1,6 milyon kişinin bilgileri hack'lendi!

PayPal, satın aldığı şirketin uğradığı siber saldırı sonucunda 1,6 milyon kullanıcının kişisel bilgilerinin siber korsanların eline geçmiş olabileceğini açıkladı.

1,6 milyon kişinin bilgileri hack'lendi!
1,6 milyon kişinin bilgileri hack'lendi!
GİRİŞ 05.12.2017 17:11 GÜNCELLEME 05.12.2017 17:11

Dijital ödeme şirketi, veri ihlali delillerine rastladığı TIO Networks’ün operasyonlarını durdurduğunu duyurdu.

Şubat ayında 238 milyon dolar karşılığında PayPal tarafından satın alınan TIO Networks, kullanıcıların faturalarını dijital olarak ödemelerini sağlıyordu.

TIO’nun ağını inceleyen PayPal uzmanları, veri ihlallerine dair kanıtlar bulduklarını ve kullanıcıların isimlerinin, adreslerinin, sosyal güvenlik numaralarının ve kullanıcı giriş bilgilerinin siber korsanların eline geçmiş olabileceğini belirtti.

PayPal, TIO’nun sistemlerinin PayPal ağından ayrı olduğunu ve PayPal kullanıcılarının bu açıktan etkilenmediklerinin altını çizdi.

14 milyon civarında kullanıcıya sahip olan TIO, kullanıcılarının elektrik, su, gaz, telefon ve internet faturalarını nakit karşılığında ödemelerini sağlıyordu. PayPal şirketi satın alarak, bu kullanıcıların PayPal üzerinden ödeme yapmalarını sağlamayı amaçlıyordu. Kanada merkezli TIO, geçtiğimiz yıl 7 milyar dolar değerinde fatura ödemesine aracılık etmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!