Serdar Bilgili'nin lüks yurtları Abraaj'a satıldı

Serdar Bilgili'nin şirketinin geçen yıl yaptığı iki özel öğrenci yurdu Republika Academic Apartments'ın çoğunluk hissesi Dubai merkezli yatırım fonu Abraaj Group'a satıldı. Yurtlar Ortaköy ve Büyükçekmece'de yer alıyor.

Serdar Bilgili'nin lüks yurtları Abraaj'a satıldı
Serdar Bilgili'nin lüks yurtları Abraaj'a satıldı
GİRİŞ 16.08.2013 09:30 GÜNCELLEME 16.08.2013 09:30

Türkiye'deki öğrenci yurtları da yabancı yatırımcısının göz hapsinde... Dubai merkezli özel yatırım fonu Abraaj Group, İstanbul'da iki öğrenci yurduna sahip olan Republika Academic Apartments'ın çoğunluk hissesini satın aldığını açıkladı. Bu yurtlar, Serdar Bilgili'ye bağlı Bilgili Holding tarafından geçen yıl 65 milyon euro yatırımla yaptırılmıştı.

ORTAKÖY VE BÜYÜKÇEKMECE'DE

Abraaj Group'tan yapılan açıklamaya göre, 1.274 yatak kapasitesine sahip gayrimenkuller Ortaköy ve Büyükçekmece'de yer alıyor. Açıklamada yatırım tutarı yer almazken, yatırımın Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye'ye yatırım yapan gayrimenkul fonu üzerinden gerçekleştirileceği belirtildi.

Republika'nın Ortaköy'de bulunan lüks yurt yerleşkesi.

'GÜÇLÜ YERLİ BAĞLANTILARI VAR'

Açıklamada, Türkiye merkezli kurumsal yatırımcı BLG Capital'ın da Abraaj ile birlikte yatırım yaptığı belirtildi. Abraaj Grubu'nun ortağı ve Orta Asya ve Türkiye bölgelerinin Bölge Başkanı olan Selçuk Yorgancıoğlu, yatırımla ilgili şunları söyledi: "Abraaj Grubu'nun Türkiye'deki yere sağlam basan varlığından ve güçlü yerli bağlantılarının olmasından dolayı çok memnunum. Bu bağlantılarımız sayesinde Republika'da çok önemli bir hisseyi tespit etme ve sahip olma olanağımız oldu."

'ÖĞRENCİ YURTLARI HIZLA BÜYÜYOR'

BLG Capital Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su olan Serdar Bilgili ise, şöyle konuştu: "Küresel çapta çok iyi tanınan ve bilinen özel sermayeli yatırımcılardan biri olan Abraaj ile olan ortaklığımızdan dolayı çok heyecanlıyız. Öğrenci barındırma sektöründe yapacağımız ilave yatırımlarla portföyümüzü daha da geliştirmek için sabırsızlık duyuyoruz. Bu satın alma işlemi, Türkiye'nin hızla büyümekte olan öğrenci yurtları alanında Republika markasını daha da büyütmek için çok önemli ve stratejik bir ortaklığa işaret ediyor."