahat rahat verir. Çekirdek parası.
    Cevapla
  • Facebooka ceza verin 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede ceza vermeli. Eğlence,bilgi vs gibi ücretli servisleri ile anlaşmalı olarak dolandırıcılık yapıyorlar. Geçenlerde facebook üzerinden anket tarzı bir uygulamaya tıkladım uygulamaya katılamak için 20 tl ücret istendiğini gördüm. Ücretin nasıl alınacağı ile ilgili bir bilgi olmadığı için uygulmaya tıkladım. ve telefonumdan mobil ödeme yapıldığına dair bir bilgi geldi. Oysa ben öyle bir talimat vermedim. buda facebookun benim iletişim bilgilerimi üçüncü şahıslara benim rızam olmadan temin ettiğini bununlada yetinmeyerek direk iş birliği içinde olduğunu ispatlar.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    niye şaşırıyorsunuz ki? Hepinizin 1. huyu yalancılık!
    Cevapla
  • VÉNUS HOTTENTOTE 6 yıl önce Şikayet Et
    nirde kaldi => düsünce ve fikir hürriyetiniz nirde kaldi ey Avrupa ? =:))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi