Lavabodan gelen kötü kokular nasıl kurtulunur? Pratik yöntem...

Lavabodan gelen kötü kokulardan kurtulmak sandığınız kadar zor değil. Evdeki malzemelerinizle çok kolay bir şekilde lavabodan gelen kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.

Lavabodan gelen kötü kokular nasıl kurtulunur? Pratik yöntem...
Lavabodan gelen kötü kokular nasıl kurtulunur? Pratik yöntem...
GİRİŞ 31.10.2017 10:52 GÜNCELLEME 31.10.2017 10:52

Mutfak ve banyo lavabolarını ne kadar sıklıkla temizlersek temizleyelim iç kısımlarında meydana gelen kötü kokulara engel olamıyoruz. Tıkanan lavabo sorunumuzu kimyasal lavabo açıcıları ile giderebiliyoruz ancak kötü kokunun giderilmesine kimyasallar değil bitkisel çözümler fayda sağlamaktadır.

Türk kahvesi ve sıcak su

Türk kahvesinin insan vücuduna katkısı çoktur. Uzmanlar günde 1 ila 3 adet içilen Türk kahvesinin birçok kanser türünden koruyacağını bildiriyor. Türk kahvesinin faydaları çok olduğu gibi telvesinin de temizlik açısından bizlere katkısı çoktur.

İçmiş olduğunuz Türk kahvesinin telvesini lavaboya dökün. Üzerine bir miktar sıcak su ilave edin. lavabonuz da biriken yağ ve kötü kokulardan kurtulacaksınız.

lavabodan-gelen-kötü-kokulardan-kurtulma

Toz tarçın ve sıcak su

Lavaboda oluşan kötü kokuları giderebilmek için mis kokulu tarçından faydalanabiliriz.

Lavabonuzun içerisine bir avuç kadar toz tarçını dökün. Ardından sıcak su ile lavabonuzu yıkayın. Lavabonuzdaki kötü kokular yerini tarçın kokusuna bırakacak.

lavabodan-gelen-kötü-kokulardan-kurtulma2

Karbonat ve sirke

Sirkenin ev temizliğinde katkısı çok büyüktür. Karbonat ile birleşince hem lavaboda ki tıkanıklığı giderir hem de kötü kokuları yok eder.

Lavabonun deliğini kapatacak şekilde bir su bardağı karbonat dökün. Üzerine bir su bardağı sirke dökün. Karbonat ve sirke asidik bir reaksiyon oluşturacaktır. Elinize eldiven takıp süzgecin tıpasını takın yarım saat beklettikten sonra kaynar su dökün ve lavaboyu pompalayın.

lavabodan-gelen-kötü-kokulardan-kurtulma3

Limon ve su

Kullanılan limonları çöpe atmayın! Limonun kabuklarından da faydalanabilirsiniz.

Limon kabukları ile lavabonuzu ovun ve içerisine bir miktar sıcak su dökün. Bu hem kötü kokudan kurtulmanızı sağlayacaktır. Hem de lavabonuzu parlatacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!