Domatesleri suyun içine koyarsanız...

Hayatınız boyunca sebze meyveleri yanlış soyduğunuzu biliyor muydunuz?pişirilmesine neden olabilirsiniz

Domatesleri suyun içine koyarsanız...
Domatesleri suyun içine koyarsanız...
GİRİŞ 21.04.2017 09:57 GÜNCELLEME 21.04.2017 09:57

Sebze ve meyveleri soyarken bir takım kurallara dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde soymuş olduğunuz besinlerin ziyan olmasına, besin değerlerini kaybetmesine aynı zamanda da lezzetsiz bir şekilde pişmesine neden olabilirsiniz.

Bu durumun önüne geçmek için sizler için hazırlamış olduğumuz sebze ve meyveleri doğru soyma yöntemlerine göz atabilirsiniz.

İşte sebze ve meyveleri doğru soyma yöntemleri…

Sarımsağa bıçak değdirmeyin

Sarımsağı soyarken değdirdiğiniz bıçak besin değerlerinin azalmasına aynı zamanda elinize kuvvetli bir şekilde sarımsak kokusunun bulaşmasına neden olabilir.

Bu durumu engellemek için cam bir kavanozun içerisine bir ya da iki diş sarımsağı atın ve kapağını sıkıca kapatın.  Sarımsakları kavanozun içerisinde sallayın.  Kavanozda oluşan basınç ve nem sarımsakların soyulmasını sağlayacaktır.

Domatesleri kabuğundan ayırmak artık çok kolay 

Domatesleri kolayca soymak için ilk olarak sıcak suya daha sonra soğuk su dolu bir kaba atın. Kolayca ve ziyan olmadan soyulduğunu fark edeceksiniz.

Muzu cips paketi açar gibi soyun

Muzu soyarken kabuğun iç kısımlarındaki maddelerde muza yapışıyorsa yanlış teknikte soyuyorsunuz demektir. Muzu düzgün bir şekilde soymak için alt kısmını çevirin ve bu kısmı adeta cips paketi açar gibi açın. Tek hamleyle muzu soyduğunuzu göreceksiniz.

Patatesleri sıcak suya atın

Patateslerin kabukları soymaya çalışırken neredeyse patatesin yarısını heba ederiz. Artık size vereceğimiz yöntemle bu sorunu ortadan kaldıracaksınız.  Patatesleri soymadan önce bir tencerenin içerisine su koyun ve kaynamaya bırakın. 

Kaynamakta olan suyun içerisine patatesleri atın ve ocağın altını kapatın. Patatesleri 5 dk suyun içerisinde beklettikten sonra patatesleri ziyan etmeden rahatça soyabileceksiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz