Süper Lig'den düşen 2. takım belli oldu!

Spor Toto Süper Lig 33. hafta maçında deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-1 yenilen Gençlerbirliği, son hafta maçları öncesi 1. Lig'e düştü.

Süper Lig'den düşen 2. takım belli oldu!
Süper Lig'den düşen 2. takım belli oldu!
GİRİŞ 12.05.2018 17:53 GÜNCELLEME 12.05.2018 18:16
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan maçta Kasımpaşa'nın gollerini 39, 49 ve 89(penaltı) dakikalarda Diagne atarken Gençlerbirliği'nin tek sayısını 64. dakikada Elvis Manu kaydetti.

Gençlerbirliği'nde Ahmet Oğuz 24 ve 36'da sarı kart görerek kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

 

 

Bu sonucun ardından Kasımpaşa puanını 46'ya çıkardı. Gençlebirliği ise 30 puanda kalarak Karabükspor'un ardından ligden düşen 2. takım oldu. Ankara takımı, 29 yıl sonra, hem de efsane başkanı İlhan Cavcav'ın isminin verildiği sezon Süper Lig'den düştü. 

 

Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Suat Arslanboğa, Mehmet Kısal, İbrahim Bozbey

Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Veysel Sarı, Ben Youssef, Veigneau, Ahmed Ildiz, Pavelka, Mensah (Dk. 37 Omeruo), İlhan Depe (Dk. 68 Eduok), Trezeguet (Dk. 86 Hasan Bilal), Diagne

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Luccas Claro, Palitsevich, Uğur Çiftçi, Zeki Yavru (Dk. 59 Rahmetullah Berişbek), Murat Duruer, Milinkovic, Sessegnon, Aydın Karabulut (Dk. 46 Issah), Skuletic (Dk. 46 Manu)

Goller: Dk. 39, 49 ve 89 Diagne (penaltıdan) (Kasımpaşa), Dk. 65 Manu (Gençlerbirliği)

Kırmızı kart: Dk. 36 Ahmet Oğuz (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Dk. 69 Pavelka, Dk. 79 Trezeguet, Dk. 84 Ben Youssef, Dk. 90+2 Omeruo (Kasımpaşa), Dk. 89 Palitsevich (Gençlerbirliği)

Maç sonu büyük üzüntü

Lige başladığı Ümit Özat ile 3. haftanın ardından yollarını ayıran ve 9 maçlık Mesut Bakkal döneminin sonunda yeniden Özat ile anlaşan başkent ekibi, bitiş düdüğünün ardından büyük üzüntü yaşandı. 

Deplasmanda tek galibiyet alabildi

Gençlerbirliği, bu sezon deplasmanlarda çok kötü bir grafik sergiledi.

Ligde inişli çıkışlı bir grafik sergileyen ve sezon içinde 10 maçlık yenilmezlik serisi yakalama başarısı gösteren kırmızı-siyahlılar, deplasmanlardaki kötü performansıyla dikkati çekti.

Sezon içerisinde düşme hattından bir türlü kurtulmayı başaramayan başkent ekibi, deplasmanda sadece 1 galibiyet alabildi.

Süper Lig'de tek deplasman galibiyetini 18. haftada, ligden düşmesi haftalar öncesinden kesinleşen Kardemir Karabükspor'a karşı elde etti.

- 29 yıl sonra düştü

Gençlerbirliği, Süper Lig'e 29 yıl aranın ardından veda etti.

Bir alt ligde en son 1988-1989 sezonunda mücadele eden Ankara temsilcisi, o tarihten itibaren aralıksız Süper Lig'de yer alma başarısı göstermişti.

Süper Lig'de 1989-1990 sezonundan itibaren kesintisiz yer alan Gençlerbirliği, son hafta yıkılma kararı alınan Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynayacağı Bursaspor maçıyla İlhan Cavcav Sezonu'nu tamamlayacak.

YORUMLAR 45
  • fsm 5 yıl önce Şikayet Et
    Ümit özat şenol güneşi devamlı 70 yaşında şampiyon oldu diye eleştiriyordun,adam sana karşılık vermediği halde gündem olmak için beşiktaş ve şenol güneşe hakaret ediyordun ilhan cavcav sezonunda gümlersin işte.bu kafayla daha çoookk sürünürsün
    Cevapla
  • asi 5 yıl önce Şikayet Et
    Hey gidi gençler Hey... Ilhan Cavcav rahmetli oldu. devaminda mirasi bir alt ligde
    Cevapla
  • Mıhvan 5 yıl önce Şikayet Et
    Şenol hocayla ugrastigin vakti takima ayirsaydin farkli olabilirdi ne hikmetse onunla ugrasanin başına iyi seyler gelmiyor
    Cevapla
  • Avcı37 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir Fenerbahçe’li olarak sevindim. Cavcav tepetaklak olmuştur. ;-))) UNUTMADIK YAPILANLARI!...
    Cevapla
  • kayserili 5 yıl önce Şikayet Et
    fb tepe taklak insan kendi önünü görmezmiş.
    Cevapla
  • mistim 5 yıl önce Şikayet Et
    Ankaradan şampiyon çıkmamasının sorumlularından biridir Gençlerbirliği. Düşmesine üzülmedim değil ama zaten ligde figürandan öteyede gidemediler hiçbir zaman...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle