Medovnik pasta nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktaları nelerdir?

Rus pastası olarak bilinen, ülkemizde de ballı pasta olarak anılan muhteşem bir pasta tarifi geliyor! Bal ve bisküvinin bir araya geldiği hafif ve oldukça lezzetli medovnik pastası, tadı ve görüntüsü ile gönülleri fethediyor. Peki Medovnik pastası nasıl yapılır?

Medovnik pasta nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktaları nelerdir?
Medovnik pasta nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktaları nelerdir?
GİRİŞ 19.03.2018 10:18 GÜNCELLEME 19.03.2018 10:19

Medovnik pasta Rusya ve Doğu Avrupa ülkelerinde oldukça ün salmış bir pastadır. Adı Rus Pastası olarak da anılır. Ülkemizde ise Ballı Pasta olarak ifade edilir. Bu muhteşem pastanın meraklısı oldukça fazla, Rusya'ya her gidenin yemeden dönmediği bir tat haline gelen medovnik pastasını artık kendi evinizde yapmanız da mümkün...

Mükemmel olan her tadı bünyesinde barındıran medovnik pastasının yapımı ne kadar zor gibi gözükse de o bal ile açılan hamurları arasına konulan krema dolgusu ağızları sulandırıyor. Peki medovnik pasta nasıl yapılır? 

 

 

medovnik pasta

MEDOVNİK PASTA TARİFİ

Malzemeler;

Hamuru için;

* 3 yumurta

*120 gram tereyağı

* 1 çay bardağı toz şeker

* 3 çorba kaşığı bal

* 1,5 paket kabartma tozu

* 4 su bardağı un

* 1 paket vanilya

Kreması için;

* 4 su bardağı çiğ krema

* 1 su bardağı şeker

Süslemesi için;

* 1 büyük tablet sütlü çikolata

* 3-4 kaşık çiğ krema

Hazırlanışı;

Öncelikle 3 yumurta ve şekeri iyice çırpınız.

3 çorba kaşığı dolusu balı bir tavaya alıp ısıtın. Isındığında kabartma tozunu ekleyip köpürene kadar pişiriniz. Yaklaşık 1 dakika içerisinde köpürecektir.

Köpüren karışımı önceden çırptığınız yumurta ve şekerin bulunduğu kaba ilave edin.

Ayrı bir tavada tereyağını eritip ılınınca karışıma katınız.

Son olarak un ve vanilyayı azar azar ekleyerek, hafif sert bir hamur elde ediniz.

Hamuru 6 eşit parçaya bölüp her birini oklava ile unlu bir zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açın. (Orta boy tencere kapağınız ölçebilir ondan biraz daha büyük açabilirsiniz.)

medovnik pasta

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine açtığınız hamurdan bir tane koyup çatal yardımı ile birkaç yerinden delin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2-3 dakika pişirin. 

Tüm hamurları pişirdikten sonra tencere kapağı ile kesip, aynı boyda hamur elde edin. Artan hamurları pastayı süslemede kullanabilirsiniz.

Pişen bisküvilerden teker teker alıp,aralara / üstüne / dışına kremasını sürünüz,yani pastamız tamamen krema ile kaplanacak,bitince kenarlarını bisküvi unları ile kapatın.

Son olarak da süsleme için benmari usulü erittiğiniz çikolatayı krema ile karıştırın ve dilediğiniz şekilde pastanın üzerini süsleyin.

medovnik pasta

PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Tereyağı ve şekeri düşük ısıda eritirseniz şekerin karamelize olup dibe tutmasını önlersiniz. Pişirdiğiniz bisküvileri kat kat dizerken, her bir bisküviyi önce krema ile kapladıktan sonra dizerseniz, kremanın sönmesini engellemiş olursunuz.

Bisküvilerini pişirirken sakın başından ayrılmayın hemen yanabilir.

Dilerseniz ceviz ilave edebilirsiniz farklı ve güzel bir tat katacaktır.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil