Kupta muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Tarif ve püf noktası

Çıtır çıtır kadayıf muhafazası içinde pürüzsüz muhallebisiyle enfes bir tatlı olan Kadayıflı Muhallebiyi bir de kupta deneyin. İşte, hem gözleri hem damakları mutlu eden Kadayıflı Muhallebi tarifini sizlerle…

Kupta muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Tarif ve püf noktası
Kupta muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Tarif ve püf noktası
GİRİŞ 31.07.2017 17:03 GÜNCELLEME 31.07.2017 17:03

Hem davetlerin hem de akşam oturmalarınızın küçük misafirleri olacak kup tariflerine bir yenisi daha eklendi. Geniş bir tepsiye yayılarak hazırlanan Kadayıflı Muhallebi, kuptaki haliyle çok daha şık. İşte, kısa sürede hazırlanan oldukça pratik Kupta Kadayıflı Muhallebi tarifi…

Kupta Kadayıflı Muhallebi için Malzemeler;

Kadayıf için;

300 gr. (3-4 avuç kadar) kadayıf

4 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için;

1 litre süt

4 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

1 paket sıvı krema (200 ml.)

Yapılışı:

Krema hariç diğer malzemeler tencereye alınır ve ocağa konur. Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Sıcaklığı geçince içerisine bir paket süt kremasının tamamı boşaltılır ve çırpılır. Pürüzsüz bir kıvam için bir çırpıcıdan yardım almak iyi olacaktır.

Muhallebi soğumaya bırakılır. Bir diğer taraftan kadayıflar tahta üzerine alınır ve incecik kıyılır. (Kadayıfı bir süre buzdolabında bırakmak doğramayı kolaylaştıracaktır.) Yapışmayacak bir tavaya kıyılan kadayıflar alınır ve bir iki dakika çevrilir. Sonra üzerine tereyağı, ceviz ilave edilir ve karıştırılır. En son ocaktan alınır ve üzerine toz şeker ilave edilir.

Kadayıf ve muhallebi iyice soğuduktan sonra kupta buluşturulur. Herhangi bir kup ya da geniş bir bardak alınır altına kadayıf üzerine biraz muhallebi tekrar kadayıf ve üzerine tekrar muhallebi, en üstüne de bir miktar kadayıf serpilir. Muhallebinin etrafa bulaşmaması için bir sıkma torbasına doldurulup kuplara ilave edilmesi daha pratik olacaktır.

NOT: Kadayıftaki tereyağı kokusunu sevmeyenler tereyağı koymak yerine kadayıftan evvel cevizi bir miktar kavurup kadayıfı üzerine koyarak kavurabilirler. Bu şekilde cevizin yağı iyice dışarı çıkacak ve kadayıfların yağlanması için yeterli olacaktır.

NOT: Kadayıf ve muhallebiyi bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün buluşturmak çok daha iyi bir sonuç verecektir. Bir gün önceden yapılan muhallebi üzerine streç örtülerek ertesi gün için buzdolabında saklanabilir. Böylece kadayıflar çıtır çıtırken muhallebi de tok dokusunu muhafaza edecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular