Kolay ve sağlıklı: Diyet tatlı tarifleri

Kilo verme sürecinde en çok özlenen ve vazgeçilmesi zor olan şey tatlıdır. Ancak şeker deposu tatlılardansa hafif geçişlerle bu ihtiyaç giderilebilir. İşte, hazırlaması oldukça pratik; hem sağlıklı hem de hafif 5 diyet tatlı tarifi sizlerle...

Kolay ve sağlıklı: Diyet tatlı tarifleri
Kolay ve sağlıklı: Diyet tatlı tarifleri
GİRİŞ 07.09.2017 11:44 GÜNCELLEME 07.09.2017 11:49

Bu tatlı tariflerinin beşinde de az şeker az yağ az un ve dolayısıyla az kalori var. Hem yapım aşamasında çok kolay hem de yerken hafif, doymuş yağların çok uzağında sağlıklı tatlı tarifleri sizlerle…

Bol Yulaflı Kurabiye:

Fıstık, tahıl ve kurutulmuş meyve dolu olan kurabiyede o kadar az şeker var ki yalnızca meyvelerin ve balın şekeri tatlandırmaya yetiyor. Bünyesine doymuş yağ kabul etmeyen bu kurabiye kalp ve damar dostu…

kolay-tatlı-tarifi-1

Malzemeler:

½ su bardağı kepekli un

¼ su bardağı un

½ su bardağı toz şeker

½ çay kaşığı Tarçın tarifi

1 tutam tuz

1 su bardağı yulaf

1 su bardağı hindistancevizi

½ su bardağı ceviz

¼ su bardağı c. altın kuru üzüm

¼ su bardağı kurutulmuş kızılcık

¼ su bardağı kabak çekirdeği

½ su bardağı tuzsuz tereyağı

3 çorba kaşığı bal

½ çay kaşığı karbonat

3 çorba kaşığı kaynayan su

Yapılışı:

Fırını 180 dereceye ısıtın ve yağlı kağıt serili tepsinizi hazırlayın.

Büyük bir kapta unları, şekeri, tarçını ve tuzu birlikte çırpın. Yulafları ve hindistancevizi ekleyin ve birleştirmek için ilave edin. Ceviz, kuru üzüm, kızılcık ve kabak çekirdeğini de katın.

Küçük bir tencerede tereyağını ve balı eritin. Küçük bir kabın içinde, karbonat ve kaynar suyunu birleştirin, sonra tereyağlı karışımına ekleyin.

Yulaf karışımının ortasında bir kuyu yapın, tereyağı karışımını döktürün ve yavaş yavaş karıştırın.

Islak elleri kullanarak, karışımı 15 topa bölün ve hazırlanan yağlı kâğıtlara yerleştirin, bunları 2şer santim aralıklarla yerleştirin. Her topun üzerine yavaşça bastırın ve 1 ila iki santim olacak şekilde yayın. Üzeri kahverengiye dönene kadar pişirin. Kurabiyeler servise hazır.

Düşük Kalorili Çilekli Dondurma:

Kendi dondurmanızı kendiniz yapmanız artık çok kolay. Tamamen doğal ve hafif olan bu dondurmanın bir porsiyonu sadece 70 kalori. Gerçek çilekli dondurma ise 282 kaloriyle, bu tarifin neredeyse dört katı kaloriye sahip.

tatlı-tarifi

Malzemeler:                                               

Yarım kilo dondurulmuş çilek

1 su bardağı süzme yoğurt

½  su bardağı pudra şekeri

½ çay kaşığı Vanilya özü

Üzeri için çilek

Yapılışı:

Donmuş çilekleri minik parçalar olacak şekilde doğrayın ya da iyice ezin. Derin bir çırpma kabına çilek, yoğurt, vanilya ve şekeri alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Buzluğa koyabileceğiniz bir kaba karışımı aktarın. En az bir gece buzdolabında bekleyen dondurmanız ertesi güne hazır. İster kupta ister kâsede üzerini çilekler ve nane yapraklarıyla süsleyin.

