Kıbrıs'ta kirli 'Girit' tezgahı

Güney Kıbrıs Rum Ke­simi ve Yunanistan'ın yine Osman­lı'nın 1898'de kaybettiği Girit ada­sında uyguladığı taktik üzerinden adayı ele geçirme planlan yapıyor.

Kıbrıs'ta kirli 'Girit' tezgahı
Kıbrıs'ta kirli 'Girit' tezgahı
GİRİŞ 23.11.2016 11:43 GÜNCELLEME 23.11.2016 11:43
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Yakındoğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Haber7.com yazarı Prof. Ata Atun, Rum tarafının ya da Türk tarafının şu ana kadar isteklerinin yerine gelmediğini lıelirtti. Atun, "Rumlar ve özellikle Yunan Başbakan Aleksis Çipras Türk as­kerinin adadan çıkmasını istiyor. Bu­nun bir benzeri Girit'te daha önce yaşanmıştı.

AYNI OYUN YİNE DEVREDE

Girit'te Türklerin varlı­ğına dair garantör olacak devletler vardı ama Türk askeri adadan çe­kildikten 3 ay sonra katliamlar baş­ladı. Aynı oyun burada da var. özel­likle Fransa ve Almanya gibi batılı ülkelerin de Yunan Başbakan Çipras'a destek verdikleri ve Yunan tarafının garantör olması nedeniyle kendi işlediklerini söylettiğini ciddi ciddi düşünüyorum" dedi. Rumların tekrar eski stratejilerine döndüğünü kaydeden Atun, şunları söyledi: "Bu işten bir şey çıkmayacak ama Türk­lerin ağzından ne çıkarsa bir sonraki toplantıya taviz olarak kalsın şeklinde bir tutumları söz konusu yine. Türk askerinin çekilmesini ve garantilerin kalkmasını istemiyorlar. Garantilerin olması Rumların elbette işine gel­miyor. Ancak özellikle Kıbrıs'taki Türklerden bu geçmez. Kesinlikle çıkmayacaktır. Türkiye'nin kabul edeceğini sanmıyorum."

GİRİT OLAYINDAN DERS ÇIKARMALIYIZ

Atun, Girit adası ile geçmişte ya­şanılanın güzel bir örnek olduğunu anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk askeri gitsin Girit'e huzur gelsin deniyordu. Türk askeri gidince yerli halk isyan etmeyecekti. Avru­pa'da 4 devlet Türklerin garantörü­yüz dedi, ardından Türk askeri çe­kildi. 3 ay sonra Girit'te isyan çıktı ve Türk kalmadı. Aynı senaryoyu Kıbrıs'ta yapmaya çalışıyorlar. Bizim AB ile fazla siyasi organik bağımız kalmadı."

YORUMLAR 31
  • turkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    eehhh bu kadar kadar tarih bilgisi bizim siyasilerde vardir herhalde
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Batı ya güven olmaz biz Kıbrıs'ta kesinlikle taviz antlaşma istemiyoruz taviz verecek olan mezarını şimdiden kazsın
    Cevapla
  • suat gözübüyük 7 yıl önce Şikayet Et
    yemezler KIBRISIN HEPSİ bize ait
    Cevapla
  • cevdet 7 yıl önce Şikayet Et
    şaygay 5 lisine katılalım rusya ve çin KKTC yi tanısın 2 devlet olsun adada
    Cevapla
  • enver şatır 7 yıl önce Şikayet Et
    hiç taviz verilmemeli. şartları biz koymalıyız ve uygulamalıyız. kabul ederse eder etmes ise kendileri bilir. onun bunun garantörlüğü, yancılığı bizi enterese etmemeli. artık yeter. adam en son anadolu'ya girdi yahu hala akıllanmadık. bunlara elini versen kolunu alamıyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!