Tahıllı Elma Dolmaları:

İçi tahıl dolu bu elma dolmaları tamamen şekersiz ve kendi suyunda pişiyor. İçindeki; fındık, ceviz, yulaf, kızılcık ve kuru üzüm ile beraber hep besleyici hem de tatlı noktasında tatmin edici.

pratik-elma-tatlısı-tarifi

Malzemeler:

6 adet elma

1 su bardağı ceviz

1 su bardağı fındık

1 su bardağı Yulaf ezmesi

Yarım su bardağı kurutulmuş kızılcık

Yarım su bardağı kuru üzüm

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Yapılışı:

İlk önce tüm iç malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra elmaların içini yarı ölçüde denilebilir oyun. Elmanın içinden çıkan parçaları da rendeleyip yulaflı karışıma ekleyin. Elmaların altına bir kesik atın ki düz durabilsin. Elmaların içini harçla doldurun ve elmaları yağlı kâğıt serilen tepsiye dizin. Elmaların üzerini önce yağlı kâğıt sonra folyoyla kaplayarak fırına verin. (Alüminyum folyo ısındığı vakit zehir olur dikkat edin!) 180 derecede elmaları yumuşayana kadar pişirin. Elmaları vanilyalı dondurmayla servis edebilirsiniz.

Bademli Çikolatalı Cupcake:

Çikolata ve kek ihtiyacını bir anda giderebileceğiniz yağda ve şekerden eksik ama lezzetten eksiği değil fazlası olan kek tarifi.

basit-tatlı-tarifi

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı az yağlı yoğurt

5 yemek kaşığı tatlandırıcı

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı süt tozu

2 yemek kaşığı kakao

4 yemek kaşığı yulaf kepeği

2-3 damla acıbadem aroması

1 paket kabartma tozu

Çikolata parçaları

File badem

Yapılışı:

Yumurtaları iyice çırpın daha sonra içine tatlandırıcıyı ekleyin ve tekrar çırpın. Daha sonra tüm malzemeleri ekleyin ve spatula ya da tahta kaşık yardımıyla katlayarak karıştırın. En son acıbadem aromasını ekleyin ve kalıplara paylaştırın. 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerini file bademlerle süsleyin.

Meyveli ve Yoğurtlu Tart:

Tamamen tahıllardan oluşan tart hamuru ve üzerine konulan yoğurt ve meyve katmanıyla fresh bir tatlı tarifi meyveli, tahıl ve yoğurdun mükemmel uyumu… 

tatlı-tarifi-kolay

Malzemeler:

5 su bardağı Mısır gevreği

1 su bardağı badem ya da ceviz

4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

6 yemek kaşığı akçaağaç şurubu

450 gram süzme yoğurt

450 gram yoğurt

2 yemek kaşığı bal

1 paket vanilya

Çilek, kivi, şeftali, muz vb. meyve

Yapılışı:

Öncelikle fırını 180 derecede ısıtmakla işe başlayın. Mısır gevreği ve bademleri bir robot yardımıyla çektirin. İnce homojen bir kıvam aldıktan sonra üzerine akçaağaç şurubu ve erimiş tereyağını da ekleyin ve tart hamurunu hazırlayın. Hamuru tart kalıbına iyice serin. Yanlarını ve ortalarını iyice bastırdığınıza emin olduktan sonra fırında 10 dakika pişirin. Soğuması için kalıptan çıkarın ve bir tel üzerine koyun. Bir kapta yoğurtları, balı ve vanilyayı çırpın. Tart tabanının üzerine karışımı dökün ve dolapta bir süre kendini çekmesi için bekletin. Katı bir kıvam alan tartın üstünü istediğiniz şekilde meyvelerle süsleyin. Meyvelerin kararmaması için üzerine yarım limon suyu ve bir yemek kaşığı pudra şekeri ile hazırladığınız sosu sürebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti